Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GIEN YARIS SOL Wrocław | 2004-02-12 19:13:28 Cześć.
Mam do Was pytanko. Czy normalnym zjawiskiem w toyotach jest szronienie szyb od wewnątrz?? Nie wiem co robić schodze sobie rano do autka włączam je skrobie wszystkie szyby z zewnątrz poczym wsiadam i czekam aż "zejdzie" szron z przedniej szyby(wewnątrz) ![]() Byłem w ASO na szybowcowej Przy odbiorze powiedzieli mi, że w przewodach wentylacyjnych znaleźli liśc i że zapieczone były jakieś uszczelki pod zderzakami. Wracam do domu szcześliwy że to koniec z "chorobą" mojej yariski. Radość trwała do następnego poranka.Nic nie uległo poprawie ![]() Co do ustawień nawiewów-próbobowałem już wszystkiego. |
GIEN YARIS SOL Wrocław | 2004-02-12 19:20:38
nie nie mam klimatyzacji a filtr ma pół roku ( tyle mam moją yariskę. |
![]() MarQs TOYOTA DRIVER Yariska Warszawa | 2004-02-12 19:42:00 hehe dzis mialem to samo. pierwszy raz sie zdazylo... mysle ze trzeba poprostu dokladniej otrzepywac buty ze sniegu i innych syfow przed wejsciem do samochodu i powinno byc lepiej. |
![]() Marcinos TOYOTA DRIVER Supra MkIV Turbo/ Ca ... Warszawa | 2004-02-12 20:38:48 sprwadź czy filtr powietrza jest suchy, a moze oddales samochód do prania i nie dosuszyli, ja tez tak mialem ![]() |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2004-02-12 23:56:58 Tak na prawde - to Aleks ma racje
To wilgoć w kabinie -naucz się używać nawiewów (gorące powietrze na mocnej dmuchawie) -nie siedź w samochodzie przy wyłączonym silniku i zamkniętych oknach -sprawdź czy samochód ma szczelność (choćby 5 centymetrów nieszczelności przy uszczelkach i już efekt murowany) Gadki o mokrym filtrze powietrza zachowajcie dla innych - co ma piernik do wiatraka ![]() Filtr przeciw pyłkowy też nie ma nic do rzeczy, bo on zawsze jest suchy (no chyba że go ktoś umył ![]() ![]() ![]() Liście w przewodach nawiewów tez nie dają takiego efektu, one co najwyżesz szeleszczą |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2004-02-13 07:39:09 No, ba. To wilgoć, którą albo sam wniosłeś albo coś Ci przecieka zdeka ![]() Ja tak miałem zeszłej zimy. Normalnie 2-3 mm !!! lodu od środka na szybie. Latem rozebrałem Carinkę i co? I dywaniki były zgonojone. Okazało się, że debile przy malowaniu nie założyli folii uszczelniającej pomiędzy blachę drzwi i tapicerkę. W czasie każdego deszczu lało się po uszczelce na dywaniki jak z cebra. Założyłem folię i w tym roku tylko raz miałem trochę lodu - moja wina - sam wniosłem śnieg. Zacznij palić w wozie jak Perzan ![]() ![]() ![]() |
![]() Marcinos TOYOTA DRIVER Supra MkIV Turbo/ Ca ... Warszawa | 2004-02-13 10:45:29
|
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2004-02-13 11:47:33
Jeszcze nie tak dawno nie miales ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-02-13 16:11:48 Ktoś już pisał, że po zaparkowaniu zostawia na trochę otworzone dzwi, żeby się temperatury i wilgotność wyrównały ![]() |
GIEN YARIS SOL Wrocław | 2004-02-13 18:45:11 dzięki za porady
Zacząłem od posmarowaniem szyby "antyparą" i pozbycia się wilgoci z dywaników ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-02-23 15:59:45 Za oknem nieco cieplej, wiosna się zbliża, ale wilgoć w autach pozostaje. W dzisiejszym numerze Auto Świata znajdziecie porady jak pozbyć się niepożądanej wilgoci z samochodu.
Oto jedna z porad : "Jeżeli materiał jest mocno nasiąknięty, doskonałym sposobem będzie wysypanie w aucie żwirku dla kota, dostępnego w każdym sklepie zoologicznym. Pozostawiony na noc granulat wchłonie całą wilgoć oraz usunie nieprzyjemny zapach. Następnego dnia wystarczy usunąć przesiąknięte bryłki odkurzaczem." Sposoby może i domowe, ale wydają się skuteczne ![]() link jest tutaj |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-02-24 14:12:55 To już hardcore ![]() Perzan w zasadzie wyczerpał temat ale od siebie mogę dodać, że warto pomacać wykładzinę pod dywanikami z przodu i z tyłu oraz zajrzeć do wnęki dobiegówki. Filtr kabinowy to baza - musi być drożny. Jeśli okrągłe, gumowe korki w podwoziu są uszkodzone lub nawet wybite to masz wodę w środku auta. Korki mogą być uszkodzone przez np, wysokiego "policjanta" lub krawężnik. Ale zakładam, że jeździsz ostrożnie więc raczej przyczyną jest wilgoć naniesiona przez pasażerów, brak nawiewu na nogi i nadużywanie wajchy w położeniu "obieg zamknięty". Pozdrw, Hicks. |