Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-02-12 22:52:11 witam-mam taki problem z zegarkiem: otóz działa on tylko chwilowo-jak sie w niego mocniej puknie to działa na jedno okrazenie wskazówki-dziwne ![]() ![]() ![]() Mam to od dawna ale teraz pomyslałem ze warto byłoby to też zrobić ![]() p.s. może miał ktoś podobne zjawisko ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-02-12 23:07:12 tak, ja. To chyba jakas wada wrodzona ,bo mialem dwa i kazdy tak samo. Nawet probowal sie nimi zajac moj tesc, z zamilowania zegarmistrZ. Jedyne co ustalil, to t, ze tam cos sie zagrzewa za mocno jak dostaje prad....
darowalem sobie, ponoc strasznie glosno tykal.... |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-02-12 23:11:20 ![]() ![]() hehe chyba nie ma watku który powstał i odrazu sie zakończył- ![]() [ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-02-12 23:12:58 ] |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-02-12 23:23:54 No ale co zrobic miły jak naprawa spowoduje ze zegar bedzie działał chwilowo i znowu po jakimś czasie sie zrąbie-fajnie byłoby miec sprawny zegar pokazujący prawidłowa godz. ale nie mam zamiaru wkładac do łady jakiegos nieoryginalnego "wskazówkowca"
[ wiadomość edytowana przez: zax dnia 2004-02-12 23:24:32 ] |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2004-02-12 23:27:36 Rozebrałem swój zegar, delikatnie podważając chromowaną ramkę i zobaczyłem b. ładny mechanizm na wielu "kamieniach". Uznałem , że poradzę się fachowca i zaniosłem do czyszczenia. Po oczyszczeniu zegar działa jak należy, chociaż zegarmistrz pogiął przy montażu ramkę- tę którą tak delikatnie ściągałem ![]() |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-02-12 23:38:37 A u mnie działa ![]() Nie korzystam z niego,tylko z zegarka elektronicznego na radioodtwarzaczu. ten ruski wskazówkowy mało dokładny i trzeba czesto ustawiac,bo potrafi wskazywac zła godzine po tygodniu lub dwóch ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-13 00:12:47 Witam
zrobiłem tak jak Grzesiek już dawniej we wczęsniejszej Ładzie, w aktualnej też, tzn. dobrałem się do zegarka ![]() udało mi się go nawet na jakiś czas naprawic i ustawic, ale znowu zdechł..., znam przyczynę dla których te zegraki się sypia, tzw. kamienie są mało precyzyjnie spasowane, po rozrbiórce zegarka, tylko teraz Hennos mnie nie zabij za niefachowe słownictwo ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-13 01:52:41 Witam
co fachowiec to fachowiec, to dokładnie taki zegar jaki opisujesz, ja nie potafiłem tego tak określic, pocieszajace jest jednak to ze dają się naprawiac, lubię ten zagarek, rozbiorę go znowu i ustawie ten luz, regulacja tez jest dokładnie taka ja poisujesz, mój udało się w pewnym momencie po probach niezle nawet ustawic ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-02-13 08:50:55 aha, skonksultowalem sie z tesciem. i on troche skorygowal to co ja pamietalem. Otoz OBA moje zegraki dzialaly podlaczone bezposredniui w akumulatora. wszadzone w samochod po chwili siadaly, po czym juz potem nie chodzily. co pomagalo? tego juz nie pamietamy, aleodgrzaliscie mi ten temat i jutro walczymy z zegarkami. Jeden juz u tescia rozlozony.....
aha, ramki tez mam do pipla..... ale mam taka ideje, coby po prostu zegarek zakleic silikonem (w razie co latrwo rozkleic) a ramke dac tylko w postaci metalowego kolka, takiej obwodki tylko dla bayerooo [ wiadomość edytowana przez: adasco dnia 2004-02-13 08:52:17 ] |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-13 10:45:32 Witam
Adasco, właśnie tak mi się wydaje ze w aucie od wstrzasów przestaja działać, trzeba popracować nad luzem ośki, Hmmm, ten pomysł z silikonem to chyba najlepsze rozwiązanie |
![]() Golden_Flyer BMW 116 Gdańsk | 2004-02-13 11:10:51 Kiedyś mój ojciec w 2103 też miał problem z tym zegarkiem - oddał do zegarmistrza, ten niby naprawił, ale po zamontowaniu zegar nie chodził. Ojciec kupił polski więc zegarek Mera-Błonie o identycznych wymiarach (chyba przeznaczony do jakiegoś polskiego auta), który idealnie pasował w m-ce starego; nawet ładniej wyglądał, bo miał czarną tarczę z białymi cyframi i wskazówkami. Ten chodził już bez problemu aż do sprzedaży auta w 1990r. |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-02-13 17:42:58
Kurcze to teraz mozna byloby juz bez przesady Lade nazywac "czolgiem" ![]() ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-02-16 13:56:21 Heh... jednak co radzieckie to radzieckie - ciekawe ile w naszych Ladach jest jakiegos azbestu itp. ![]() ![]() |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-02-16 18:04:07 Na dosyc sporej ilosci terenow wiejskich leza ulozone AZBESTOWE wodociagi. A eternit wciaz jest powszechnie spotykany, wystarczy wjechac do pierwszej lepszej wsi. Z tym nie ma zartow, jedno wlokno wchloniete do pluc o grubosci rzedu dziesiatej czesci wlosa to gwarantowany rak pluc. Ja tam sie takich budynkow wystrzegam, wystarczy mi ze na razie karmie raka fajkami.
Ktos pisal kiedys tutaj na forum ze podobno w ladach do produkcji okladzin klockow hamulcowych wykorzystywany jest azbest. Nie jestem pewien, czy przypadkiem ten material pod podsufitka przypadkiem nie ma z nim czegos wspolnego. Kurde jakis przewrazliwiony jestem na tym punkcie ![]() |