Pytanko o sygnalizację poziomu plynu spryskiwacza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w/w kontrolka powinna dzialac we wszystkich modelach Espero, czy tylko w niektórych. Pytam bo wlasnie dzisiaj skonczyl sie mi plyn a nic tego nie sygnalizowalo. W zwiazku z tym nie wiem czy to walnela kontrolka czy moze tak u mnie powinno byc i trzeba sprawdzac to pod maska co jakis czas.

Seryjnie kontrolka była tylko w 2,0 CD, ew. w 1,8 z ABSem.

Dzieki za info. To juz wiem, ze nie musze sie martwic, ze cos sie zjaralo. Moge jedynie pomyslec nad zainstalowaniem czujniczka czy czegos co uzywi kontrolke na desce.

Cześć draco_pl , w mojej ofercie sprzedam jest taki zbiornik z pompką i czujnikiem ( oryginał , nowy ) .
Zobacz w dziale sprzedam.
Pozdr

Dzieki za oferte, ale chwilowo mam pilniejsze potrzeby, np.: pompa wodna i alarm. Poza tym walcze z konsola sterowania kierowcy szybami i nie wiem czy nie bede musial jej wymieniac. Bede jeszcze chyba musial kupic przewody WN i swiece. Nie wiem w jakim stanie jest kopulka i palec rozdzielacza (problemy z uruchamianiem). No i najwiekszy chyba wydatek jaki mnie czeka to LPG.

Tak na marginesie - ostatnio widziałem w tv taki świetny program o madżik-płytce co czyści biżuterie. do zestawu dorzucali taką pastę do posrebrzania metalu.
Może by tak posrebrzyć tym czymś styki w module sterowania szybami i dzięki temu uniknąć wypalania się tych styków?

Wymieniony wyzej zbiornik nie jest mozliwy do zamontowania (jego ksztalt) w innym typie Espero niz byl przewidziany cwiczylem to kiedys.

Kolego Pycel , mam 1,5 GLX i zbiornik spr. był przy silniku . Założyłem więc ten z czujnikiem - montowany jest pod tylną częścią nadkola lewego przodu - dało się .

A jeśli miałeś na myśli montaż zwykłego zbiornika ( bez czujnikowego ) w modelu z ABS to rzeczywiście tego się nie da dokonać .

Ok, ok ja trenowalem na 1.8 wiec ...

A u mnie wyglada to tak (1.5). Mam zbiorniczek i tam jest taka wtyczka rozlaczona, jak ja polaczylem to zapalila sie lampka spryskiwaczy ale bardzo szybko spalil sie bezpiecznik od wycieraczek. Dodam jeszcze ze lampka palila sie przy prawie pelnym zbiorniku.

Dlaczego pala mi sie bezpieczniki?? Zbiorniczek jest raczej standardowy.

pozdrawiam

Też zrobiłem ten sam eksperyment tydzień temu i efekt miałem identyczny. Po prostu ten typ tak ma, a wątek już jest gdzieś na forum, bo o tym pisałem.