Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2004-02-13 13:37:25 zgodnie z wątkiem jaki przewinął się podczas spotu podaję linka, który wzbudził sporo kontrowersji na p.m.s'ie ![]() TUTAJ Na zachętę fragment tekstu: "Długodystansowy test Toyoty Yaris przyniósł co najmniej zaskakujące rezultaty. Stosunkowo tanie i atrakcyjne autko miejskie producenta, którego wyroby od dawna uchodziły za wzorzec jakości i niezawodności, po przejechaniu 100 tys. km okazało się samochodem wymagającym troski. Nikt z nas nie wie na pewno, czym było to spowodowane. Zbyt intensywne cięcia kosztów w Toyocie czy też może po prostu... pech?"... [ wiadomość edytowana przez: nygus dnia 2004-02-13 13:41:15 ] |
![]() Nygus TOYOTA DRIVER Avensis 2.0 Warszawa | 2004-02-13 14:40:15 na szczęście dla polskich posiadaczy, zdecydowana wiekszość zakupionych Yarisów była 1-litrowa... |
![]() gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-13 14:46:00
Mój brat ma 1,3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
Crit | 2004-02-13 18:23:58 chciałem przeczytać słowo daje, ale jak zobaczyłem że link jest do autoświata to nawet tego nie otwierałem, bez czytania wiem że pisali to amatorzy bez pojęcia i za kase |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-02-13 20:04:31 stary artykuł, ponoć pierwsze silniki 2SZ miały źle ustawione przepływomierze powietrza, silnik był mocniejszy bo dostawał za dużo powietrza, za to nie było dostatecznego smarowania i efekt był właśnie taki, wszystko wróciło jednak do normy bo zaraz po wypuszczeniu pierwszych egzemplarzy zmienili przepływomierze i wszystko róciło do normy, zresztą artukuł ten czytałem gdzieś miesiąc przed kupnem swojego egzemplarza i nie zraziło mnie to jakoś ![]() |
![]() janooop Warszawa | 2004-02-14 10:28:09 A mnie się dobrze jeździ i się tym nie martwię bo pewnie większość z tego artykułu to bujda ![]() |
![]() Hicks TOYOTA DRIVER Yaris 1.3 Sol Wawa | 2004-02-24 12:57:43 Znowu prowakacja w Auto Świat ! ![]() Nie dość, że qrna, przedruk z niemieckich szmat to jeszcze piszą kompletne bzdury które Toyota może nawet zaskarżyć. Niedawno w markecie stałem w kolejce do kasy i tępo patrzyłem się na pólki. Nagle widzę słowo kluczowe "Yaris" ![]() Porównują tam Yarisa 1.3 Luna i Corsę 1.4 Njoy oba auta z automatami. W artykule są różne bzdety ale jest kilka które powalają. Np. porównanie miejsca na dupę i nogi na tylnej kanapie. Na zdjęciu widać jakiegoś pacana w Yarisie z tyłu i podpis "Tylna kanapa nie jest zbyt wygodna, ma krótkie siedzisko" po czym zaraz obok jest zwymiarowany rysunek na którym AŚ pokazuje, że długość siedziska w Yarisie wynosi 470 mm zaś w Corsie 460 mm ! ![]() Dureń który to pisał doszukał się też, że w Y. nie ma całkowicie składanej kanapy (tworzy się próg, bzdura), że nie ma dostępnej funkcji ręcznej zmiany biegów (MMT) i właściwie jedyną zaletą Toyo jest duża liczba schowków, itd. Qrna, a wystarczyło przed napisaniem tego paszkwilu przeczytać instrukcję obsługi albo chociaż broszurkę z toyoty. Chyba, że p. Kamiński sam ma 10-letniego opla i wg niego to najlepsze auta na świecie. Na drzewo. |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-24 13:17:59 Wiecie co poczytałem i sie załamałem. Podtrzymuje moją opinie AŚ nie daje sie czytać i tyle. Z resztą tak jak pisałem wiekszość to przedruki i mało realne testy. Wole pooglądać TG przynajmniej są obiektywni.
|
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-02-24 13:34:02
niby dlaczego? hint: obejrzyj fotki |
![]() Dman-666 TOYOTA DRIVER Betoniarka 1.0 Warsiawa | 2004-02-24 13:40:13 No nie! Znowu....
MODERATOR! ![]() Jest i patrzy i jak narazie nic nie widzi. Forum jest od wyrażania opini a nie od tworzenia klubu wzajemnej adoracji. Wiec NIE PRZESADZAĆ Z WOLANIEM JASNE !!!!!!! Iceman [ wiadomość edytowana przez: iceman dnia 2004-02-24 13:59:37 ] |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-02-24 13:47:51
no tak spiskowa teoria dziejów ... ciekawe tylko dlaczego toyota przyznała się do błędu i wprowadziła stosowne poprawki no i żebyście nie szukali - link do fotki fotka z testu z tą bezawaryjnością yarisów to nie przesadzajmy - po 2 latach bywam w serwisie między przeglądami bo coś stuka, puka lub piszczy - faktycznie nie było usterki uniemożliwiającej jazdę ale za tyle $ można wymagać jednak więcej |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-24 14:01:28 Każdy samochód mozna zakatować. Pytanie jest tylko czy jak kupił byś inny to czy przypadkiem nie gościł byś w ASO częsciej. Poza tym zobacz testy ADAC awaryjności samochodów. |
![]() Dman-666 TOYOTA DRIVER Betoniarka 1.0 Warsiawa | 2004-02-24 14:12:10
Ej...przeca tam jest buzka...nie tak nerwowo Panie moderatorze...luzik... ![]() ![]() |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-24 14:19:15
Moderator jest spokojny i opanowy a jak go wołają to odpowiada ![]() |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-02-24 14:51:18
zgadza się
to dobre pytanie ale do 100k km raczej nie sądzę aby w nowowyprodukowanych samochodach były jakieś większe różnice co do awaryjności - źródło największych problemów czyli elektronika jest produkowana przez zaledwie kilku producentów
no i ... ? |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2004-02-24 15:18:43 Jeżeli chodzi o ADAC to poszukaj sobie sam ![]() Jeżeli chodzi o pierwsze 100 tyś to najwiecej awarji w elektronice jest właśnie w tym okresie. A tak dla uściślenia to co ci sie takiego poważnego zesuło w samochodzie w tym okresie czasu ?? |