MotoNews.pl

Demontaż panelu sterowania klimą

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!

Spaliła mi się żarówka podświetlająca wskaźnik i przyciski regulacji temperatury w autoklimie.
Pół godziny dłubałem wokół tego panelu i nie udało mi się go zdemontować.

Proszę zdradźcie mi tę tajemnicę.

--
Pozdrawiam
Ryszard
Vectra '98 CD

Cześć Rysiu,

Już to przerabiałem.Podważasz płaskim śrubokrętem ramkę wokół tych okrągłych sterowników, pod spodem odkręcasz dwie śrubki i zdejmujesz ramkę wokół wyłączników i radia.Kolejne dwieśrubki. Wypinasz kieszeń radia i masz dostęp do sterownika musisz go cofnąć w kierunku do silnika bo trzyma się na dwóch bolcach jeden ułamałem!!!!! w środku są dwie kostki po lewej żółta podważasz ją śubokrętem i bodajże fioletowa po prawej stronie jak je ściągniesz masz sterownik w ręku . Z tyłu są cztery żarówki, najlepiej wymień wszystkie (ja tak zrobiłem).Pamiętaj o dokładnym zapięciu tych kostek!!! Ja wymieniałem to w upale 30 stopni i nie docisnąłem tej kostki, a jak przyszło zimno zauważyłem, że nie mam ogrzewania ????? konsternacja, ale doszliśmy do tego, że to ta kostka.

Pozdrawiam,
Adam vectra 2.0 99 climatronic

Witaj!
Siedziałem dzisiaj godzinę w aucie.
Wyciągnąłem radio i kieszeń radia. Wyciągnąłem wszystkie wyłączniki z konsoli wokół radia. Udało mi się odchylić osłonkę "wokółradiową" i nic.

Panel sterowania klimą kołysze się lekko w górę i dół i nic poza tym :-(((
Jestem zły :-((( strasznie zły - porysowałem kokpit.
Głupia żaróweczka a tyle problemów.

Czy naprawdę ściągnięcie tej ramki wokół sterowników polega na jej pociagnięciu?
Mam wrażenie, że ramka i te przyciki/wyświetlacze są ze sobą połączone.

--
Pozdrawiam
Ryszard
Vectra '98 climatronic

Rysiu,
nie tak!!!! Zaczynasz od tej na dole, masz ją pewnie w kolorze drewnopodobnym? Owiń szmatką cienki płaski śrubokręt i śmiało podważ z boku. Jak Ci wyjdzie zobaczysz dwie śrubki, wykręć je śrubokrętem krzyżakowym i zrób to samo z ramką wokół wyłączników.
Zadzwoń jak będziesz to robił, żebyś czegoś nie połamał...
0-603 171 659 Adam