Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tolex (zmiana)OPEL VEKTRA-B lubin | 2004-02-14 23:22:33 kolego po co ci orginalny ALARM ,który złodziej otwiera w pare minut, lepiej zamont€j sobie ukryty wyłącznik jakiejś instalacji(pompa,zapłon itp.) to jest zabespieczenie miarodajne z którym złodziej se RACZEJ nie poradzi ,a napewno zajmnie mu to dyżo czasu .Na alarmy nikt nie reaguje!!!!!!!!!! ![]() |
![]() gbos Opel Vectra A/B Koszalin | 2004-02-18 19:50:45 Pytałem w ASO. Na dzień dzisiejszy mają QX z przejściówką do centrala. Pilotem centrala zazbrajasz alarm |
![]() Dab Wrocek | 2004-02-18 20:29:17
na alarmy moze i nikt nie reaguje ale jednak zawsze moze zwrocic na siebie uwage, przykladowo u mnie w podziemnym garazu wlamali sie i obrobili wylacznie auta bez migajacej diody, woleli nie robic halasu i pracowac w spokoju..na szczescie ja diode mialem ![]() Jesli juz nie chcesz instalowac alarmu to warto zalozyc sobie sama diode - atrapke zeby tylko swiecila, moze sie kiedys przydac. Druga sprawa ze czy to alarm firmowy czy tez jakis wymyslny to jeden pies, jak trafi na profesjonaliste a nie na dzieciaki to nic mu nie pomoze i autko tez zniknie ![]() |
![]() robiw Volvo V40 Mińsk Mazowiecki | 2004-02-18 21:23:34
No tak ale za ten alarm w ASO chcą 850 zł - czyli dużo!!! A powiedzieli, że domykania elektrycznych szyb nie da się zrobić bez instalacji alarmu- choć mnie wydaje się, że jest inaczej. Co Wy na to? A przy okazji to, która końcówka w złączu radia dostaje napięcie po wyłączeniu zapłonu - bo tam najlepiej należałoby podpiąć tą diodę świecącą. robiw |
![]() staho OPEL VECTRA B Caravan Tychy | 2004-02-19 10:53:17 Mam osobiście taki alarm o który pytasz. Jest to OPL923.BS sterowany z kluczyka. Oprócz tego zdecydowałem się na zainstalowanie wyłącznika który odcina dopływ paliwa do pompy paliwowej (koszt 150 złociszów) i to jest najleprze posunięcie jakie powinieneś zrobić. Zamontuj sobie atrapkę diody LED i dodatkowo taki wyłącznik. Co do szyb to bez alarmu nie ma szans żeby się domykały samoczynnie. ![]() |
![]() andrzej986 OPEL ASTRA 2 CZARNE K-Szczecinka | 2004-02-19 11:30:52
Witam ![]() Zgadzam się na alarm nikt nie reaguje testowałem ostatnio swój . 000000000 zainteresowania ![]() Andrzej ![]() |
![]() robiw Volvo V40 Mińsk Mazowiecki | 2004-02-19 11:33:36
Witaj. Jak to nie da rady: skoro przytrzymując na chwilę przycisk sterowania szyb powoduje automatyczne domknięcie się to idąc tym tropem należałoby podłączyć cewkę przekaźnika do siłownika centralnego zamka a styki tego przekaźnika do przycisku od zamykania okien (w dużym uproszczeniu). Wtedy zadziałanie centralnego powodowałoby domknięcie szyb? A gdzie podłączyć tą diodę LED (jako atrapę alarmu); pewnie do złącza radia najlepiej bo najbliżej tylko do której końcówki (najlepiej do tej co "dostaje" napięcie po wyłączeniu zapłonu aby mrugała tylko wtedy gdy zapłon wyłączony). A swoją drogą to dlaczego dział techniczny na tej stronie nie działa, może ktoś mi powie...robiw |
![]() citylodz Forumowicz monza gse Łódź | 2004-02-19 11:45:22 Mozna zrobić patent w postaci takiej jak zamykasz to przytrzymujesz w pozycji zamykacj (pilot badz kluczyk w zamku) przez 3sek. Moduł odbiera sygnał o długim sygnale i wtedy nastepuje zamkniecie szyb. W radiu chyba nie ma sygnału po wyjeciu kluczyka. Napewnoi taki sygnał isnieje w stacyjce. (na wyłaczonym kluczyku migacze starują pozycjami) |
![]() robiw Volvo V40 Mińsk Mazowiecki | 2004-02-19 11:53:46
No tak ale jak to cholerstwo zrobić ![]() ![]() ![]() |
![]() staho OPEL VECTRA B Caravan Tychy | 2004-02-19 12:17:56 Zamontuj sobie Alarm "Silikon" koszt ok.330zł mam namiar na gościa który montuje takie cacka i problem domykania szyb z głowy bo w opcji alarmu jest domykanie szyb, oprócz tego założy ci wyłącznik osobisty i będziesz zadowolony jak małe beby. Ja osobiście to zrobiłem ![]() |
![]() citylodz Forumowicz monza gse Łódź | 2004-02-19 12:19:06 meriva to zbyt nowe autko zeby ktos ci dał gotową formułke korespondencyjną (typu znadź w wiązce stacyjki kabel 64 podłącz do diody, lub w prawym słupku jest sterownik do babla nr...blabla) do tego patentu. Trzeba usiąść zdjąc troche plastiku pomierzyc miernikiem sygnały i myśle ze prosty układ i wszytko by działało jak trzeba.
[ wiadomość edytowana przez: citylodz dnia 2004-02-19 12:21:23 ] |
![]() robiw Volvo V40 Mińsk Mazowiecki | 2004-02-19 12:34:14
Silikon odpada, bo nie chcę mieć dodatkowego pilota tylko sterować tym, który jest w kluczyku. Swoją drogą to myślałem, że Ople tak jak inne marki wykorzystuje sprawdzone technologie więc w Merivie nie ma zbyt wielu nowości w porównaniu z Corsą C, Astrą II czy Vectrą C i że odpowiedź będziecie znali od ręki. Kiedyś na tym forum były opisy radioodbiorników Opla, opisy złącza do radia itp a teraz nic nie działa w tym dziale. PS. Kupiłem za całe 40 zł (!) u dealera szufladę pod siedzenie pasażera (jako akcesorium) do Merivy (taki kawałek plastiku) i okazuje się, że dupa - lata tam jak... gdyż nie ma tam prowadnic, w które możnaby było ją włożyć a oni (u dealera) twierdzą, że w programie do Merivy nic więcej nie ma w standardowym fotelu aby się suwała i powinno być OK. Nie wiem jakim cudem. W sumie chciałbym to zobaczyć jak to montują ale szkoda mi tych 50 zł na to. Może wiecie gdzie zdobyć ten program do Merivy !!!!!!!!!!!!!! |