Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-02-15 15:06:07 Podobnie jest z niemieckim gazem.Jak bym nie jechal zawsze gaz konczyl mi sie szybciej niz po zatankowaniu polskiego gazu.O dynamice autka juz nie wspomne bo nie byla zachwycajaca. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-02-15 19:42:20 No to tylko cieszyć się Panowie!!! |
![]() Toms Civic Coupe 1.6/ Lat ... Katowice - Kraków | 2004-02-16 20:07:26 Mam gaz w civicu i czesto jezdze do Holandii. Przejsciowek nie maja na stacjach ale stacje z gazem sa co chwile w przeciwienstwie do Niemiec. Wydaje mi sie ze gaz jest 100 razy lepszy w Holandii niz w Polsce-mocniejszy , autko chodzi mi identycznie na gazie jak na benzynie. Przejscowka w Polsce okolo 30 zl kosztuje. |
![]() DamianSz LPG User OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2004-02-16 21:06:19 Holandia jest jednym z pierwszych kraji gdzie jeździli ba gazie także o stacje niema się co martwić. |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-02-16 21:27:36 Niemcy przewaznie maja na stacjach przejsciowki i trzeba sie pofatygowac do kasy,zostawic jakiegos fanta w zastaw i dopiero wtedy dostanie sie "adapter".Tylko tych stacji jest naprawde jak na lekarstwo a wiekszosc jeszcze z dala od autostrady i czynna tylko w dzien do 17-18.00. |
![]() Auto-R Corolla Wuwua | 2004-02-16 23:56:51 Czyli kupować ten adapter czy nie?
A jak tak to gdzie?? |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-02-19 21:02:58 Raczej na kazdej stacji to maja ,trzeba tylko poprosic o wydanie.Inaczej zadko komu sprzedali by gaz.
|
![]() klausz LPG User Vectra B X20XEV mała miejscowość pod Opolem | 2004-03-16 21:54:36 Ja bym polecił kupienie takiego adaptera (przejściówki), bo dużo to nie kosztuje, a ma się własną....
Co do stacji to w Holandii to prawie każda ma LPG i też nie zauważyłem żadnej różnicy. Co do Niemiec to jest 1 stacja (teraz już 2) na autostadzie A2 między Berlinem a Hanoverem jest to DEA. Dokładnie znajduje się ona między Braunschweigiem a Peine jadąc od Berlina i nazywa się Raststatte Zweidorfer Holz. Jest tam dystrybutor na którym z jednej strony jest końcówka niemiecka a na drugiej Polska!! nie trzeba żadnej przejściówki. Tankowałem tam kilkakrotnie, więc sprawdzone. Cena gazu jednak troche wyższa niż np. w Holandii. Od kolegi dowiedziałem się że jest już Lpg także po drugiej stronie autostrady( tzn w kierunku do Polski), także Dea w tym samym miejscu. Kiedyś musiałem objechać, zjechać zjazdem obrócić się i z powrotem, ale teraz chyba już nie będę musiał. Tej jednak jeszcze osobiście nie sprawdzałem. pozdrawiam Klaudiusz |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-16 23:54:42 polecam poszukać www.forumgas.de tam można znaleść wykaz stacji na całą europę. |
![]() Perzan ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-03-20 23:28:44 |
![]() Hrumak Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2004-03-23 13:42:02 Ja bedac swoja bestia w Holandii przez 3 tyg znalazlem cale 3 stacje z adaptorem do naszego gwintu , jedna tuz za granica z niemcami , a pozniej to juz Tuil i Volendam. Znalazlem tak malo moze tylko dlatego ze raczej poruszalem sie autostradami. W kazdym badz razie byly momenty ze 80km musialem jechac na paliwie bo nie mieli nigdzie przejsciowek.
Jedyna rada w Polsce sobie kupic i sie nie matrwic. Ja przynajmniej tak zamierzam , bo nie usmiecha mi sie znowu jezdzenie i szukanie takiej co maja przejsciowki. |
![]() Auto-R Corolla Wuwua | 2004-04-22 13:11:24 No i zakupiłem adapter
Mam nadzieje ze nie wyrzuciłem kasy w błoto Dzieki za info o stacji DEA P.S. Jak wróce dam relacje jak to teraz wygląda Pozdrawiam |
![]() klausz LPG User Vectra B X20XEV mała miejscowość pod Opolem | 2004-04-22 21:27:36
Tylko zwróć uwagę czy jest mała czarna (okrągła) uszczelka koło gwintu! Mnie bowiem sprzedali bez, ale w porę się zorientowałem. Bez niej nie da rady uszczelnić przejściówki i raczej nie zatankujesz... Pozdrawiam Ps. Po drugiej stronie, tzn. w kierunku do Polski, też już jest LPG i także z polskim pilstoletem ![]() |
![]() Auto-R Corolla Wuwua | 2004-04-26 16:36:37 Dzieki sprawdzalem uszczelke mam
Mam nadzije ze trafie na obie DEA'e Dzieki za info |
![]() mlac Skoda Octavia Tour T ... Kraków | 2004-04-30 14:14:11 Osobiście dawno nie byłem w niemczech ani w holandi autem ale ostatnio jak byłem w 2000 roku to na niemieckich stacjach (kupiłem taką książeczkę za 2 DM gdzie są ) mieli te adaptery w 80% stacji natomiast ciekawe po wkręceniu tego adaptera i założenia "pistoleta" trzeba było trzymać przycisk tankowania żeby wchodził gaz.
Dalej tak jest????? |