Yugo polonez????????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przez ta smutna wiadomosc o Kuligu,zapomnialem wam powiedziec co slyszalem w radiu rmf 13.02 Mianowicie wladzw warszawy czy fso (w kazdym razie ktos kto sie tym zajmuje )podpisaly list intencyjny z firma xyz(nie pamietam nazwy) ktora to produkowala YUGO czy w tym popierdolonym kraju nie moze byc normalnie?Wyobrazacie sobie?przeciez yugo to obiekt kpin i przeklenstw kazdego kto sie z tym spotkal czy te barany w warszawie juz wogoln nie potrafia myslec?

Cytat:
2004-02-15 12:49:02, Alan28 pisze:
przez ta smutna wiadomosc o Kuligu,zapomnialem wam powiedziec co slyszalem w radiu rmf 13.02 Mianowicie wladzw warszawy czy fso (w kazdym razie ktos kto sie tym zajmuje )podpisaly list intencyjny z firma xyz(nie pamietam nazwy) ktora to produkowala YUGO czy w tym popierdolonym kraju nie moze byc normalnie?Wyobrazacie sobie?przeciez yugo to obiekt kpin i przeklenstw kazdego kto sie z tym spotkal czy te barany w warszawie juz wogoln nie potrafia myslec?

To jest warszawa! Niczego innego po Fabryce Samochodow Omawianych nie mozna sie spodziewac niestety. Ale znajac ich skonczy sie na listach i omowieniach.

Slyszalem cos o tym ale nigdy nie widzialem YUGO na oczy w sumie to nawet na zdjeciu

Mój kolega ma takiego nawet na gaz Ale nic nie śłyszałem kolejny chory pomysł i juz widzę klęskę tego pomysłu

Zaprosili do rozmów firmę która eksportowała YUGO do USA, i niebyło nawet rozmowy o produkcji tego auta w polsce - chodziło o pickupa podobnego do HONDY
ale z tego nic nie wyjdzie bo prawie na 100% rover wejdxie na żerań

Tylko coby nie zaczęli jakiś górali produkować bo to by bardziej Romet Bydgoszcz się zadowolił

Moim zdaniem niech bierze Rover ale co do WArszawy i wogóle POlski mam zarzut bo ta sól to mi karoserie psuje i jak już wynaleźłi to zamiast soli to dlaczego tym nie sypią ??

Cytat:
ale co do WArszawy i wogóle POlski mam zarzut bo ta sól to mi karoserie psuje i jak już wynaleźłi to zamiast soli to dlaczego tym nie sypią ??

hmmm gdzieś to już widziałem...

bądźmy szczerzy Poloneza w takiej formie jak wyglądał za czasów daewoo już nie ma co produkować bo nikt tego nie kupi.. co do rowera też nie mam przekonania do tej firmy.. kiedyś należała do BMW i Bmw sie jej pozbyło..

Cytat:
2004-02-16 06:56:32, sc00by pisze:
Cytat:
ale co do WArszawy i wogóle POlski mam zarzut bo ta sól to mi karoserie psuje i jak już wynaleźłi to zamiast soli to dlaczego tym nie sypią ??

hmmm gdzieś to już widziałem...

Bmw sie jej pozbyło..

Zatrzymujac to co najlepsze czyli Mini.

firma sie nazywa nucarco i nie lubią jej w USA za sprzedawanie samochodów Yugo (produkcji firmy Zastawa z jugosławi) - ciągkle sie psuły tzn częściej niż amerykanie są przyzwyczajeni. A firma ta chce produkować amerykańskie Pickupy i wysyłać je do USA. nie chce ona kupowac fabryki, a tylko zlecić produkcjie (to by było dobre dla FSO )

Proponuję uruchomić tam produkcję Wartburgów na 2 zmiany i na 3-ciej Trabanty trzaskać A tak na serio to założę się, że nic dobrego z tego nie wyjdzie, aż się ta fabryka rozsypie. Już raz były plany ambitne to wzięli i sprzedali udziały jebanemu Daewoo co tylko pogrążyło zakład. Ciekawe ile łapówy dali żeby mieć FSO kitajce...

Ale tak na dobra sprawe to te Trabanty i Wartburgi mialyby wziecie !! Pomyslcie sobie ze one by kosztowaly jakis 15,000 PLN...a zaloze sie za Niemcy by je kupowali...dlaczego...dla beki

Hehe...

Prawde mówiąc Wartburg z silnikiem Polo wymiata w porównaniu z Poldkiem I tak wolę poldka

wartburg ze swoim dwusówem wymiata sporo lepiej niż poldek- z 3 biegu zrywa lacie..ale ten dźwięk by mnie dobił....

Moj wojaszek mial wartburga wykonczonego drewnem, chromowanymi lusterkami od amerykanca i wydechem ze scigacza, smigal 150 nawet. To auto mial do jazdy na codzien, teraz ma daihatsu sharade 1.0 Diesel a na przejazdzki ma mazde RX7 cabrio, jedyna taka maszyna w polsce

jakies 5 lat temu dawali w nagrode takie autka w jakims programie w tv ale nie wiem moze je zadaromo dawali byly strasznie kwadratowe robione bez finezji takie poprostu Yugo Korale

Cytat:
2004-02-16 19:09:39, sc00by pisze:
wartburg ze swoim dwusówem wymiata sporo lepiej niż poldek- z 3 biegu zrywa lacie..ale ten dźwięk by mnie dobił....

Scooby to chyba z twoim poldkiem jest cos nie tak

no no mój poldek chodzi prawie tak jak powinien..
no i kwestią czasu jest jak dostanie wydech.. póki co nie ma kasy

Też mi szkoda że Polska nie potrafi produkować własnych auta ale popatrzmy na to realnie.
Gdyby FSO - Żerań byłoby rzeczywiście aż tyle warte to przecież znalazłby sie chętny na jej przejęcie.
Postawcie się w pozycji inwestora który chce rozpocząć produkcję w Polsce i chce przejąć np. Żerań: najpierw paroletnie negocjacje, łapówki dla każdego - bo co chwilę zmienia się w Polsce opcja polityczna i wszystko trzeba zaczynać od nowa, co chwilę unieważnianie przetargu, wieczne problemy ze związkami zawodowymi, konieczność zapewnienia wygórowanego pakietu socjalnego i gwarancji zatrudnienia, konieczność gruntownej modernizacji całego zakładu.
Więc się nie dziwię że taki Opel np. wolał wybudować od podstaw nową fabrykę w Gliwicach, wyposażyć ją od podstaw, zatrudnić nowych ludzi. Być może nieco drożej to wyszło ale przynajmniej robił wszystko zgodnie ze swoim harmonogramem i bez tych wszystkich problemów i opóżnień.
Dlatego Szanowni Panowie przejrzyjcie na oczy. FSO Żerań wcale aż taką atrakcją nie jest i kolejka chętnych po nie się jakoś nie ustawia. Nasz rząd nie ma pieniędzy żeby samemu ruszyć produkcję w FSO więc nic dziwnego że są rozpatrywane nawet tak egzotyczne propozycje jak Yugo czy ZAZ - ważne żeby w ogóle coś produkowali a ludzie mieli pracę.
Przykre ale niestety prawdziwe - bo też wolałbym nowego Plusika niż nowe Yugo czy Zaporożca.
Pozdrawiam
Andrzej

musze sie w pełni zgodzić!!
żerań wymaga ogromnych modernizacji.. tak jak cały kraj.. więcej do powiedzenia nie mam