| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
drvampire SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Kraków | 2004-02-15 21:36:50 Wiem, że ten temat był już poruszany i nawet go znalazłem w archiwum ale nic mi nie wyjaśnił więc pytam.
Samochód; Łada Samara Zamierzam zrobić porządek z ze spryskiwaczami. Spsuła mi się pompka i muszę ją wymienić. Na sto procent wywalam wszystkie 3 elektrozawory bo psuły mi się non stop, ja je naprawiałem działały 2 tygodnie i znowu więc mam dość, nie potrzebuję spryskiwaczy na tył i reflektory. Więc plan jest taki że podłączę rurkę ze zbiornika do pomki a z tamtąd bezpośrednio na przód. Pytanie jest o popmkę. Z Forum wiem że pompka oryginalna jest o dupę obić. Polecano tu pompkę od Poloneza. Pytanie moje brzmi. Ona jest z workiem, trzeba więc zrezygnować ze zbiornika czy da się jakoś to łatwo dostosować i jeśli tak to jak. Paweł_kraków - podobno miałeś w samarze popmkę od opla, z jakiego modelu i czy pasowała od razu czy przeróbki były wymagane. Pomocy!!!!!!!! bo jak jeżdżę to nic nie widzę |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-02-16 22:59:51 hej
Stojąc przodem do samary powinienes mieć po lewej stronie na przednim wzmocnieniu dwa otwory.Od poloneza worek ma dwa otwory również wystarczy dwa zaczepy i prblemz glowy.a te otwory w ładnej powinny byc pry drucie który podtrzymuje maske żeby nie pi.. opadła.Sprawdz powinno pasowac.poprzednio miałem 21093 i pasowało jak ulał tylko sie malo płynu mieści |
Golem SYMPATYCZNY GOŚĆ firmówka Kia Picanto ... Czarna Białostocka | 2004-02-16 23:01:08 hej
Stojąc przodem do samary powinienes mieć po lewej stronie na przednim wzmocnieniu dwa otwory.Od poloneza worek ma dwa otwory również wystarczy dwa zaczepy i prblemz glowy.a te otwory w ładnej powinny byc pry drucie który podtrzymuje maske żeby nie pi.. opadła.Sprawdz powinno pasowac.poprzednio miałem 21093 i pasowało jak ulał tylko sie malo płynu mieści |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-02-16 23:09:55 Ja zrobilem podobnie.. Juz drugiego dnia po przerejestrowaniu autka na drodze przestaly dzialac spryskiwacze.. Wczesniej nie bylo problemu (nie wiem moze Ładzia nie polubila nowego usera)... w kazdym razie poodlaczalem elektrozaworki (dokladnie jak Ty nie potrzebuje spryskiwacza tylnej szyby i reflektorow) i podlaczylem wezyk od spryskiwaczy przedniej szyby bezposrednio pod pompke... Nie wiem skad narzekania na jej wydajnosc bo u mnie dziala bardzo dobrze.. jedyny minus to to ze na prawej koncowce "psika" mocniej Przy okazji poprawilem mase.. Styki byly nieco przyrdzewiale.. I strasznie mokre (wczesniej wezyki nieco przepuszczaly).... |
drvampire SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Kraków | 2004-02-17 20:01:22 Spoks, wywaliłem elektrozawory i podłączyłem pompkę z workiem od poldka bezpośrednio, wali jak sto pieronów, aha dysze z favoritki podwójne, jak uzbieram to kupie sobie drugi worek i będę miał też na tył, dzięki za rady |