Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-02-16 22:09:43 Ten gazownik to albo umie klamac albo nie wie co mowi.Wez kolego sprawe w swoje rece i sprawdz pianka z mydla szczelnosc wszysstkich polaczen skrecanych po drodze do reduktora.Gdzies musi cos puszczac. |
![]() zitam LPG User ESPERO 1,5 GLX (+ LPG) Nowa Ruda | 2004-02-17 19:13:04 Psikalem woda z mydlem i nie widać na przewodach nieszczelności ![]() |
![]() BartekJ Almera 16V TCam Warszawa | 2004-02-18 08:54:18 zobacz czy filtr powietrza nie jest zafajdany na amen,u mnie w takim przypadku tez smierdzi gazem |
![]() zitam LPG User ESPERO 1,5 GLX (+ LPG) Nowa Ruda | 2004-02-18 18:40:04
niestety - filtr powietrza, oleju, olej, świece, przewody WN, płyn chłodniczy wymianiałem razem niedawno (jakies 3 tys. od wymiany przejechałem)... |
![]() mss LPG User Augustów | 2004-02-18 22:27:22 a przy kolektorze wydechowym i ssącym nie ma żadnych przedmuchów |
carinus LPG User Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2004-02-19 19:31:38 Musisz jeszcze sprawdzic jaki konkretnie zapach jest wyczuwalny-spaliny z wydechu czy swiezy gaz,oraz kiedy jest to wyczuwalne-podczas jazdy czy po zgaszeniu silnika.
Podnies maske i postaraj sie zlokalizowac zrodelko smrodu podczas pracy silnika.Troche malo prawdopodobne zeby cos uciekalo z dolotu poniewaz silnik wszystko sasysa. |
![]() zitam LPG User ESPERO 1,5 GLX (+ LPG) Nowa Ruda | 2004-02-20 21:49:31
No właśnie! - Mam coś problemy z wyczuciem żródła smrodku ![]() ![]() Aha! Śmierdzi tylko w czasie jazdy po przełączeniu na gass - jak na benzynce jadę to wszystko jest OK. No i czuć jest raczej świeży gass... |
harry Corsa - sprzedany olsztyn / warszawa | 2004-02-26 07:34:59 wez temat w swoje rece...
jak ci "fachowiec" mowi ze smrod gazu jest od sandy lambda to lepiej nie zostawiaj tam wozka... tak jak radza koledzy - spryskiwacz od kwiatkow z letnia woda plus plyn do mycia naczyn albo mydelko... od pierwszego zaworu na doprowadzeniu do ostatniego cybanta przed mikserem... opryskaj tez okolice miksera - chociaz nie wiem jaka masz instalke a ja wiem co nieco tylko o najprostszych konstrukcjach... uwaznie i pomalutku obserwuj czy nie babluje... zrob to rowniez na parowniku... sprobuj tez przygazowac troszke autko podczas testu... czy nie masz ustawionej zbyt bogatej mieszanki ??? ile pali na setke ??? moze nie wszystko jest przepalane a masz nieszczelny kolektor wydechowy ??? na dluzsza mete to niedopuszczalne - glowa w czasie jazdy bedzie napier....c a i bezpieczne to nie jest.... jestes pewien ze to smrod swiezego gazu ??? |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-13 20:41:27 Przy jeździe na gazie ze stałą prędkością zapala mi się Check Engine i podejrzewam, że winą jest odczyt stałej wartości z sondy lambda, co komputer interpretuje jako jej uszkodzenie. Co mogę zrobić, by to wyeliminować?? Polonez C+ Gsi + instalka na śrubę. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-16 22:32:19 ?? |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-16 23:47:00 ZAMONTOWAĆ KOMPA GAZOWEGO I TYLKO TYLE. |
maku162 Szydłowiec | 2004-03-17 01:37:52 Mam to samo co wiciu. Czy to wpływa na zuzycie paliwa - tzn czy w takiej sytuacji komp przezucza sie na sterowanie awaryjne??? Nie mam kompa od gazu - gazownik powiedział że tak jest taniej i że mniej spali niż z kompem... |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-17 07:46:13 komp gazowy dobiera najbardziej optymalną mieszankę gazową dla silnika . więc ma właściwe spalnie i ekonomiczne i bezpieczne dla silnika. |
![]() gbos Opel Vectra A/B Koszalin | 2004-03-18 14:28:08
możesz dołożyć emulator sondy lambda |
MacMaciek Peugeot 407 Warszawa | 2004-03-18 17:10:09 Czy istnieje jakiś emulator, który podłącza się tylko do zasilania i do sondy? Mam gaz z kranem w Espero i chciałem przynajmniej wyeliminować check engine (który napewno jest od lambdy). Wiecie może gdzie takie cacko można kupić w Wawie? |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-18 20:20:32 odłącz sygnał ze sondy lambda do kompa przekaźnikiem w momencie przejścia na gaz. normalny gazownik będzie wiedział jaK TO ZROBIĆ. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-19 14:36:52 Zrobię sobie emulator sondy uruchamiany automatycznie przekaźnikiem przy przejściu na gaz ( koszt ok 10zł, schematy są dostępne w sieci). Odcięcie sondy wg mnie też spowoduje świecenie lampki check engine z powodu braku sygnału z sondy lambda.
Genialni gazownicy zazwyczaj odcinają samą lampkę, czyli likwidują skutki a nie przyczynę. |