Kluczyki a wlasciwie ich brak

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam spory problem.
Gamon (bo tego czlowieka nie mozna inaczej nazwac) u ktorego przechowywalem mojego fiacika przez pare miesiecy zgubil kluczyki. udalo mi sie go otworzyc a klapa od silnika jest otwarta.oczywiscie mam blokade kierownicy. jakos go przetransportowalem na lawecie. i teraz pytanie. co mam zrobic? wymontowac stacyjke? kupic nowa? oczywscie kluczyka do wlewu paliwa tez nie ma. szkoda ze tacy ludzie chodza po swiecie.
co robic ratujcie.
pozdrawiam

Złącz dwa pierwsze bezpieczniki od lewej i zapal go z pychu albo jesli rozrusznik masz na linke to normalnie z linki-zapali na bank. Co do blokady, to mocny zamach i po blokadzie

Najpier rozprawic sie z tym kolesiem
Nowa stacyjka kosztuje koło 40zł.Musisz wywiercic stare sruby,i wymienic na nowa stacyjke.Wkładki zamków do drzwi kosztuja koło 17zł,a korek wlewu z kluczykiem na szrocie koło 5zł.

po co sie bawic z rozwiercaniem? zakladasz rurke na stacyjke i musisz szarpnac i po stacyjce. zlacz 3 kable a czerwonym odpalaj, najlepiej wyciagaj kostke jak wychodzisz ze soba to nie beda sie kontrolki palic chyba ze chce ci sie za kazdym razem skrecac przewody razem.

panowie chce go doprowadzic do normalnego stanu tzn chce odpalac z kluczyka. czy nie da sie wyjac stacyjki i do niej dorobic klucz? i tak samo z zamkami u drzwi? pozdro

pisanie o tym wszystkim na forum jest bardzo mądre... pozazdrościć kup w sklepie stacyjkę z kluczykiem, bębenki z kluczykami i tyle. wkładkę od korka wlewu paliwa podobno można wymienić, ale ja próbowałem to rozbierać i jakoś nie wyszło..

Ja jak kupiel mojego kaszla to na stacji okazalo sie ze nie mam kluczyka do korka wlewu paliwa. Ale jeden obrut ze srubokrętem w srodku zalatwil sprawe.

stary wiadomo ze najprosciej to pojsc do sklepu i kupic nowe i jeszcze zaplacic zeby zamontowali. ja chce leciec po kosztach bo nie mam tyle kasy i musze oszczedzac na czym sie da. poza tym z rugiej strony nie wiem jak zdemontowac stacyjke i jak otworzyc korek ktory jest zamkniety. pozdro

czyli zamiast klucza wsadzic srubokret i przekrecic i pusci tak? pozdro.

Ja tak zrobiłem- mam 126 el i tam jest taki korek wlewu z kluczykiem. Dopasowalem dosc gruby śrubokręt, wsadzilem nie za glęboko. Przegręciłem silnie pół obrotu w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara i puscilo. Przez pewnien czas nie kupowalem nowego korka tylko rten stary otwierałem wlasnie srubokretem poniewaz w ten sam sposob mozna zamknac ten korek.

Cytat:
2004-02-16 16:54:24, sztos pisze:
poza tym z rugiej strony nie wiem jak zdemontowac stacyjke

to przeczytaj dokładnie, co ludzie napisali w tym topicu to będziesz wiedział.

Cytat:
2004-02-16 16:51:57, widynek pisze:
pisanie o tym wszystkim na forum jest bardzo mądre... pozazdrościć

Widynek ty skomentowales wogole jako bezsensowne wspominanie takiego tematu na forum wiec wytlumaczylem Ci ze nie wiem jak rozmontowac stacyjke a dzieki ludziom tutaj sie dowiedzialem. Pozdro

heh, sztos - nie zrozumieliśmy się mnie chodziło o wspominanie o odpalaniu malucha bez udziału kluczyków forum jest po to żeby pytać, bez urazy

a tak btw, to znowu masz sztos

oka. to ja tez przepraszam. pozdro

Cytat:
2004-02-16 15:16:53, LUKASZ822 pisze:
po co sie bawic z rozwiercaniem? zakladasz rurke na stacyjke i musisz szarpnac i po stacyjce.

Tylko uwazaj zeby Ci kolumna wraz ze stacyjna na kolanach nie zostala.....

A wy ciągle coś knujecie Dlaczego nikt nie pomyślał że śruby mocujące stacyjkę mogą nie być zerwane W takiej sytuacji klucz 12 czyni cuda i wszystko jest już jak na widelcu Teraz wystarczy kupić stacyjkę, np. na złomie.