| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-02-16 18:07:29 No więc (cudowne rozpoczęcie... uwioelbiam to Tentego... W ostatni czwartek (kiedy jescze był śnieg w większych ilościach) tak mię wzięło, żeby o 23 z minutami wyprowadzic Łaciatą z garażu na spacer (stała tam od ostaniego warszawskiego spociq nieruszana). Takie tam śnieżne przewietrzenie na okolicznych polach (mieszkam na rogatkach Wawy, niedaleko są pola I tak fajnie miś się jeździło po zasypanych śniegiem polnych drogach, tak fajnie Łaciata pruła do przodu przez zaspy, że spróbowałem zjechać z drogi przez mały rowek na pole. No... Udało mi się dwa razy, ale... eee... za trzecim razem jakoś tak wjechałem, ze utknąłem... Fajnie jednym słowem... Nie ma co... Qrna, Mariusz(nia)... Próbowałem i w te, wewte i z lewa, i z prawa, i z reduktorem, i z blokadą, i tak dalej... I nic. Załamka jednym słowem. Aż tu nagla przypomniało miś się, ze w bagażniku mam taką saperkę NATO. Drżącymi rękoma, szczękając zębami (zamiast kurtki wziąłem oczywiście tylko kamizelkę na tak drobną przejażdżkę... |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-02-16 19:12:42 Mariuszna ale ona będzie tam tak długo stać ...za kare? |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-02-16 19:29:39 No, Mario - jesteś dzielny, skoro licho odziany, bez 'survivalowego W związku z powyższym przyznaje Ci sprawność "trzy pióra", którą otrzymują tylko najdzielniejsi harcerze po spędzonych 24 godzinach w lesie. Ty zapewne byłeś krócej, ale w ekstremalnych warunkach zimowych Pozdrawiam PS Do zestawu Saperki proponuję dorzucić rękawiczki najlepiej niech Ci Twoja piękniejsza połowa (o ile to możliwe Chyba, że chcesz jeszcze sprawność "mistrz igły" - to przyszyj tasiemkę sam! |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-02-16 21:14:02 Aj, aj Góralu Ty to tak musisz odrazu z grubej rury...
Przecież wiem co muszą... chciałem tylko żeby Mario chwycił bakcyla skautingu.. tu survival, w innym wątku noże w jeszcze innym extreme - spływ okorkiem po Dunajcu - toż to nie oszlifowany diament z kolegi... Mario Góral tylko żartował z tą dietą i milczeniem, tak naprawdę wolno jeść i wolno mówić... Zobaczysz, że Ci się spodoba... no i te wszystkie alarmy, nocne gry terenowe.... |
MUSEL SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126/Astra rzeszów | 2004-02-16 21:40:43 piekna historia dobrze ze przypomniales sobie o łopacie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-02-16 23:43:50 Łopatka(saperka), 2 krotkie deski, wciagarka.. to taki std zestaw offroad... Ale z tego co widzialem to Nivki nie maja wciagarek...
Daleka (kuzyn dziadka) rodzinka z Paryza przyjechala kiedys (z 10 lat temu) do nas po tym jak Nivami (tak wlasnie - w Paryzu maja cos na wzor LKP) przeprawiali sie przez Bug, i jezdzili po Bieszczadach.. Lada wyposazona bardzo ciekawie... Jakies dodatkowe uszczelki.. Zaciaganie powietrza do filtra z dachu.. Pelne orurowanie - wygladalo to to jak czolg... He - teraz sobie uzmyslowilem ze wtedy chyba po raz pierwszy jechalem Lada.. Szkoda ze dawno nie bylo z nimi kontaktu... |
humel SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107, 2108 (kiedys) ... Poznań | 2004-02-16 23:48:59
ooo.. cos podobnego do tej...
to jest Niva ?? Ogolnie ciekawa stronka - Lada France [ wiadomość edytowana przez: humel dnia 2004-02-16 23:51:58 ] |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-02-17 00:16:57 Witam
Mario, zobacz na to, siostra Twojej Łaciatej Łaciata po francusku Ale przygodę miałęś niezłą Na drugi raz wyposaz się jednak w pełny surwiwal, jak się wybierasz w teren |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-02-17 01:13:37 Widzialem taka kiedys w Kraku |
Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2004-02-17 08:05:26
Gdy byłem mały to miałem takie rękawice ze sznurkiem, że nawet gdy przemokły to nie spadły bo miałem je cały czas przewieszone na szyi. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-02-17 10:27:39
Żona mówi, że podobnie jak nasz pies (jest teraz u rodziców w Pyrlandii) muszę cały czas coś "żreć", bo inaczej staję się nerwowy... |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-02-17 11:44:51 Mariuszna to teraz jako do zaprawionego w bojach offroudowca?
Właśnie widzałem reklame auta terenowego. Kamery zamiast lusterek, wew. lepszy niż pokój w dobrym hotelu. Jedzie po utwardzonej polnej drodze, nawet kurzu nie ma z tyłu "Auto doskonałe na nieznane dzikie drogi"....... no k... u mnie 1000m od domu są gorsze trasy z koleinami w lesie Jak uważasz? Czy te auta by się sprawdziły w takim terenie jak twój Jak według ciebie sprawiłyby się jadąc obok siebie auto typu np. Łada Niva i taki wycukierkowany model z salonu. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-02-17 12:45:09 Wiesz Vodzu -> ja to jestem taki parkingowy ofrołdowiec, jak ktos kiedyś powiedział Niwka mi się podoba, fajnie jest móc zjechać z asfaltu na polną drogę i... to wszystko Ale do meritum -> takie napstrzone elektroniką autka mają to dobre w terenie, że jak ugrzęźniesz, to sobie możesz wezwać pomoc podając z GPS-u lokalizację, po czym usiąść w fotelu, włączyć klimatyzację i pooglądać sobie film na DVD czekając na "murzynów" do pomocy (przecież jak ktoś ma tyle kasy, żeby sobie takie cóś zafundować, to nie będzie sobie qrna brudził rąk, no nie?) |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-02-17 12:56:45 Racja Mariusznia, ale według mnei o to właśnie chodzi, w offroudzie. Powalczyć z natura. Stanąc nad ubłoconym autem i pozastanawiać się....dlaczego to k... nie przejeżdża tego konaru, godzie wyciągarke zaczepić, jak na koła postawić auto. Bo takie cuda techniki to co.. płacz jak odprysk na lakierze będzie albo rysa od kamyczka z pod cudzego koła. Jakoś mnie takie auto nieprzekonuje... |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-02-17 15:36:52 Też prawda |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-02-17 18:28:03 Mariusznia jeszcze cię pomęcze pytaniami....
Jaka to saperka, gdzie kupiłeś za ile itp. |
Mateusznia SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() takietam... wieś gdzieś (pod Wawą) | 2004-02-18 09:29:39 Qpiłem używaną na Allegro.
A ile kosztowała...? No... nie pamiętam dokładnie, ale chyba coś z kilkadziesiąt PLN -> chyba podobnie do TEJ Naprawdę jest ekstra! Polecam (ale nie kupujcie podróbek, bo podobno są z duuużo gorszej stali). |
krycho MEGA ŁADZIARZ Lada 2107 Warszawa | 2004-02-18 11:09:37 Mario, ja wiedziałem, że jesteś hardcore'owcem Jestem pełen uznania! [ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-02-18 11:10:52 ] |