POPYCHACZE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak pamietacie ok 25 tys km temu robilem glowice. Wymienilem walek i popychacze i takie tam szlifierskie sprawy .
A teraz zaczynaja mnie denerwowac jakies odglosy z glowicy - chyba popychacze,a raczej na pewno popychacze. Olej mam nowy ORLEN GAZ 15W/40 ,moze to on ma wine?

Seba teraz mnie przestraszyłes.. bo moj ma 120tys. i nigdy nie byly popychacze wymieniane.. i juz jak mówiłem że coś stukało to nic nie stuka... Możliwe żeby one dobre były czy lepeij dla pewności wymeinić??

Musiałbym posłuchać...

Na oryginalach 150 przejechane bylo.
A te poprostu sa jakies liche ,jakas wade chyba maja. Jak rozbiore i zweryfikuje co i jak to napisze. Ale wlasnie sie zastanawiam czy nie wlac jakiegos mobila-moze pomoze?

Haa no to zagadka... czy te popychacze beda do mnie pasować popychacze
bo ponoć na tych wyżej krecic powinien

A jaki walek zalozyles ? jakiej firmy. Ja robilem remnont glowy 10-15tys km temu i ....... nie mam jednej krzywki na walku a byl nowy. Kupiony walek firmy TRW nie nadaje sie chyba do samochodow

to samo moge powiedziec o popychaczach TRW sa za miekkie i po 250km potrafia sie juz wytrzec
ja ciagle walcze ze sprzedawca w temacie reklamacji - obiecalem mu ze nie dopuszcze mu tego

Walek na pewno jest TRW ,a popychacze to nie wiem .
Dzisiaj jade do zakladu ktory mi robil ta glowice i to oni wlasnie kupowali i wkladali walek z popychaczami.

Seba daj znac co zalatwisz, u mnie wystarczylo zdjac pokrywe zaworow wyjac popychacze i patrzac na krzywki wszystkie sa ostre ..... poza jedna jajowata ktorej brakuje z 2-3mm

W Niedziele rozbiore i w poniedzialek beda w zakladzie weryfikowac popychacze i w ramach gwarancji na wtorek bede mial nowe jakby ktory byl zepsuty.
Jak rozbiore to walek przez otwory od popychaczy tez obejrze dokladnie.
Kurcze tylko najgorsze jest to ,ze mi auto potrzebne i jeszcze nie wiem czy bede rozbieral w ta niedziele czy nie

Spoko rozbierzesz jak bedziesz mogl. Ja poczatkowo myslalem ze to popychacze, strasznie dzine dzwieki wydaje silnik i slabnie powiedzmy przy 4000obr. Rozebralismy i uuuups.
Powiem tylko ze jak rzobierzesz dokladnie przyjrzyj sie kazdej z krzywek krecac powoli silnikiem ( mozna wyjac swiece zeby bylo lzej) ustaw kazda idealnie szpicem w gore i przyjezyj sie u mnie ewidantnie widac ze jest zjechana. Najgorsze jest to ze nia mam mozliwosci reklamowania

To mi robil kumpla ojciec ,bo ma zaklad szlifierski nio i na szczescie dba o swoich kilentow wiec on to bedzie reklamowal ,a mi wymieni co trzeba gratis.
A jak myslicie uszczelka pod pokrywa bedzie sie nadawala do zalozenia raz jeszcze (wtedy kupilem nowa) ?

Uszczelkę pod pokrywę wymień. Kosztuje jakieś 10 zł, nie ma sensu się zastanawiać.

Cytat:
2004-02-18 17:56:59, WilK pisze:
Uszczelkę pod pokrywę wymień. Kosztuje jakieś 10 zł, nie ma sensu się zastanawiać.

Dokladnie lepiej kupic nowa, ostatnio kupowalem 10zl

A propos popychaczy - ostatnio przekopując szafkę z manelami w poszukiwaniu kopułki rozdzielacza znalazłem 8 zapakowanych... Motorcraftowskich

Cytat:
2004-02-18 21:48:04, WilK pisze:
A propos popychaczy - ostatnio przekopując szafkę z manelami w poszukiwaniu kopułki rozdzielacza znalazłem 8 zapakowanych... Motorcraftowskich

Wilku szkoda ,ze pare miesiecy temu ich nie znalazles ,a ile sobie za nie cenisz?
Dzis szukalem dla wujka do Mondeo 2,0 i najtaniej znalazlem za 80 zl dodam ,ze jest ich 16 - bym sie zalamal

Nie cenię ich sobie. Pójdą pod nowy wałek o kątach rozrządu 265st Ale obecne mają 40 kkm i też Motrocrafty, jakby kogoś kiedyś...

Cytat:
2004-02-18 21:48:04, WilK pisze:

to ja sie na nie pisze

No problemo Stara Gwardia ma pierwszeństwo

To co? Mówicie żeby tego nie kupować? ALLEGRO