Drgania w nowej avensis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktos sie spotkal z przenoszeniem drgan od silnika na kierownice i do wnetrza pojazdu w nowej avensis. Pomozcie bo nie wiem co robic a strasznie mnie to denerwuje. W aso powiedzieli ze mi sie zdaje i przesadzam. Help bo mnie to wkurza a duzo podrozuje mim cackiem

Masz gwarancję więc bezstresowo wróć spowrotem do serwisu i powiedz że nadal to występuje i niech oni się już tym męczą(od tego wkońcu są i nie daj się!!) a tłumaczenie że klientowi się zdaje to już czasami-często doprowadza do szewskiej pasji
Jest to przy jakiejś pędkości czy też występuje cały czas?? może po najechaniu an jakieś nierówności(typu większa dziur lub poprzeczne nierówności)??

glownie na obrotach od 2,5 do 4 i na biegu jalowym czuje sie jak w dieselu. zastanawiam sie moze poduszki silnika albo cos . musze sie wybrac ale obecnie nie mam czasu . Poza tym w aso nalali mi o pol cm oleju za duzo wiec w innym warsztacie odessali mi i zastanawiam sie czy wymienili bo straszny syf wyszedl. Buraki w aso sa straszne Masakra . dzieki

Cytat:
2004-02-17 11:26:27, Bartek_23 pisze:
glownie na obrotach od 2,5 do 4 i na biegu jalowym czuje sie jak w dieselu. zastanawiam sie moze poduszki silnika albo cos . musze sie wybrac ale obecnie nie mam czasu . Poza tym w aso nalali mi o pol cm oleju za duzo wiec w innym warsztacie odessali mi i zastanawiam sie czy wymienili bo straszny syf wyszedl. Buraki w aso sa straszne Masakra . dzieki

Odnośnie oleju to ja na twoim miejscu od razu bym zainterweniował bo każde przelanie oleju ma negatywny a czasami bardzo negatywny wpływ na silnik zwłaszcza w new silnikach, a ile km am twoj ave?? i przy ilu wymieniałeś olej??
Nie odpuść i zainterweniuj z tym olejem-radze ci dobrze- nie możne odpuścić!! bno to już jest przegięcie jeżeli już olej jest z deczka brązowy-czarny na bagnecie tzn. że ci nie wymienili

Zmień ASO to po pierwsze. Masz gwarancje wiec domagaj sie usuniecia usterki to po drugie.
Spróbuj nalać paliwa na innej stacji może trafiłeś jakiś syf.

Cytat:
glownie na obrotach od 2,5 do 4 i na biegu jalowym czuje sie jak w dieselu. zastanawiam sie moze poduszki silnika albo cos .

Poduszki możesz sobie sprawdzić zaciągając ręczny i na 1. biegu dodać gazu i patrzeć (lub druga osoba) czy silnik za bardzo się nie rusza.
-Wyważenie opon
-końcówki drążków
- czasami może być to zweiazane z nieszczelnością układu wydechowego( tłumik drgań??)

Wymienialem po 15 tys na castol txt 5-40 i jak sie okazalo to juz go nie ma w sprzedarzy bo znajomy ma dystr. castrola. Z olejem bedzie awantura ale musze sie wybrac mam 100 kilo do wawy . Zajscie mialo miejsce w toyota wlochy. Podobno mial byc serwis i z tamtad jest autko.Znajomy polecil by pierw gadac z kierownikiem a nie z leszczami. Pozdro

News. Podobno nalewanie oleju odbywa sie automatycznie w aso a potem tylko czlowiek sprawdza stan a ilosc automatycznie przechodzi na fakture wiec nie ma mowy o pomylce . Ale jaja !!!Rozmowa na szczycie z kierownikiem !!!

Cytat:
2004-02-17 12:31:07, Bartek_23 pisze:
News. Podobno nalewanie oleju odbywa sie automatycznie w aso a potem tylko czlowiek sprawdza stan a ilosc automatycznie przechodzi na fakture wiec nie ma mowy o pomylce . Ale jaja !!!Rozmowa na szczycie z kierownikiem !!!

Dlaczego ja w to nie wierzę ???

Cytat:
Podobno

Dobre słowo... Dążenie do ideału to chyba dobre określenie

Cytat:
2004-02-17 13:24:29, CarinaGTI pisze:
Dobre słowo... Dążenie do ideału to chyba dobre określenie

To przecież jedna z zasad Toyoty - Kaizen