100 razy zapali a raz nie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak chce zapalic ome to po przekreceniu stacyjki zapalaja sie wiadomo kontrolki czerwone i zolte abs i zulta z rysunkiem silniczka zblyskawica,nastepnie odpalam i gasna i jest ok,a niekiedy chce zapalic i po przekreceniu stacyjki nie zapala sie kontrolka zulta z silniczkiem i auto nie zapali.postoje chwile i niewiadomo kiedy chce znowu zapalic auto iprzekrecam stacyjke i jest juz ok pali sie lampka zolta z silniczkiem i wiem ze auto zapali.dlaczego ta kontrolka co jakis czas sie nie zapala ,czy to moze byc przyczyna jakiegos modulu zaplonoweo?

A jak zapalasz auto?:
1. wkładsza kluczyk,
2. przekręcasz prawie w pozycje start,
3. zapalają się kontrolki,
4. odpalasz,

czy ?
1. wkładsza kluczyk,
2. przekręcasz prawie w pozycje start,
3. zapalają sie kontrolki
4. czeksza, aż niektóre z nich zgasną i pozostaja kilka (3-5 sekund),
5. odpalasz.

???
Napisz.

[ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-02-18 09:09:15 ]

tak jak napisales w drogiej pozycji,tylko czasami ta zolta z silniczkiem sie nie zapali i nie odpale,a jak sie zaswieci to zapale?jak sie nie zapali to jak przyjde do garazu za ok 30 min zas sprobuje i jest ok?

Ta żólta kontrolka to jest koncówka autodiagnostyki auta. Ma za zadanie zapalić się podczas jazdy gdy jest coś nie tak z układem wtryskowym. Powinna zgasnąc po odpaleniu auta. Niestety nie wiem co może oznaczać jeśli się nie zapali po włozeniu kluczyka do stacyjki (może producent tego wogóle nieprzewidział?)
Na stronie LOB sa schematy elektryczne do omy, poszukaj tam, być może gdzieś brakuje styku do tej kontrolki i stąd problem.

Pod maska po lewej stronie(strona kierowcy)jest puszka z przekaznikami.Jest tam taki jeden koleżka odpowiedzialny za pompe paliwa i cos jeszcze (nie wiem co ).Musisz go wymienic.Koszt to ok 45 zl w podrobce i ok 100 oryginalny.Ze starosci czy od wilgoci skleja sie i kontrolka sie nie zapala.Wystarczy go poruszyc albo kopnać i ,mozesz zapalić samochód.

Pozdr

dzieki czarny wlasnie tak mi sie wydawalo ze to cos wtym stylu,tylko nie wiedzialem gdzie to moze sie znajdowac.

tak strzal w dyche wlasnie przed chwila znowu mialem te sytuacje i podnioslem maske ''puklem'' w ten przekaznik i zaskoczyko,wielkie dzieki.