Jaka instalacja gazowa?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam i o gaz pytam
Moj brat cioteczny zamierza założyć instalację w Suzuki swift 1.0 2002 r 30tys km. Ja osobiście doradzałem mu w polgazie na bemowie i oczywiście instalacja z kompem (bo samochód na wtrysku - pojedynczym ale jednak). Czy wy macie może jakieś propozycje dobrych "gazowników zakładaczy" w okręgu Warszawy i za ludzkie pieniądze? A w ogóle to jaką instalację wybrać?

Co do samej instalacji, to popatrz tutaj:

www.espero.of.pl ---> porady ---> lpg

A co do zakładu, to rozsądniej bedzie jak sie wypowiedzą gazownicy

Pozdrawiam.
Paweł.

Trochę przekornie wyciągam wątek z przed kilku latek ..ale to dlatego , że jest krótki i ma dobry tytuł

Ciekawe czy zaskutkuje w naaszym kochanym kraju ta informacyja ?:

Dotacje do instalacji lpg w PL!-kolejny cud nad Wisłą ??

No cóż ma to swoje dobre i złe strony. Samochody z lpg pewnie by nieco staniały. Swoją drogą ciekawe czy dałoby się wywalić starą instalację i korzystając z dotacji zamontować nową

Cytat:
2009-12-09 10:16:45, bogdan1 pisze:
Ciekawe czy zaskutkuje w naaszym kochanym kraju ta informacyja ?:

Boguś,nie ten kierunek przepływu kasy. Jeszcze nie zdarzyło się, żeby zmotoryzowani dostali (in plus) cokolwiek od państwa

To jest marchewka,tylko kija jeszcze nie widać. Może być podobnie,jak z ustawą o upadłości konsumenckiej

[ wiadomość edytowana przez: JaRabbit dnia 2009-12-12 18:33:41 ]

Cytat:
2009-12-12 18:31:51, JaRabbit pisze:
..nie ten kierunek przepływu kasy. Jeszcze nie zdarzyło się, żeby zmotoryzowani dostali (in plus) cokolwiek od państwa To jest marchewka,tylko kija jeszcze nie widać.."

Zdaję sobie z tego sprawę
...ciekaw jestem w jaki sposób nasze przekrętasy ..znaczy te noo..polityki, odwrócą kota ogonem żeby tylko dołożyć w swoje kieszenie kolejny złodziejski GROSZ

Cytat:
2009-12-12 20:01:17, bogdan1 pisze:
Zdaję sobie z tego sprawę ...ciekaw jestem w jaki sposób nasze przekrętasy ..znaczy te noo..polityki, odwrócą kota ogonem żeby tylko dołożyć w swoje kieszenie kolejny złodziejski GROSZ

spokojna głowa oni o generalnie o niczym innym nie myślą tylko o tym jak napełnić budżet państwa, tj. w...ć bez mydła obywateli a samemu w luksusach się pławić przez kolejne lata. Chociaż podobno to słudzy i wybrańcy narodu...ale co tam czy demokracja czy socjalizm to paliwa od czerwonych kupujemy tak czy siak. Koniec końcow zwasze bandzie Putina nabijamy kabzę a po drodze setkom innych oligachów, dyrektorów, prezesów, menagerów i inych pośredników.

Może akurat nie w Polsce, ale coś w tym jest

W firmie zauważyłem znaczny wzrost produkcji układów wydechowych do samochodów LPG*.
Są to głównie samochody włoskie i niemieckie fabrycznie wyposażone w układ zasilania gazem płynnym.

*Niby to samo autko i ten sam silnik z innym osprzętem a technologia produkcji tłumików już inna