MotoNews.pl
2 Robak w lampie (39757/18)

Robak w lampie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak, tak moze smieszne ale prawdziwe. W przednim kloszu mam pajaczka-juz zeschnietego - czy moze sie zdarzyc cos takiego czy gdzies poprostu mi sie lampa roszczelnila ? Jechac z tym do ASO, jak myslicie ?
pozdrawiam

Cytat:
2004-02-19 09:25:55, Figaro pisze:
Tak, tak moze smieszne ale prawdziwe. W przednim kloszu mam pajaczka-juz zeschnietego - czy moze sie zdarzyc cos takiego czy gdzies poprostu mi sie lampa roszczelnila ? Jechac z tym do ASO, jak myslicie ?
pozdrawiam

Ja tam bym pojechała bo nie wiadomo jaki jest powód - jakos sie dostac musial

Nowłaśnie, gdzieś coś nie pasuje, chyba że wlazł przy wymianie żaróki. Jeśli masz na gwarancji to wal do ASO, jeśli po gwarancji to wypadałoby odnaleźć otwór/nieszczelność i czymś zalepić.

No właśnie, gdzieś coś nie pasuje, chyba że wlazł przy wymianie żarówki. Jeśli masz auto na gwarancji to wal do ASO, jeśli nie, to wypadałoby odnaleźć otwór/nieszczelność i czymś zalepić.

bylem w ASO i powiedzieli mi ze robak dostal sie jakimis kanalami wentylacyjnymi i nic sie z tym nie da zrobic. uwierzysz ?? nie wiem czy nie chcialo im sie tego ruszac czy co ??

W takim razie Toyota jest pierwszą marką z wentylacją reflektorów na świecie

Zmień ASO

Otóż to, o tym samym pomyślałem.
Jak to mały pajączek to pewnie wlazł przez odpowietrznik
Można jedynie próbować wyjąć cały reflektor, z niego żarówkę i może uda się go wytrzepać ze środka
Jackal: u mnie są nawet dwa odpowietrzniki w reflektorze
Pozdro.

Robaczek sie dostal poprzez brak/lub zle zalozenie tej gumki/oslonki reflektora (jak zarowki przychodza)... tez mialem taka sytuacje w klienta aucie..ale byla to mucha i troszke "popuscila", reflektor poszedl z tego co pamietam na gwarancji do wymiany

prawie na pewno wszedł przez otwór odpowietrznika - taka rurka zakończona gumowym "U" w poziomie - ja np. znalazłem tym gumowym "U" kokon po pająku, więc jest to możliwe, hehe....

jak wyjąć - weź drucik, na koniec przyklej kawałek zwykłej taśmy klejącej - tak żeby się mocno trzymała, ale żeby też zostało np. 2 cm lepiącej się powierzchni by tego pająka przykleić
w ten sposób wyjąłem żarówkę z tylnego klosza w Volvo - odrobina pomyślunku i da się

Cytat:
2004-02-19 14:17:20, Figaro pisze:
bylem w ASO i powiedzieli mi ze robak dostal sie jakimis kanalami wentylacyjnymi i nic sie z tym nie da zrobic. uwierzysz ?? nie wiem czy nie chcialo im sie tego ruszac czy co ??

Pewnei że im się nie chciało, lenie śmierdzące. Jedyne wyjście to uczynić tak jak radzi Perzan.

[ wiadomość edytowana przez: Golden_Flyer dnia 2004-02-20 08:16:16 ]

a nie prościej tak jak ja radzę? ::