MotoNews.pl

Tłumiki Bosal - dobre???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukam tłumika końcowego, co prawda nie do toyoty tylko megane ale może jakieś doświadczenia z tą firmą ktoś ma?

Chodzi o tytułową firmę Bosal. Co to jest i czy da się z tym jeździć? (nie chcę żeby samochód był głośniejszy niż na oryginalnym)

Pozdro

czy ma być sportowy, czy po prostu zamiennik?
z tego co słyszałem zamienniki ma dobre - jakościowo i cenowo też, bo są dosyć popularne.

a sportowy to zawszę będzie głośniejszy (albo nawet tak bardzo że tego się nie spodziewasz - mówię to sobie codziennie do lustra...)

Jako zamiennik może być. Całkiem przyzwoita jakość i cena przystepna.

bosal to była dobra 8 lat temu ulter teraz jesst najlepsza firma pod wzgledem tłumikow i jezeli chcesz miec tłumik na długo to kup ultera

Przecież napisał ze szuka zamiennika zeby nie było głośniej niz na orginale, to raczej Ulter mu sie nie przyda. A Bosal nadal robi wmiare dobre układu wydechowe.

bosh a to ze firma ma tłumiki basowe to tylko robi basowe

A ja kupiłem kiedyś do Peugeota 106 tłumik końcowy z jakiejś Spółdzielni Inwalidów pod Poznaniem, zapłaciłem 80 zł i była to rewelacja - 90 000 km (ok 3 lata bez garażu) i ani jednej dziurki!!!!
Cena do jakości moim zdaniem całkiem całkiem.....
Ale to tak na marginesie wątku...

Witam
Ja zamontwoałem kiedyś tłumik Bosal w swoim aucie i nie stwierdziłem, żadnych usterek. W sumie mogę polecić