MotoNews.pl

Wachacz- podkładki ??? [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko potrzebuje szybką odpowiedz wymieniłem właśnie wachacz i przy ściąganiu starego powypadały mi podkładki które byly przy simerblockach (nie wiem jak sie to pisze) załozyłem nowy wachacz i po jednej podkładce z każdej strony , zostało mi kilka takich podkładeczek i teraz nie wiem co z tym fantem zrobic mocowania nie ruszałem więc chyba zbieżności nie pojebałem , wie ktoś co i jak z tym

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2004-02-20 13:16:59 ]

witam. na pewno to wiem ze pisze sie to silentbloki
co do podkladek to jesli chodzi o tyl to nimi reguluje sie zbieznosc.
tez niedwano wymienialem i dalem tylko dwie. czekam na efekty na oponie ale jak na razie jest ok

dokladnie.skoro ci zostaly to jest pewne ze masz zbieznosc inaczej niz byla...trzeba bylo zapamietac po ile z kazdej strony jest,teraz musisz jechac na zbieznosc...

Dokładnie......
Liczba jest dosc wazna - u mnei jak spawalismy gniazda wachaczy - liczba pierscieni została spisana ...
Teraz zbieznosc - jak pojedziesz ustawić to powodzenia jak dobrze pójdzie to góra 30 minut ..... Nowe elementy więc łatwo bedzie sie wykręcało ..

hmmm z tego co wiem to zbieznosc z tylu reguluje sie tzw. uchem wachacza, a podkladki stosuje sie tylko do tego aby mozna bylo dokladnie docisnac silentbloska srubą. Po to aby wachacz ruszał sie tylko i wyłacznie na gumie w silentbloku. Jestem swiezo po wymianie dwoch wachaczy i trzeciego u kumpla:].
Im wiecej tych podkladek tym wieksza pewnosc ze wachacz bedzie chodzil tak jak nalezy.
Ale moze sie myle...

Mylisz sie.
Jak dasz np 3 podkładki po lewej a 2 po prawej to jest inna zbieznosc niz po lewej 4 a po prawej 1 .......
Tak mi tłumczył facet który ustawiał zbieznosc ....

Jest dokładnie tak jak mówi Czuczu przy demontazu trzeba zapamietac dokładnie ile jest po jednej stroni i le po 2 i tak samo to zlożyć. A skoro załozyłeś po jedna na strone to radze jechać do ustawienia zbiezności tyłu!!!

niestety nie wiedziałem o tym bo nigdy wcześniej nie miałem przyjemności tego robić tak więc czeka mnie ustawienie zbieżności

teraz pytanko gdzie najlepiej w krakowie ustawić zbieżność , kąty sa ok /

Wahacz pisze sie przez samo h

w żadnym słowniku nie znalazłem wachacza a wpisując na googlach wachacz , wahacz znajduje tego bardzo dużo , wydaje mi sie że analfabetom nie jestem ale nie wiem jak jest poprawnie ???

czy ktoś odpowie na moje pytanie o zbieżność w krakowie ???

Wachacz - tak jest w katalogach seata / fiatai opla ......

ps jak sie pisze poteoretyzowac ??? kurde byłem dobry z ortografi kiedys ....

A co do krakowa to kiedys ktos dawał na forum warsztat ....

Cytat:
2004-02-20 23:24:44, CZUCZU pisze:
Wachacz - tak jest w katalogach seata / fiatai opla ......

ps jak sie pisze poteoretyzowac ??? kurde byłem dobry z ortografi kiedys ....

A co do krakowa to kiedys ktos dawał na forum warsztat ....

hmm...czyzby w katalogach byl blad? Spojrzcie do slownika jak pisze sie 'wahadlo', 'wahac sie' 'wahliwy' itp wyrazy, w sumie dosc pokrewne naszemu wahaczowi

ups....

to mi przy wymianie wahaczy wakacje 2002 powypadaly te podkladki
tam gdzie sie latwo wsadzalo to zapodalem a tam gdzie nie to nie dawalem ani jednej
ale autko jeździ i opon nie drze póki sie cos nie rypnie to nie bede w to ingerowal

A to z moich ulubionych...

Wyrocznia ortograficzna

[ wiadomość edytowana przez: kuchatek dnia 2004-02-21 02:13:49 ]

na 100% WAHACZ nie wachacz

panowie troszk z tematu zoboczyliscie (ale wahacz pochodzi od WAHADŁA)