UWAGA!!! ZŁODZIEJE MAJĄ DUŻE ZAMÓWIENIE NA ESPERO !!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pozwoliłem sobie stworzyć drugi temat, gdyż informacja wydaje mi się bardzo ważna, a do tamtego tematu nikt juz pewnie nie zagląda.
Jednoczesnie proszę Cię Zoltar o wykasowanie tamtego tematu o kradzieży Espero.
Panowie dwa dni po tym, gdy skradziono Espero mojemu teściowi w tej samej dzielnicy skradziono kolejne Espero (nie znanej mi osobie).
UWAŻAJCIE na swoje samochody - policja podejżewa, że złodzieje maja duze zamówienie na części do naszych toczydełek.

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2004-02-21 08:39:55 ]

Uważać! Ale jak? Immobilajzer nie daje gwarancji, więc co robić? A już myślałem, że to najmniej "chodliwa" marka...

Cos czuje ze jest tylko jeden system zabezpieczenia auta aby bylo bezpieczne...... niestety drogie ale zawsze : monitoring GPS

Na moje espero tez ktosma oko i to od dluzszego czasu u mojej dziewczyny na targowku zadko tam wapdam zeby mi ko niezajebali. Ale uwazam na niego i zawsze staram sie go stawiac w widocznym miejscu

Cytat:
2004-02-21 09:06:43, RICO__ pisze:
Cos czuje ze jest tylko jeden system zabezpieczenia auta aby bylo bezpieczne...... niestety drogie ale zawsze : monitoring GPS

Taaaaak ....

System GPS za 3 - 4 tys zł + comiesięczny abonament ok. 100 zł do auta za 13 -14 tys. zł

A swoją drogą JACO, to nas "trochę" wystraszyłeś tym postem ...

Cytat:
2004-02-21 10:19:11, Andrzei pisze:
Cytat:
2004-02-21 09:06:43, RICO__ pisze:

Taaaaak ....

System GPS za 3 - 4 tys zł + comiesięczny abonament ok. 100 zł do auta za 13 -14 tys. zł

A swoją drogą JACO, to nas "trochę" wystraszyłeś tym postem ...

Sam też mam pietra - teraz zakładam już blokadę na kierownicę jak tylko wychodze z samochodu - kiedyś zakładałem okazyjnie

Powiem Wam, że to o czym pisze Jaco to prawda!
Skąd wiem.

Ano stąd, że b. dobrze znam właściciela zakładu blacharsko lakierniczego (ASO Daewoo) i sam powiedział mi, że części do Esperaka praktycznie wogóle nie ma na rynku. Dlatego też obecnie jest to bardzo chętnie kradziony pojazd.

Naprawdę polecam baczną obserwację naszego autka

Espero jest kradzione na zamówienia z Niemiec i Szwajcarii. Oni mają po prostu dość mercedesów i postanowili zakosztować trochę egzotyki

Cytat:
2004-02-21 17:05:53, Martinezzz pisze:
Espero jest kradzione na zamówienia z Niemiec i Szwajcarii. Oni mają po prostu dość mercedesów i postanowili zakosztować trochę egzotyki

Chyba chciałeś powiedzieć z Rumunii i Azerbejdżanu

hm no coz..smutna to wiadomosc ale..ja osobiscie az tak bym sie nie obrazil..moje auto jest dosc poobijane i nie sprzedalbym za wiecej niz 10tys..wiec po pierwsze po co maja krasc poobijane skoro jest tyle innych w duzo lepszym stanie a po drugie..AC panowie..i spie spokojnie

UWAŻAJCIE na swoje samochody - policja podejżewa, że złodzieje maja duze zamówienie na części do naszych toczydełek.

Chyba ogólnie wzrosło zapotrzebowanie na części, do Wigilli jeżdziłem Skodą Favorit, aż pewnogo pięknego poranka nie znalazłem pod blokiem samochodu Akurat ta marka miała opinnie "mało chodliwej" w dodatku miała już 12 lat i nie sądziłem że może być obiektem "pożądania". Rozmawiając na ten temat ze znajomymi dowiedziałem się że na osiedlu zniknęło w ciągu 2 tygodni 6 skód. Tak że problem chyba dotyczy starszych samochodów. Bez względu na markę Kupiłem Espero i zastanawiam się nad jakimś własnym zabezpieczeniem bo immobilaizer i alarm jak widzę nie jest wystarczające.
Tom

Ja już dostałem sms-y z tekstem że mi moje espero podpierdolą ale na razie jeszcze go mam.

eeetam nie widze najmniejszych problemów z częściami do espero.....
wszystko jest i to w hurtowych ilościach
Zresztą nie ma najmniejszych problemów do żadnych aut daewoo. Fabryka odzyskała płynność finansową i na kotsisa w wawie ponownie można kupić wszystko.

Fakt faktem - że słyszałem o kilku skradzionych epserynkach.
...ale ja się nie boje.... mojego bez lawety nie wezmą....
nie ma szans żeby ktoś go odpalił....mam klika WŁASNYCH! patentów, które bez schematów elektrycznych i paru godzin siedzenia w aucie i dłubania w przewodach są niemożliwe do zdezaktywowania.

Najlepsze są własne nietypowe zabezpieczenia

Ja tez mam taki jeden patent opracowny - mialem to zrobione w poprednim samochodzie i bede robil w Espero . Szkoda zeby jakis idiota autko ukradl

No własnie problem w tym że oni ci Tomek Lawetką podjadą i bombka.. tak mi się wydaje żę złodzieje przeważnie wolą kraść samochody bez znaków szczegulnych czyli najbardziej zagrożone są serujnaniki bez udziwnień. no bo takiego cieżyj zauważyć w tłumie po zmianie tablic rejestracyjnych... a jakiś po tuningu optycznym jak mój. to nawet jak mu się blachy przełorzy to i tak harakterystyczny zawsze będzie bo ile jest Białych esperaków z ciemnymi szybami na alumach.????

Ale i tak jestem zwolennikiem autoalarmu.!!!!!!!!! może to pryszcz dla złodziei ale jak mają do wyboru espero bez alarmu i espero z alarmem to chyba pujdą po to bez. no nie.!!!!

Wiem wiem teraz to tylko już się pocieszam jak sobie upartrzą moją byrke to i tak ją zwędzą choćbym ja łańcuchami przykół do hydrantu.

tak calkiem nie na temat
jedno z moich espero jest biale z przyciemnionymi szybami na alufelgach
wiec sa conajmniej dwa z tym ze moje w wawie
pozdrawiam

Nie przesadzajcie.. nikt nie bedzie lawetowal samochodu wartego mniej jak 15 tys...
Wydaje mi sie ze Alarm, Immobilizer, wlasny "pstryczek" i wystarczy.

Cytat:
No własnie problem w tym że oni ci Tomek Lawetką podjadą i bombka.. tak mi się wydaje żę złodzieje przeważnie wolą kraść samochody bez znaków szczegulnych czyli najbardziej zagrożone są serujnaniki bez udziwnień. no bo takiego cieżyj zauważyć w tłumie po zmianie tablic rejestracyjnych... a jakiś po tuningu optycznym jak mój. to nawet jak mu się blachy przełorzy to i tak harakterystyczny zawsze będzie bo ile jest Białych esperaków z ciemnymi szybami na alumach.????

No ot jak zbaczcie kogos innego w moim esperaki niz to bede ja to strzelajcie do niego taranujce i zabijcie go tylko niepomylcie sie wtedy gdy to bede naprawde ja. Chyba moje espero kazdy rozpozna

Witajcie
Z tym wspomnianym tutaj GPS-em dla ochrony autka to bym nie przesadzał. Słyszałem, że "fachowcy" mają już odpowiednie cacka elektroniczne które szybciutko zagłuszają sygnał i loklizują pluskwę w samochodzie. Na złodzieja nie ma rady. Zgadzam sie z tym, że najlepsze są przeróżne patenty własnego pomysłu. Im więcej - tym lepiej (byleby nie spędzić przed odpaleniem autka większości dnia na odbezpieczaniu tego wszystkiego ). I dodam, ze im bardziej widoczne zabezpieczenia (np. wszelkie blokady) tym bardziej to złodzieja zniechęca. Jak już ktoś napisał - jeżeli może wybrać samochód bez blokad to po co się bedzię trudził z zabezpieczeniami? Oni idą na łatwiznę (mając wybór). Pozdrawiam - oby ich jasna cholera wzięła!!

a ja nawet alarmu nie mam...chyba bede musial wstawic