Zgrzyt zamiast rozruchu silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy to możliwe że zjechało się koło zębate które napędza rozrusznik? Bo przy przekręceniu kluczyka jest zgrzyt no tak jakby się rozrusznik zawieszał itd a jest praktycznie cały naprawiany.

[ wiadomość edytowana przez: michasmaniak dnia 2004-02-21 12:37:40 ]

jest to zgrzyt czy odgłos przeskakujących zębów po kole zamachowym??
ja myśle że kółko od rozrusznika niedociska dostatecznie mocno do kola zam. i za to odpowiedzialny jest chyba automat,ale moge się mylić bo jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z rozr.

Powinno być tak że najpierw koło rozrusznika wchodzi w koło zębate a potem zaczyna kręcić ale jak się coś w automacie powali to jest odwrotnie i efekt jest podobny

Wymień bendix w rozruszniku i po problemie.

Wydaje mi się, że rozrusznik się kręci a do koła jest dobrze nie dociśnięty i przeskakuje, bendix jest nowy i pomogło ale na troche. Inna sprawa, że to jakieś rzemiosło...

Tylko raz w ferworze walki założyłem rzemieślniczy bendiks i po 2 dniach robota od nowa

a jak wyglada zembatka w rozruszniku?jesli jest wyrobiona to dupa

Nie wiem jak ale raczej nie za dobrze

To przyczyna jasna

Troszke roboty Cie czeka

Jesli byłby to bendix to czasami można walnąć młotkiem ale z wyczuciem i zatrybi no ale oczywiście to nie naprawa bez wyjęcia rozrusznika to nic nie zdziałasz

[ wiadomość edytowana przez: trinity dnia 2004-02-22 23:20:47 ]

Jeszcze trzeba zrobić to dobrze bo 2 razy wyciągać rozrusznik to trzeba mnieć dużo czasu

albo miec wpawe:p

Cytat:
2004-02-23 23:23:05, Alan28 pisze:
albo miec wpawe:p

Ty Alan pewnie ze trzy razy w tygodniu rozkladasz i skladasz zeby z tej wprawy nie wyjsc

hmm.......troszku juz z nimi walczylem