MotoNews.pl

[125p] Fotele z Poloneza ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ planuję zakup Interków Standard (udało się znaleźć takie w Gdańsku) to chciałem się upewnić że da się je zamontować w Pf'ie....

No chyba że się mylę i mocowania w fiacie sa inne niż w poldku....(jesli tak to mnie oświećcie...)

ja montowałem kiedyś fotele od Caro do PF'a i pasowały bez problemu, więc i Standardy powinny podpasować

wchodza bez problemu.Malusi ma zalozone w swoim fiacie i nie bylo zadnych problemow jak to zakladalismy

Mam takie pytanie..poniewaz przymierzam sie..ale jeszcze nie teraz do kupienia jakis uzywanych foteli i kanap z poloneza...i jesli chodzi o fotele to wiem ze nie ma problemu..ale interesuje mnie to..czy kanapa i oparcie tylne idealnie pasuja do fiata czy trzeba cos przerabiac??pozdroowka Mariusz

jeżeli będziesz zakładał kanapę od Caro, to poza kanapą załatw sobie takie "boczki" przykrywające nadkola koło oparcia - oparcie poldka jest takie "wcięte" w porównaniu z kantem.
poza tym będziesz musiał jakoś rozwiązać sposób przymocowania tylnego oparcia do nadwozia (tu dodatkowym utrudnieniem jest dielone oparcie....) . ja jeździłem bez przykręconego oparcia i przy każdym mocniejszym hamowaniu, mi się składało... full automat po prostu

[ wiadomość edytowana przez: lechu dnia 2004-03-04 11:46:11 ]

Montowałem fotele od Poldka do DF kombi i z tylnym oparciem musialem zrobic baaardzo dużą "Rzeźbę",ale do zwyklego DF-a powinno pasować bezproblemowo.Jedynie,jak pisza koledzy,trzeba coś zrobić z obiciami nadkoli no i z mocowaniem oparcia...
FOTKA

[ wiadomość edytowana przez: kaovietz dnia 2004-03-04 14:24:34 ]

mam zapodane dzielone od plusa do swojego dfa rozkładane, przykręcane na motylki samoróby które są zamocowane do belki od tylniej pułki śróba przechodzi na wylot przez część o którą się opiera oparcie w oparciach wspawane nakrętki
P.S. zawiasy std z poldka na konretne wkręty...
pzdr.

Mam pytanie:
Po co zmieniać w DF-ie tak zarąbiście wygodną kanapę na siedzonko(dość twarde)z poldka?

Peter83 > A czy próbowałeś kiedyś pokonać dluższą trasę na tylnej kanapie....chyba nie.....
Ona jest po prostu zbyt miękka..... U mnie w Fiacie jak na tylnej kanapie siedzi ktoś o wzroście powyżej 1,70m to nawet na progu zwalniającym przy minimalnej prędkości na 90% przydzwania w dach... (właśnie w ten sposób rozerwałem u siebie jeden ze szwów podsufitki...)
A i samo wyprofilowanie pozostawia wiele do życzenia...

Zatem jak sam widziesz powodów ject conajmniej kilka...