[127] Obnizanie dachu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Tak sobie latalem po necie ostatnio i wpadl mi do glowy takowy pomysl:
chce w swoim Fiacie uciac i obnizyc dach tak o jakies 10-15 cm....jak wyglada sprawa z szybami-czy jednostkowe zamowienie da sie zrealizowac w jakiejs hucie???
druga sprawa....jak bedzie na przegladzie???
czy trzeba robic opinie rzeczoznawcy czy normalnie cos takiego przejdzie??????ewentualnie prosilbym o fotki juz tak zrobionych autek,jezeli ktos posiada takowe
pozdarwiam

-----------------
http://plepleple.pl

Tylko to znalazłem:

miałem gdiześ jeszcze zielone volvo kombi ale w nim to chyba krasnoludki jeźdizły

Hmm obniżanie dachu w 127 to pomysł raczej kontrowersyjny Ja bym został raczej przy orginale ale nie tutaj o tym. Lepszym samochodem do tego celu jest warszawa (jednak tego też tak do końca nie pochwalam wole orginał ) Na tej stronce znajdziesz jedną czy dwie warszawy z obniżonym dachem w dziale nasze samochody pod warszawą stronka zdjęć fiata 127 raczej nie zanajdziesz ponieważ prawdopodobnie nikt tego nie zrobił. Szyby chyba można dorobić w hucie szkła Jaroszowiec. Co do rejestracji nie mam pojęcia ale chyba bez przeszkód. A teraz moja opinia na ten temat : Lepszym pomysłem był by remąt dkoładny i tuning ale w starym stylu czyli na sportowo tak jak są niektore autka na zdjęciach takie niskie na szerokich felach wyglądające jak auta torowe było by to znacznie korzystniejsze moim zdaniem

Cytat:
2004-02-21 18:35:46, LoRd_S pisze:
Tylko to znalazłem:

miałem gdiześ jeszcze zielone volvo kombi ale w nim to chyba krasnoludki jeźdizły

Jak dla mnie to niezłe VT.
Ale tak na poważnie to takie rzeczy robili początkowo Amerykanie w swoich Hot-Rodach w latach 40-tych i 50-tych. Z tym że mieli uproszczoną sprawę pod względem konstrukcyjnym bo te auta miały ramy a nie samonośne konstrukcje. Tak że jeśli chcesz to samo zrobić z 127 -ka to masz większy problem. No i trzeba znależć rzeczoznawce który da Ci papier na taką wydumkę.
A ja to nawet nie biorę takiej opcji pod uwagę bo i tak dotykam włosami dachu w mojej Ładzie
Andrzej

Jak wróce ze sklepu to wam wrzuce kilka fajnych hod-rodów więc bądźcie cierpliwi

wiem ze kolo slupska jest cos o nazwie "wytwornia szyb", moze tam

a tu volvo:

Zreszta co ja wam bede zdjęcia wklejał odwiedźcie strone i przejżyjcie wszystkie odnośniki tam bedą zdjęcia różnych przedsięwzięć również obniżania dachu.

wejdz sobie na www.lowrider.pl tam jest warszawa lowrider z obnizonym dachem.

Ten golf wyglada na Vt ale był na vW mani w niemczech .....
Niekoniecznie ten ale był ...
A co do samego sensu to kumpel miał plan zrobic to z 126 ... 8 - 10 cm - poszukaj mojego topicu ......
Sporo było tam opisane o stronie prawnej .....
aha kup sobie sporo chromowanych czesci i rób 127ke jak trzeba .......... Nisko szeroko z chromem .....
i do tego jakis gangowy kolor - czarny

z tego co pamietam to Krzys - slynny czerwony maluch - ma obnizony dach zdaje sie wlasnie o 15 cm - moze uderz do wlasciciela i zapytaj sie o wszelkie kwestie techniczne i prawne

Bedzie wlasnie nisko i szeroko.....zawieszenie chce opuscic o okolo 10 czm....i do tego jeszcze przydaloby sie wlasnie obnizyc dezko dach....Zeby wygladal jak maly pocisk...
Na razie stoi u blacharza i wykancza mnie finansowo
ale skoro ju ztam zawedrowal to mozna by pare rzeczy za jednym zamachem zrobic Hmmmmmm...pomyslimy jeszcze ale tymczasem dziekuje wszystkim za wypowiedzi!!!
BTW....Czy felge od Zastavy ktora ma 4.5 cala szerokosci mozna bez strachu o dalsza jazde poszerzyc na 7 cali???

-----------------

W profesjonalnym warsztacie jak najbardziej.
samemu ...... Oj powodzenia .......

goscia ktor y to robi mam zaufanego,ale zastanawiam sie czy to nie za duzo jak na wytrzyamlosc felgi....2.5 cala w koncu to nie tak malo

-----------------

Obniżenie dachu w siodemce to pomysł kontrowersyjny. Pomijajac koszty i kłopoty to jak to sobie potem wyobrazasz uzytkowanioe takiego auta. Bedziesz chyba siedział na podlodze albo leżał na rozłożonym fotelu...

Sąsiad z naprzeciwka ma pieknie odrestaurowana siodemkę MKI, kolor krwista czerwień, chromy na błysk, na lato szerokie kapcie i to jest to. Nic dodać nic ując. jedyny samochód ktory mi sie podobał z obnożonym dachem i do ktorego ta przerobka pasuje to ta czarna warszawa sedan zrobiona na lowrider'a.

Ale decyzja oczywiście należy do ciebie.

ja bym dach zostawil na miejscu 127 ma i tak juz bardzo ladne proporcje...

Moim zdaniem pomysł orginalny, warszawa Lowrider wyglada zaj...ście, mysle ze 127 tez może ciekawie wygladac!!

Wiesz liczy sie to by byc wyjatkowym a tkai pomysł jest naprawde wyjątkowy... Po głowie chodzi mi wiele pomysłów dziwnych ale na tkai bym chyba nie wpadł Zastanawiałęs sie jak sie zmiescisz do auta i jak sie to bedzie prezentować ?? Pozdrawiam

uwazam ze jest to psiaczenie 7ki mowie kategorycznie nie!
Proponuje ratowac stare furki a nie psuc ich

Cytat:
2004-02-22 20:34:08, trez pisze:
uwazam ze jest to psiaczenie 7ki mowie kategorycznie nie!
Proponuje ratowac stare furki a nie psuc ich

dlaczego od razu psuc, to jest tuning, zmiany, przerobki, ingerencja w auto, ale nie od razu psucie - sa ludzie ktorzy wola odrestaurowac i zrobic pod oryginal, a inni chca cos zmienic, zeby ich autko sie wyroznialo, ja jestem np. za obizneniem dachu, co prawda, moze faktycznie 127 nie jest za duzym autkiem, ale chyba el_comendanto juz nad tym myslal skoro o tym pisze... zreszta to on podejmie decyzje - masz moje blogoslawienstwo

Trez....nie mowie tu o bezczeszczeniu autka....nie bede przeciez jezdzil czolgiem
A te 10-15 cm to nieduzo...chodzi o zrobienie ''przytulniejszej'' atmosfery w srodku...
Yaceck...dzieki
Jutro ostaram sie wrzucic VT do profilu,jak chcialbym aby to wygladalo...
pozdrawiam i dziekuje Wszystkim za oddane glosy

-----------------