MotoNews.pl

[126p] Wskazówka prędkościomierza.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Trochę denerwuje mnie wskazówka prędkościomerza. Przy prędkościach poniżej 40 km/h strasznie skacze. Im szybciej jade tym amplituda maleje i kolo 50 km/h jest juz spokojna. Od wymiany czego mam zacząć ? To w sumie drobiazg ale ...

chetnie sie przylacze do pytanka...mam to samo a mam licznik niby nie stary...bo z eleganta...
wiec byc moze to wina w skrzyni biegow??
to urzadzonko do ktorego przykreca sie linke...a te urzadzonko do skrzyni??chyab zowie sie to "przekladnia"

Nasmarujcie linke predkosciomierza.Jak??Odkrecic od licznika linke i wlac oleju.Powinno pomoc

a najlepiej ją wymiencie,przed zalozeniem ją smarujac jakims olejem,np.maszynowym

A ja myslałem ze to naturalne ......
Tez to mam - jak wróci z garazu malec to sie biore do roboty ...

Mi również skakala ta wskazowka az linka poszla,wpusc olej do pancerza a tam gdzie przykrecasz do licznika nawal troche tawotu i bedzie lajtowo juz.

Mi skakala dawno temu pozniej linka poszla 4 lata minely jest nowa linka i pancerz i juz nie skacze

u mnie bywalo z tym roznie - za kazdym razem gdy cos grzebalem z licznikiem i pozniej dokrecalem linke, mialem rozne historie...
poki co, po ostatniej zmianie wygladu tarczy, udalo sie dokrecic linke dosc dobrze bo minimalne drgania mam do 20 km/h - pozniej ideal - i jak na razie licznika nie mam zamiaru wyciagac

jutro wleje oleja...ale szczerze watpie czy to pomoze...juz tak kiedys mailem w innym "bobie"...i olej nie pomogl...