MotoNews.pl

OT moze ktoś mi pomoże (aluminiowa gałka zmiany biegów)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem, zachciało mi się zrobić aluminiową gałke zmiany biegów, taką full bajer z podświetlaniem . Projekt juz mam zrobiony i w najblizszyma czasie oddaje to do wytoczenia i zrobienia wszystkich wycięć na frezarce. Całe podświetlane też już mam zrobione brakuje mi tylko podgrzewania, bo w zime to do takie gałki można by przymarznąć. I tu własnie mam proble. Nie wiem jak dobrac rezystor (rezystory), ile omówi jakiej mocy żeby to coć za bardzo się nie nagrzało i nie brało za dużo proądu.
Najlepiej jak były by to 4 resystorki. Może któryś z kolegów zna się na elektronice i mogł by mi pomóc. Z góry dziękuje.
Jak skończe swój projekt to się pochwale
Pozdrawiam
PRYMI

Sorki ale nic poza tym zeby poczekac do wiosny nie wymysliłem
Pomysł mnie przerasta. Pozdrawiam.

No, no Prymi! Ale masz pomysły!Trzymam kciuki za udaną realizację!

Dziękuje, dziękuje

Ja miałem w swoim czasie jako gałkę dźwigni biegów głowę tow. Lenina odlaną z epoksydu zmieszanego ze srebrem w proszku. Nie potrzebowął ogrzewania, bo ja lubie prowadzić w rękawiczkach...

Prymi - dajesz ognia!
co jak co, ale podgrzewania w gałce - to bym nie wymyslił...

Kup sobie cienkie skórkowe rekawiczki - taki wypas na maxa - jak w "mesiach" klasy "S" i problem z głowy - nie bedzie taniej - ale prościej...

Rękawiczi, nie bardzo lubie prowadzić w rękawiczkach.
Juz prawie mi się udało zmajstrować ogrzewanko metodą prób . Jeszcz tylko kilka poprawek, później testy . i wszystko leci na obrabiarki. Mam nadzieje że w ciągu miesiąca bedzie wszystko gotowe
Pozdrawiam
PRYMI

Potem to opatentujesz
To co, nastepna rzecz, którą zrobisz to podgrzewane fotele i kierownica?

a może pedały i dzwignia hamulca ręcznego hi hi