Amrtyzatory

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
co to sa za amory o takim oznaczeniu : Gasdruckstoßdämpfer Monroe Teile Nr. 21598 Hinterachse Schlüssel Nr. Daewoo Espero / Lanos / Nexia 307,-308,-310,-317,-318,-319,-320,-322,-303,-304,-301,-302,-
i ile sa warte i czy napewno nadaja sie do esperynki ??
moze ktos cos szepnie

Tylko nie MONROE ... nie nadaja sie na polskie drogi...
To fajne amortyzatorki tam gdzie nie ma dziur... szybko sie koncza na slabych drogach

P.S 1.8 x 2 = 3.6 to jakas Vka.. czy nowy silnik Opla ? Ile to ma koni ?

ja zalozylem amortyzatory mniej wiecej zwykle troche bardziej tzn twardziej chodza ,,,moim zdaniem najwazniejsze sa sprezyny bo w orginalnym espero sa badziewne totalnie,,,,, pekaja po sa za slabe dla tego ciezaru ,,, ja zaloylem teraz od omegi i sa zajebiste samochod o wiele lepiej sie prowadzi itd

Mnie niestety yeż czeka komplet, a kasy ni ma wogóle, więc szukam czegoś taniutkiego. No więc znalazłem Delphi - około 500 za komplet (przód i tył), a w sklepie przy ASO proponują za 400 jakieś brazylijskie, ale nie chcą nawet podać nazwy - "jakieś brazylijskie, z importu". Sam nie wiem co o tym myśleć. Czy ktoś się z czymś takim już spotkał?

Cytat:
2004-02-24 10:07:11, Walus pisze:
Mnie niestety yeż czeka komplet, a kasy ni ma wogóle, więc szukam czegoś taniutkiego. No więc znalazłem Delphi - około 500 za komplet (przód i tył)

Poszukaj, moze znajdziesz cos jeszcze taniej. Mnie udalo sie kupic komplet KAYABA za 380zł. I to jest cena w detalu, a nie hurtowa.

Cytat:
2004-02-24 14:06:44, Zych pisze:

Poszukaj, moze znajdziesz cos jeszcze taniej. Mnie udalo sie kupic komplet KAYABA za 380zł. I to jest cena w detalu, a nie hurtowa.

Stary! Kiedy to było i gdzie? Bo w Gdańsku, jak dzwoniłem do oficjalnego importera KAYABY to zaśpiewali mi za komplet olejowych 6 stówek. Byłbym bardzo zobowiązany za namiary

Cytat:
Stary! Kiedy to było i gdzie? Bo w Gdańsku, jak dzwoniłem do oficjalnego importera KAYABY to zaśpiewali mi za komplet olejowych 6 stówek. Byłbym bardzo zobowiązany za namiary

Bylo to w zeszlym tygodniu w Bydgoszczy Trafilem na obnizke 20%.
Firma jest bodajze na Inowrocławskiej, dokladne namiary moge podac wieczorem.

[ wiadomość edytowana przez: zych dnia 2004-02-24 14:28:38 ]

Super, będę naprawdę zobowiązany, tylko jeszcze małe pytanko, czy to ich "normalna" cena, czy jakoś załatwiałeś?

Cytat:
2004-02-24 14:30:15, Walus pisze:
Super, będę naprawdę zobowiązany, tylko jeszcze małe pytanko, czy to ich "normalna" cena, czy jakoś załatwiałeś?

Tak jak pisalem, maja tam obnizke na te amory 20%. W rozmowie telefonicznej spytalem, czy to jakas krotkoterminowa oferta, ale gosc mnie zapewnial, ze sie nie musze spieszyc.
Cena jest oczywiscie "normalna", dla zwyklego klienta "z ulicy".

Zychu, z góry dzięki za namiary, jutro z samego rana dzwonię tam i może się uda. Mam tylko nadzieję, że da się to z nimi załatwić jakoś wysyłkowo, bo inaczej trochę kilosów w dwie strony musiałbym zrobić. Ale jak będzie trzeba to chyba i tak zrobię, bo firmowe amorki w tej cenie są tego warte.

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2004-02-24 14:47:27 ]

Zawieszenie i hamulce to podstawa. Zawieszenie jest delikatnie mówiąc denne...

Twardsze sprężyny, niekoniecznie zaraz niskie. Sa na rynku - 15 twardsze. Ale mają cene, jak te obniżające.

Do tego porządne amortyzatory. Z racji, że nie występuje duże obniżenie, poradzą sobie praktycznie każde amorki. Jeżeli delphi, to tylko gazówki... Olej jest total do d...

Kyb będą w takim zestawieniu idealne. Do większych kombinacji poprostu się nie nadają .

Pozatym polecam korzystanie z archiwum

Można napisać magisterke... Tyle tego jest na forum.

Zoltar, ze sprężynami to będę się musiał wstrzymać, chyba że pękną, bo z kasą mam totalny dół, a amory mam po prostu nie do jazdy. Po naciśnięciu normalnie buja się ze dwa razy, a jak wyskoczyłem na 7 koło Kiezmarka, to myślałem, że przy 110 wylecę z jezdni. A pod koniec marca mam badanie techniczne, więc to jest w tej chwili podstawa.
A co do konfiguracji, czy wybierania, to z racji wspomnianej ograniczonej ilości kasy archiwum niewiele mi pomogło.

[ wiadomość edytowana przez: Walus dnia 2004-02-24 14:56:47 ]

Podjedź na Cisową, jest taki sklep z amorkami obok salonu Forda-powinni mieć sensowne ceny, warto się targować!

Cytat:
2004-02-24 23:04:38, marcin2 pisze:
Podjedź na Cisową, jest taki sklep z amorkami obok salonu Forda-powinni mieć sensowne ceny, warto się targować!

Dzięki Marcin. Chyba nawet dziś będę miał okazję, bo najprawdopodobniej podjadę do ciotki, która mieszka praktycznie przy samym Fordzie, to zobaczę. Ale z samymi amorami? Bo z częściami to z tego co pamiętam był sklepik w pawilonach przed parkingiem strzyżonym (za Mackiem).

Walus, w razie, gdybys nie znalazl tego sklepu o ktorym pisalem(Inowroclawska to dluga ulica ), to namiary znajdziesz na tej stronce: www.eurotim.com.pl
Aha, i daj znac, ile Cie wyjdzie wysylka (o ile sie zdecydujesz), bo znajomy z innego miasta tez chcial u nich zamowic.

[ wiadomość edytowana przez: zych dnia 2004-02-25 10:59:44 ]

[ wiadomość edytowana przez: zych dnia 2004-02-25 11:01:59 ]

Dzięki Zychu! Wszystko się zgadza i bez problemu przesyłają Masterlinkiem do domciu, także sprawdzę jeszcze tylko ile chcą w mojej rodzinnej dziurze (miasteczko malutkie, więc może coś się znajdzie jeszcze taniej), ale wygląda na to, że twój namiar zostanie wykożystany.