| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krin Fiat 126 Wesoła | 2004-02-23 22:49:14 ad.2 To na pewno przez zbiezność bo na oko nigdy dobrze nie ustawisz? |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-24 00:50:52 Ad 1)
Zalozyc silnik z wtryskiem? (no offence) |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-02-24 01:04:26
popieram przedmowce |
beneq mustang virginia beach | 2004-02-24 01:14:55 jakby byl na szprycy to nie moglbym dellorto zamontowac |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-02-24 08:57:54 A z rozrządem nie jest nic przekombinowane?? Mój włąśnie tak też mi dokucza!! Jeśli wogóle chodził na jałowych to jak pszczółka, ale kompletny mół od samego dołu no i temu podobne objawy |
beneq mustang virginia beach | 2004-02-24 15:30:39 ustawilismy dzaisj zaplon na 10 stopni prawie idealnie i juz lepiej idzie na zimnym i na cieplym ale dalj jakos przy wyzszych orotach brakuje mu mocy |
beneq mustang virginia beach | 2004-02-24 21:27:00 satiz jaki masz ten modul od zapolonu ile$ i jak z regulacja tego ? a gaznik jaki dales? |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-02-25 01:06:10
Z tego co ja znam się na geometrii (a wiem że się nie znam . Jednak taki patent IMHO totalnie wali całą geometrie na przedniej osi więc nadaje sie to chyba tylko na luźne nawierzchnie (zakręty poślizgami) bo na asfalcie to ja tego nie widzę. Chyba że jest jeszcze jakiś sposób, o którym nie wiem, na osiagniecie tego efektu - chętnie pogłębie swoją wiedzę w tym temacie bo właśnie ostatnio zacząłem kombinować z wzorami i próbuje obliczyć układ kierowniczy dla zmienionego rozstawu kół... Ciekawe co z tego wyjdzie, bo na razie to niewiele mi sie zgadza przy sprawdzaniu serii |
beneq mustang virginia beach | 2004-02-25 11:26:43
chyba raczej nie potrafie :-p i w piatek jade na geometrie
krotki uklad standardowo tak jak wszedzie w necie opisywany srodkowy dlugi drazek wywalony i zamiast niego wstawionykrotki boczny ten skrecany i jeszcze zamienia sie miejscami w ktore jest wlozony boczne drazki ida w dolne otowry a ten srodkowy w te gorne zamienia sie je poprostu miejscami |
![]() _Arti_ Opel Bieruń | 2004-02-25 11:57:30 ja bym szukał problemu od strony paska rozrządu i ustawienia kół rozrządu, wałek przestawiony o nawet 5 ząbków spowoduje właśnie takie efekty jak u kolegi, duże spalanie, i dziwną dynamike, a przy gaszenu slnika niejednokrotnie wielkie marchewkowe bum z tłumika. Oczywiście można ustawić szybko i łatwo rozrząd, i wtedy opóźnić wałek i 1 ząbek, co da nam przenieesienie mocy na wyższe obroty, coś ala 650 szaya 2. co do pływania auta, to albo za duże kąty i nieodpowiednia zbieżność do nich , albo po prostu za mięki resor który non stop uginając sie powduje wachania w ustawienu geometrii. A może po prostu przyczyna lezy w zbieżności tylnych kół |
PG F&F Sympatyk Fiat 125 x 2 ,Tyran ... Kraków | 2004-02-25 12:46:56
a z wtryskim nie ma problemow??????? osobiscie nie lubie elektronicznych koni. zas mechaniczne kocham zastawy jezdzily na gaznikach wiec nie widze powodu zeby ten silnik nie jezdzil. idz na zlom i kup w miare ladny gaznik.sprawdz czy ma dysze jak w ksiazce i pozadnie go wyczysc. dobrze wyczysc i ustaw aparat zaplonowy i MUSI chodzic. jak bedzie chodzil na zwyklym gazniku i aparacie ladnie jak przystalo na zastawe i bedzie rozwijal pelna moc , to dopiero wtedy mozesz zabierac sie za przerabianie zaplonu i inne gazniki. P.S. ja z swoim walczylem przez pol roku. i w koncy zaczal chodzic .mialem okres ze 2 dzi jezdzilem a 4 dni stal robilem z nim.ale dalem mu rade. w sumie : 3 aparaty 4 gazniki 3 cewki 1 tlok 1 walek kable itd. |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-25 13:08:32 Z wtryskiem problemy?
Nie przekrecisz silnika, bo sie nie da. Wszystko co robiz to sprawdzasz poziom oleju. Ewentualnei poziom plynu chlodzacego. Lub plynu chlodzacego I plynu chlodzacego... Nic wiecej z silnikiem nie robie... Nie ma co z nim robic. Wsadzasz i zapominasz. Jelsi juz jakies problemy sa to raczej ze skrzynka niz z silnkiem. A - czy mowilem ze trzeba co jakis czas prawdzic poziom plynu chlodzacego? Dobra, koncze bo to nie watek o tym. |
gstachura 126p Krakow | 2004-02-26 18:59:32
eee bajki opowiadasz , i tak przed proba sportowa w Zvoleniu cos ci sie zjebie.... Polo |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-26 20:02:37 Nie ma takiej opcji, choc tamta naprawde clakiem mocno mnei zdziwila |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2004-02-26 22:25:18
No niestety nie masz racji wystarczy zrobic prosty manewr w postaci wysuniecia czujnika obrotow silnik wkrecisz na 9000obr nie wytrzymaja kanaly olejowe i dostanie po panewkach i gotowy przekrecony jak sie patrzy |
satiz F&F Sympatyk Bielsko-Biala | 2004-02-27 12:06:49 Kaza nie do konca moge sie z Toba zgodzic...
Moj silnik krecil prawie 9 tys i jak na razie nic podobnego nie mialo miejca. Faktem jest, ze zadko dochodze do takich obrotow, aczkolwiek przy probie osiagow na poszczegolnych biegach bylo tzw. NO MERCY i silnik dziala. W tej chwili mam z nim klopoty ale nie ma to nic wspolnego ze smarowaniem...panewkami czy podobnego typu sprawami. Ciekawi mnie kwesta rozrzadu....bo jak ostatnio probowalismy go z krzemowym ustawic to za nic nie zgadzaly sie znaki na kole zamachowym z polozeniem tloka. Kiedy zrobilismy wlasny znaczek....nie palil przy usstawieniu na 10 stopni.....zatrybil dopiero w okolicach 5. W najblizszym czasie bede wymienial pasek...wiec wszystko sie wyjasni. Przy okazji rodzi sie pytanie...czy przesuniecie rozrzadu poprawi osiagi ? |