MotoNews.pl

Piaskowanie felg aluminiowych ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie właśnie pytanie , czy można i czy ktoś kiedyś to robił ??

mam felgi OZ z poloneza (widać je na jednym ze zdjęć w profilu)
Wiem że stary lakier można usunąć za pomocą jakiegoś specyfiku, ale boję się że nie zejdzie cały syf

na koniec chcę pomalować felgi na złoto w środku a ranty tak jak pisałem, wypolerować , i teraz pytanie - jak to będzie wyglądać ??

proszę o pomoc

No to sie zacznie...
Poszukaj bo było o tym sporo .....
Jedni powiedza : To sie szkiełkuje
Inni ze sie da wypiaskowac ......

Decyzja nalezy do ciebie ja bym szkiełkował ..... Tak robia w firmie która lakieruje alu felgi.
hmmm bedzie to wygladac ciekawie polerka i złoto

Lookni do profilu tak wygladaj alusy po piaskowaniu.

mozna jak najbardziej piaskowac alusy , jesli chcesz potem polerowany rant to zostaje ci raczej lekkie przetoczenie calego rantu, zebranie np: 0,5 mm materialu z felgi po piaskowaniu, bo fela po piaskowaniu bedzie w dotyku jak papier scierny i nie wyobrazam sobie recznego polerowania rantu

siema ja tez z ojcem kiedys piaskowealem alusy,w ojca pracy,powiem ci jedno ze jakbys mial piaskowac to tylko drobnym piaskiem,bo gruby bedzie zle,a reszta czyli polerka to juz zalezy od ciebie,ja pisakowanie mialem za darmo!!!!!!

Oj chyba bede musiał w końcu skonstruować artykuł na temat piaskowania felg bo ten temat często wypływa.

Mozna piaskowac felgi jaknajbardziej.U mnie w Tarnowie jest gosc co robi to za 10PLN od sztuki,a za 30 maluje proszkowo,fela pozniej wyglada jak nowka,a lakier sam mozesz wybrac.
Wygladaja one tak jak ta:
Felga po malowaniu
Ta felga przeszla wlasnie taki proses jak opisalem

Nie radzilbym przetaczac felgi bo moze byc pozniej problem z wywazeniem.Jedno jest pewne da sie to zrobic tylko malym Cisnieniem i drobnym pisakiem, pamietaj tez ze malowanie proszkowe jest o wiele bardziej trwalsze od zwyklego bo jest bardzo twardy lakiej a jak wiemy felga jest narazona na rozne kamienie,krawezniki itp. tak wiec szukaj zakladu u siebie w miescie i dziealaj bo efekt jest bardzo dobry

Odświeżę kotleta.

Temat - Felgi po szkiełkowaniu i co dalej? Sa dwie szkoły jedna proszek druga nie-proszek bo szkodzi felgom. Nie dajac do malowania proszkowego, rozumię ze oddajemy do lakierni, w celu zwykłego pomalowania (podkład na alu) itp? Robił ktos tak?

maluj je prochem i tyle... nie słuchaj że szkodzi

sa opinie ze wygrzewanie ich pozniej oslabia aluminium

a co trafiają na godzinę do 800 stopni
dajmy spokój żartą..

Wszystkie moje alufelgi maluje proszkowo.O ile sie nie myle proszek wygrzewa sie w temp.180.