| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-02-24 20:48:11 Nie mogłes tego napisac w jakims temacie o swpaach - co drugi o swapie jest ........
Lepiej dac z przodu - po pierwsze cos ciezkiego z przodu a nie tylko z tyłu , a po drugie lepsze chłodzenie.... No i lardziej cichociemnie .... |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2004-02-24 21:10:24 pomijając fakt, że jest pełno tematów o swapach, to była już nawet dyskusja na temat chłodnicy z tyłu. nie było to przedwczoraj, ale była. pamiętam, że brał w niej udział m.in Porthos, więc to musiało być chwilę temu
errata: a może to devilmick się tam udzielał?? errata2: a żeby nie być gołosłownym >tu klikaj< [ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2004-02-24 21:14:31 ] |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-24 21:48:07 Grzesiek - zamontowac z przodu. Kropka. Inaczej bedzie zle. Kropka. Koniec dyskusji.
PS. Koniu - podwies watek o swapie... |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-02-24 22:13:11
co do dociazenia przodu to kolo zapasowe chyba ciezsze |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2004-02-25 00:25:29
No ja niestety sie nie zgadzam Uważam ,że z tyłu przy 903 jest wystarczajaca i wcale nie bedzie żle tylko dobrze odpowiednie wloty odpowiedniej wielkosci chlodnica i super silnik 903 jes ciezszy od malucha jakies ok 15kg wsadzcie sobie jekies ciezarki jak chcecie dociazac p[rzod, wogole nie bardzo kapuje wypowiedzi ludzi, ktorzy nawet nie mieli z tym stycznosci w stylu ze bedzie nie dociazony jesli chodzi o zastawe 1.1 to mozxe i owszem bo silnik jest dlugi i ciezki ale 903 panowie zrobcie cos a dopiero potem sie wypowiadajcie , aby ktos mogl z tego skozystac moim zdaniem 903 moze miec chlodnice z tylu, nie spowoduje to gorszego prowadzenia , dobrze zrobione chlodzenie jest odpowiednie i wystarczajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-25 00:52:09 Kaza - daleko szukac? Zapytaj porthosa - ma 2 chlodnice z tylu i jest kupa... Dlaczego Jatczak przeniosl chlodnice z tylu na przod? Dlaczego rafalmaxi przeniosl chlodnice na przod? Silniki bardziej sie grzeja? I podstawowoe pytanie - dlaczego ty masz chlodnice z przodu? Po prostu zadna chlodnica na ktora nie bedzie ostrego naiwewu powietrza z zewnatrz nie wydoli. No chyba, ze bedzie miala stado wiatrakow i rozmoary chlodnicy jelcza....
Oczywiscie nei neguje pomyslu, jednak proponuje wzorowac sie na innych - przetestowanych i sprawdzonych / niesprawdzonych rozwiazaniach. A jest w czym wybierac. Powiem wiecej - nawet chlodnica w 900 umieszczona z przodu pod katem nie daje rady |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-02-25 02:06:35 silnik 903 wazy okolo 85 kg wiem bo sam wazylem
nie wiem ile 652 malca ale chyba niewiele lzejszy dobra koncze wypowiedz bo przeciez rzeczywiscie nie mialem wikszej stycznosci z 903 |
kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2004-02-25 18:40:07
Masz racje Michał ale ja mówiłem o 900 a nie większych silnikach u Porthosa jest 1050 i we wszystkich innych przypadkach przytoczonych przez Ciebie tez sa silniki większe poważnie mówiąc jedna duża chłodnica ewentualnie + nagrzewnica z przodu np z bisa zaadoptowana i łapacze na błotnikach w zupełności wystarczaja, ewentualnie mozna sie podeprzec mniejszym kółkiem na pompie wodnej co jednak tez ma swoje minusy lub 2 chlodnice lekkie z tyłu (w zasadzie to na prawde nie jest potrzebne) i wiatraki podłączone na zasadzie jeden ciagnie powietrze z zew. a drugi wywa;la to samo powietrze z komory silnika, ja jednak mialem 903 z jedna chlodnica z tyłu + nagrzewnica i temp raczej nie 92 st C a jak juz mu sie zdarzyło to włącznik integralny wiatraka był pod ręką i chłodził cały czas |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-02-25 20:01:23 Przy okazji, jaką macie temperature po rozgrzaniu silnika na wolnych obrotach? |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-02-26 10:45:25 60-70 stopni? Czy przypadkiem nie jeździsz czały czas na niedogrzanym silniku? a spalanie nie podskoczyło przez to do góry?
U mnie termostat załącza sie powyżej 90-u stopni |
beneq mustang virginia beach | 2004-02-26 11:10:31 no wlasnie nie wiem czy wskaznik zle nie pokazuje czy co ale palil ponad 15 ale to przez gaznik juz jest mniej ale o ile to jeszcze dokladnie nie wiem |