Akumulator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w ESPERO można odłączyć akumulator ?

Można.

Chyba że masz radio z kodem, to po ponownym podłączeniu akumulatora musisz ten kod znać

Pozdrawiam .O.O.

Po rozładowaniu akumulatora ( zostawiłem go na światłach) miałem nierówną pracę przez jakieś 20 -30 km, a później wszystko wróciło do normy. Akumulator jest ok a komputer też nie ucierpiał

U mnie po odlaczeniu akumulatora wzroslo spalanie ale komputerki doszly do siebie przy normalnej jezdzie.

Można , tylko trzeba uważać bo przy autoalarmie FOX (nie wiem czy dla wszystkich modeli) w momencie rozłączania akumulatora nastąpi zamknięcie wszystkich drzwi samochodu.Konsekwencje tego mogą być kłopotliwe.
Adam S

U mnie, oprócz ponownej regulacji zegara, również nic złego się nie dzieje. Nawet alarm nie robi psikusów

U mnie akumulator był odłączony najpierw przez ok. 10 godzin, a po dwóch dniach na kolejne 5 godzin. Zadnych problemów. Tylko ustawienie zegara

Praktycznie nasza jednostka sterująca jest nie wymagająca i dość mało skomplikowana w porównaniu z dzisiejszą technologią, wątpię by odłączenie akumulatora miało negatywne skutki dla naszych esperynek

Nasza jednostka sterująca nie jest może wymagająca ale: jeśli cokolwiek było przestawiane w naszym kompie to oczywiście po odłączeniu akumlatorka nastąpi restarcik komputerka, a po ponownym jego podłączeniu przywrócone zostaną ustawienia domyślne. Nie chce mi się wierzyć by wszystko samo wracało do normy.

Co masz na mysli piszac:
Cytat:
jeśli cokolwiek było przestawiane w naszym kompie

?