| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2004-02-24 23:23:34 Ja jestem 100% ZA tym pomysłem. |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-02-24 23:24:16 Mysle ze pomysł rewela ........
Wreszcie nei bede musiał wertowac głupich tematów ..... swap mnie nei dotyczy - nei kreci mnie to .... prezesi - pokazcie klase !!!!!!! |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2004-02-24 23:27:04
a u nas się dyskutuje na forum, a do szukania informacji służy taka fajna rzecz jak wyszukiwarka..
to może jeszcze forum przeszczepów DOHC do DFa, forum problemów z palącą się kontrolką ciśnienia oleju w maluchu taki dział mógłby się znaleźć na 'forum malucha', a nie forum F&F.. kropka, finito, koniec dyskusji Zuraw - patrz regulamin i zmień tytuł wątku.. [ wiadomość edytowana przez: schwepes dnia 2004-02-24 23:28:53 ] |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-24 23:36:35
IMO - zbedne. Na tym forum w tytluach dawaloby sie wlasnie info czy chodzi o [125] czy [126], ale wiadomo by bylo ze chodzi o swapa lub temat z nim zwaizany.
To regulamin tworzy sie na potrzeby forum, a nie forum na potrzeby regiulaminu, czyli po ludzku - regulamin zawsze ozna zmienic, jesli tego zazycza sobie jego czytelnicy. Nic w przyrodzie nie jest wieczne i z czasem oraz glosem idacej potrzeby ulega przmeianom. Jelsi ktos mysli inaczej.... A tytul odnosi sie do calego forum, a nei konkretnego tematu wiec z premedytacja nie dalem tam info o jaki smaochod chodzi bo chodzi o wszystkie. EDIT: Dzieki za zmiane tyutulu - ja juz nie moglem tego zrobic. [ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2004-02-24 23:44:40 ] |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-02-24 23:52:16 ja jestem 200% za
skoro jest o 131 (chyba dosc waski temat) to dlaczego nie mozna by o swapach?? ja np poczytalbym i pozadawal mnostwo pytan bo tam znalazlyby sie pomysly i rozne rozwiazania problemow samych tworcow swapow (juz sprawdzone) swap to nie tylko 126 demokracja!!!! komus by to wadziło?? |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-02-24 23:58:07 Nie ma co się rozdrabniać bo nie starczy miejsca na forum ogólne. Ale idąc tym tokiem rozumowania to moderatorzy nei powinni wydzialec forum dla 131 (nic nie mam do 131 i ich właścicieli)...Uważam ze rozgraniczenie na giełdę i hydepark jest jaknajbardziej słuszne ale jedyne co bym dodał to osobne forum na spotkania/zloty/krecioly/rajdy bo przyklejone watki trochę denerwują.Ale to tylko moje zdanie. |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2004-02-25 00:00:25
forum 131 jest związane ze stroną www.131.pl i dlatego istnieje jako osobne forum. poza tym jest to forum pewnego modelu Fiata, a nie forum jakiegoś sposobu modyfikacji samochodu. demokracja demokracją ale porządek musi być |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2004-02-25 00:06:30 Ehhh.
Nie mozna by na próbe zrobic takiego forum- na miesiac ..... Byłoby o wiele lepiej ..... moderatorzy sa dla ludzi a nie ludzie dla moderatorów ... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-02-25 00:11:24 Jest dział DOHC na forum FSO AK, myślę że na F&F mógłby powstać podobny dział. IMHO SWAP'y w Maluchach to już nieco wyższa szkoła jazdy niż DOHC w produktach FSO i do tego temat bardzo ciekawy, obszerny, z mnóstwem ciekawych "patentów", które w przypadku tych aut są niezbędne. Skoro zmienia się położenie i układ silnika oraz diametralnie sposób przeniesienia napędu, buduje całkowicie nowe podwozie (zawias, układ kierowniczy) i wprowadza szereg innych, mniejszych modyfikacji to na pewno jest tu o czym pisać
W pełni się z tym zgadzam (no, może w 90% bo nie uważam tych tematów za głupie Reasumując ja jestem jak najbardziej ZA, przedstawiłem swój punkt widzenia i mam nadzieje na podjęcie dyskusji przez Prezesów, gdyż podejście typu "kropka, finito, koniec dyskusji" uważam za mało demokratyczne i wysoce naganne |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2004-02-25 00:13:45 a ktoś wam broni pisać o swapach na głównym, że tak potrzebujecie osobne forum?
ja naliczyłem na 1. stronie forum 4 tematy o swapach, więc chyba świadczy to o tym, że można pisać o tym i mimo że część kwestii była wielokrotnie poruszana wcześniej, nie są one blokowane czy usuwane. Może czasem przypomnimy że temat już był poruszany, ale taka nasza rola poza tym jeszcze nie padł żaden argument który mógłby mnie do stworzenia tego forum przekonać.. pomysł o forum spotach/zlotach jest moim zdaniem sensowniejszy... pomyślimy |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2004-02-25 00:25:02
Forum FSO AK jest całkiem inaczej pomyślane. Nie ma jako tako forum głównego, w związku z czym występuje kilka działów. Na tym forum aktualny podział się jak narazie sprawdza bez zarzutów.
Forum 131 jest forum klubowym - klubu 131.pl - i jest osobno moderowane i prowadzone. Poza tym na jakiej podstawie stwierdzasz że na 131 problemy są "mało skomplikowane"? czytałeś chociażby temat o szperze w 131? Moim zdaniem SWAP to taki sam element przygotowania fury jak modyfikacja seryjnej jednostki, czy modyfikacja zawieszenie czy też hamulców. I można każdy problem opisać w osobnym wątku na tym forum.
widzisz temat "swap w maluchu" to nie wchodzisz... proste.. nie?? |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-25 00:34:34 OK - wszyscy wiedza, ze nie badzo mnie tutajszy "zarzad" lub, ale zwracam sie do was z pytaniem dlaczego to WY nie spytacie czy uzytkownicy chca forum o swapach? Zrobic ankiete i na jej podstawie podjac decyzje. Dlaczego ta incjatywa nie wychodzi od WAS? Przeciez az sie o to prosi! Dlaczego jestescie na NIE?
Pewnie zaraz znowu sie naraze, ale to blokowanie niektorych watkow zupelnie bez sensu i uwazanie sie za guru z waszej strony jest troche nie na miejscu i prywatnie wam powiem, ze na gg dostaje o tym ewidentne sygnaly - by nie wymieniac osob z imienia i nazwiska, ale te osoby doskonale wiedza o kogo chodzi, bo czytaja to forum. Poza tym dlaczego tak mocno - jako samozwanczy zarzad (chyba ze ominely mnie jakies wybory, ale od dluzszego czasu jakos ich nie zauwazylem) - wcinacie sie w zycie na forum? Ciagle to przypominanie o regulaminie, zamykanie watkow, upominanie i inne? Czemu to ma sluzyc? Dlaczego nie pozwolicie wyglosic kazdemu jego pogladow na dana kwestie? Bo co? Macie wylacznosc na killowanie? Troche mnie to smieszy.... Od poltora roku jak jestem zalzycielem nowej listy mailingowej na Fanie zbanowalem tylko dwie osoby ostrzegawczo - jedna na tydzien, druga na dwa dni i tylko dlatego ze polecialy wulgaryzmy. W zadnym innym wypadku nie wcinam sie bo po co??????? Kazdy mowi to co chce powiedziec i ma do tego pelne prawo. a zadaniem moim jest czuwanie, aby wszystko funkcjonowalo poprawnie, a nie wcinanie sie w wypowidzi. I mam takie dziwne uczucie ze zaraz ktorys z was zacytuje ten fragment i powie, zebym w takim razie poszedl sobie tam. Nie musze - bo tam juz JESTEM. I - o dziwo - jakos nie widze sprzeciwow ws tosunku do mojej osoby poza malymi wyjatkami (osoby zbanowane)... I waszym zadanie jest dokladnie TAKIE SAMO nadzorowanie FUNKCJONOWANIA a nie cenzurowania!!!!!!! Nie mozecie zamykac watkow, z ktorymi nie mozecie sie zgodzic i ktore nie sa po waszej mysli. To znaczy mozecie bo macie takie uprawnienia na zasadzie "bo z zarzadem sie nie dyskutuje". Tak to niestety w chwili obecnej wyglada. Nie wychodzicie na przeciw oczekiwaniom czytelnikow forum, nie godzicie sie na rozwiazania, ktore poprawilyby jego funkcjonowanie. Malo tego!!! Doprowadziliscie do podzialu na forum pomiedzy klubowiczow i pozostalych. W imie czego? Zrzeszania????? Smiech mnie ogarnia.... Pewnie zaraz dostane bana lub watek zostanie zamkniety, bo "zarzad" nie lubi krytyki.. Szczegolnie mojej.. Bo co? Prawda w oczy kole? Bo to ja zamiast was wychodze w z propozycja rozbudowy forum? Trudno - ktos to musi robic, jesli was na to nie stac... Inni boja sie to zrobic, bo nie chce im sie / boja sie / nie wypada. Ja odwage mam powiedziec to co mysle o was prosto wam w twarz. I zadaje sobie pytanie - co WY Z TYM zrobicie? |
Doman 126 RC radom | 2004-02-25 00:54:21 WIELKIE BRAWA DLA ZURAWIA!!!!!!!!!!!!!! Dobrze mowi!!!! |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2004-02-25 01:11:00
nie wyszedłem z taką propozycją bo nawet do głowy mi nie przyszło tworzenie kolejnego podforum (moim zdaniem bezsensownego). temat powstał, i jak widać mimo twoich dziwnych aluzji nikt go nie zablokował..
kontrety? który wątek? pisanie takimi ogólnikami możesz sobie darować.. co do sygnałów to nic do mnie nie dochodzi (oprócz natrętnego przypominania mi w czasie sesji że strona nie była aktualizowana
tak. jest samozwańczy... Forum to taka dziwna struktura, że nie ma tu demokracji, tylko już prędzej oligarchia. Jest 'grupa trzymająca władzę' i normalni użytkownicy, którym najwyraźniej taka formuła pasuje skoro korzystają z forum i nie zgłaszają większych problemów (mnie).
A wiesz dlaczego wypisałem się z listy? m.in. z powodu braku moderowania. Byłem na liście chyba w czasach jej świetności (jeśli chodzi o liczbę maili na dobę Na forum obowiązuje inna formuła - tu ma być czytelnie i na temat, i dzięki temu konkretne kwestie mają być łatwe do znalezienia. Podobnie było z prznosinami forum. Strasznie "dymiłeś" podobnie jak inne osoby, szczególnie te mało zainteresowane forum na tuning.pl. A tu po kilku miesiącach okazało się że to forum szybciej chodzi, ma więcej opcji i w ogóle same plusy w porównianiu do poprzedniego i nagle się przeniosłeś (mimo że tam jesteś moderatorem to praktycznie tylko tutaj piszesz). Nie musisz tak bardzo angażować się w 'ulepszanie' naszego klubu.. jakoś sobie radzimy.. Nie traktuj tego jak 'wyproszenie' z forum, bo wbrew twoim oskarżeniom każdy może tutaj pisać, a szczególnie jak pisze jakieś konkrety (np. praktyczne rady na temat swapów jak ty) to jest mile widziany.
jeszcze raz proszę o przykład..
tzn.? nie pasuje ci że część osób ma F&F MEMBER, a część nie? Ten mały napis pod nickiem nie wpływa w żaden sposób na możliwości przeglądania forum, poza wstępem do tematów tylko dla klubowiczów. Tak jest w każdym klubie tutaj na motonews.pl i moim zdaniem jest to dobry sposób na prowadzenie klubu.
zastanów się czasem co piszesz.. jak ci tak strasznie źle to jest tyle innych miejść gdzie można się dzielić swoją wiedzą bez konieczności użerania się z takimi moderatorami. jak myślisz że mi 'siądziesz na ambicji' tymi tekstami o 'odwadze', 'odpowiedzialności' itp. to chyba mnie nie znasz.. takie teksty nie robią na mnie KOMPLETNIE żadnego wrażenia, a w szczególności od ciebie po naszych 'wspólnych' przejściach przy okazji zmiany forum.
Ciebie nie traktuję jako partnera do dyskusji.. wiesz dlaczego i możesz sobie darować.. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-02-25 01:29:24 Nie ja to forum stworzyłem, nie ja się nim opiekuje i zarządzam. Korzysta mi sie z niego bardzo dobrze, jednak uważam że proponowane rozwiązanie poprawiło by jego funkcjonalność i przejrzystość. Takie posunięcie na pewno trzeba rozważyć dokładnie przeanalizować wszystkie za i przeciw i podjąć stosowne kroki. Do moderowania nie mam zastrzeżeń raczej, poza tym ze nie można spokojnie poofftopować Forum 131 - nie chodzi mi o to że np. temat o szperze nie jest skomplikowany, tylko o to że jest to modyfikacja istniejących elementów, a w omawianych SWAP'ach są wprowadzane całkowicie nowe (jak dla tych modeli), autorskie, daleko posunięte modyfikacje - tworzenie czegoś od nowa, czegoś czego wcześniej nie było wcale. Nie zgadzam się z Twoim twierdzeniem że "SWAP to taki sam element przygotowania fury jak modyfikacja seryjnej jednostki" bo uważam że to zupełnie inna bajka, ale każdy może mieć przecież swoje zdanie
Dla mnie nie, bo nie wszystko jest chyba takie czarno-białe. Zobaczysz temat "[126] pompa wody - niskie ciśnienie" i głupiejesz w pierwszej chwili. No chyba że zmodyfikujecie 2. punkt regulaminu i dojdzie pozycja [126 SWAP], ale co wtedy gdy pojawi się temat "[126 SWAP] jak wsadzić półosie", a w tekscie wyjdzie że skrzynia z silnikiem poprzecznie i też połowa ludzi nie potrafi jednak odpowiedzieć. Czy takie tematy nie zaczną wprowadzać zamętu? Dobra, ja już swoje powiedziałem i czuje że zaczynam się powtarzać pozdro Race |
Doman 126 RC radom | 2004-02-25 01:50:43
wiem dlaczego. bo jestem zbyt madry zeby lizac dupe moderatorom i przytakiwac im. to jest wlasnie to o czym Zuraw napisal. nie traktujecie wszystkich jednakowo i uwazacie sie za Bogow a uwierz mi wcale nimi nie jestescie |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-02-25 01:52:17 schwepes!!!! zuraw nie jest jedyna osoba ktora jest za stworzeniem dzialu swap
pisales ze forum musi byc przejrzyste wg mnie bedzie o wiele bardziej przejrzyste gdy utworzycie taki dzial (sam naliczyles az 5 watkow o swapach na tylko 1 stronie) czyli rozumiem ze przez jakis tam wasz dawny zatarg nie zrobisz nam (no i zurawiowi czy chce czy nie chce tez) przyjemnosci machniecia swap forum a odnosnie wypowiedzi zurawia i konkretu jaki chciales uslyszec w sprawie blokowania to bardzo mnie zasmucil blok watku o smierci Janusza Kuliga chcialem zamiescic "fajny" artykul ktory mial sie ukazac nazajutrz w dzienniku polskima tu ZONK. relacja pewnej dziennikarki (moja rodzina) Na ten temat dlugo rozmawialem z nia i dowiedzialem sie wieeeelu szczegolow jakimi mialem zamiar sie z wami podzielic (sluchalem z opadem szczeny) |
Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2004-02-25 01:54:10 No to sobie podyskutujmy.
Na jakiej podstawie twierdzisz, ze bezsensownego? Zrobiles ankiete, spytales ludzi? Nie zauwazyles ze tamat jest coraz mocniej dyskutowany i jest na niego coraz wieksze zapotrzebowanie? JA rozumiem, ze o bezsensownosci takie forum moglbys sie wypowiedziec PO zrobieniu ankity, z ktorej wynikaloby ze 80% ludzi nie chdce. Wtedy publicznie przyznam ci racje. Ale dopoki takiej ankiety nie ma i nieznane sa jej wyniki, a widzac co dzieje sie na forum, moglbys (moglibyscie - bede uzywal tej pierwszej formy) ja zrobic. Co stoi na przeszkodzie? Twoje wydawanie sie, ze nei jest potrzebny? Wyjdz na przeciw oczekiwaniom - wykaz sie. A co do blokowania, to jest juz zbyt pozno, zeby wszyscy brali dzial w dyskusji (a i koniu pewnie spi), stad tez nie ma jeszcze killa...
Oj - mam ci tu wkleic link do kazdego kazdy watku zablokowanego?
Czy zatem chcesz, abym powklejal anonimowo wypowiedzi na temat "zarzadu" jakie do mnie dochodza na gg? Nie bedzie to mila lekura choc pewnie ciekawa. Tylko dlaczego ja to musze wszystko czytac? Jest taka dziwna zaleznosc, ze im wiecej wam wtykam, tym wiecej potwierdzen o slusznosci wypowiedzi na gg dostaje od klubowiczow...
Dziwisz sie, skoro wiedza, ze nic nie zrobisz.... ??? A co do grupy trzymajacej wladze. Na Fanie tez jest nas trzech, ale tez rola "rzadzenia" zazwyczaj ogranicza sie do banowania jakichs "niechcianych" nowych uzytkownikow typu iblowyourjob@yahoo.com lub podobnych, ktorzy smieca i wirusy rozsylaja.... Kiedy w koncu zrozumiecie, ze to nei jest tak, ze forum jest dla was i to wy podejmujecie decyzje, ale to wy jestescie dla forum i jestescie jego rekoma, dzieki ktorym forum moze funkcjonowac zgodnei z zyczneiem czytlenikow (nigdy odwrotnie!!!)
Bo 80% wiadomosci albo bylo spamem, albo zawieralo wirusy. Podjalem probe odnalezienia wlasciciela tamtego forum, jednak slad sie za nim urwal gdzies na terenie Wloch i nic nei wskazywalo na to, aby ltokolwiek mogl uzyskac prawa moderowania tamta grupa. Dlatego tez razem z Polo podjelismy decyzje o zalozeniu nowej grupy i zaproszeniu wszystkich na nowe forum. Zeby nie bylo zbyt duzej ilosci sprzeciwow ucieklismy sie do podstepu zaspamowania starej listy co dalo bardzo pozytywny oddzwiek - ci co byli aktywni sie przneisli, dzieki czemu widac (nawet terz) ilke osob bylo zapisanych bez mozliwoscie wypisania sie... Obecnei problem nie istnieje. Na liste moze napisac tylko osoba zapisana na nia, dizeki czemu mamy pelna kontrole nad mailami jakie probuja wejsc na liste mailingowa i od razu reagowac. Skonczyla sie samowolka i nastal czas porzadku. I nie ma juz problemow z przmeieszaniem watkow. Po prostu zrobiony zostal porzadek i wszyscy staraja sie go trzymac samodzielnie. My reagujemy tylko w naprawde skrajnych przypadkach.
Nie widze przeszkod aby to robic BEZ zamykania niektorych watkow...
Z punktu widzenia zwyklego czytelnika niestety nic sie nie zmienilo. Zwykly czytelnik nadal ma tyle samo opcji - widzi watki, moze je przegladac, pisac. Tam to bylo i tutaj tez jest. Dodatkowe funkcje nie sa niestety dosteopne dla wszystkich, wiec mowienie o nich nie jest dobrym przykladem...
Powod jest nad wyraz prosty. Tamto forum sluzy obecnie wymianie informacji pomiedzy ludzmi z Lodzi. Zapytali sie oni mnei w prost czy jako moderator zgodzilbym sie na zrobienie czegos takiego, a ze nei widzialem powodow, aby istanialy koljne fora w tym smaym temacie (mam na mysli stare / nowe F&F) to oddalem im miejsce... I tyle. A pisze tutaj, bo tutaj rozmawia sie wiecej na tematy mnie interesujace.
No wlasnie chyba nie bardzo... Pisalem o tym w poprzednim poscie, wiec nei bede sie powtarzal.
Prawie w kazdym zaklodkowanym watku. Prym w tym wiedzie koniu. Mam na mysli teksty typu "nie zycze sobie", "to nie jest miejsce" itepe...
Dzizus - Schwepes - powiedz ze zartujesz.... Ten dopisek akurat nie ma dla mnei absolutnie zadnego znaczenia. Nawet sobie yum glowy nei zawracam, bo po co? Przeciez i tak go ne dostane - prawda?
Tutaj nie chodzi oto, ze MI jest zle. Tutaj chodzi o to, ze IM jest zle. Tyle, ze nikt do tej pory nie odwazyl sie z wami dyskutowac w tej kwestii. Ale przejrzyj te watki, w ktorych wam troche nawtykalem i jakie byly reakcji innych - zazwyczaj mnei popierali. Noe mowie oczywiscie ze wszyscy na hurra, ale zwroc uwage, ze byla znaczna czesc takiech osob z forum. A to swiadczy tylo o tym, ze jest wtym ziarno prawdy i ze powinniscie zareagowac poroponujac jakies rozwiaznaia. Niestety od czasu jak udzialam sie na forum, a torche tego czasu juz minelo, nie zauwazylem aby z waszej storny wyplynal jakikolwiek pomysl czy propozycja w stulu: dobra - widzimy ze cos chcecie - pwoiedzcie co to zobczymy czy da sie to zrobic.... Na tym to polega. Nie tylko na liscie mailowej, ale rowniez na forum.
I chwala Bogu, bo juz dawno ktorys z was by mnie wywalil z forum. Skoro TAKIE teksty nie robia na tobie wrazenia - mimo, ze zwrociles na niego uwage - to moze pora teraz pomyslec nad tym o czym sie w nich mowi i sprobowac wyjsc naprzeciw? Na miekko takie tematy nie przechodza. Zauwazylem ze ewolucja to nie wasza domena. U was musi koniecznie byc rewolucja... Jak sie nie krzyknie to wszystkich zemdli stan jak do tej pory... Szczerze mowiac nie spodziewalem sie tak spokojnej reakcji. Widzac jednak chec spokojnego podyskutowania propnuje abys taka ankiete jednak zrobil i sprawdzil czy ludzie na forum chca oddzielnego forum czynie? To nei kosztuje zbyt wiele, a wyjasni wiele rozbieznosci pomiedzy pogladami. Jednego nei interesuja swapy, drugiego nei interesuja seryjne maluchu. DLaczego ich nie pogodzic? Wykaz sie - ludzie beda ci wdzieczni. Uwierz mi. |