MotoNews.pl

Prośba o info : Toyota 4Runner

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wykluczone,ze bede szukac takiego autka w niedalekiej przyszlosci tak wiec chcialbym miec juz jakies rozeznanie.
i np. Jakies koszta utrzymania, zakupu, na jaki model zwrocic uwage, na jakie elementy sprawdzic przy zakupic. Interesuje mnie autko pewnie ok 8 latek.
A tak wogole czy warto zwrocic uwaga na 4Runnera czy lepiej poszukac Nissana Partola...

dzikei i pzdr

8- latek to taki jak mój, czy poprzednia generacja? bo akurat w roku '96 była zmiana modelu...
no i pytanko czy chcesz do szaleństw w terenie (wtedy Patrol, LandCruiser), a jak szwendać się po miescie (jak ja ) to wtedy 4Runner jest poręczniejszy...
prosimy o sprecyzowanie także poszukiwanych wersji silnikowych

dziękuję

Macku narazie chce rozpatrzec.

a czy te modele z lat 88-89 z targana paka to byl 4runner czy Hilux bo cos takiego chyba najbardziej by mnie interesowalo, ale taki jak twoj tez wchodzi w gre. Przede wszystkim to bedzie auto na "codzien" a w week jak czas pozwoli w teren.

Silnik - kazdy burczy ze nie benzyna, ale ja klekota nie chce i cos 3.0 v6 pewnie.

no to zapraszam!
tak, m/w ten przedział to były fajne 3-drzwiowe ze zdejmowaną nadbudówką i wtedy miałeś bajeranckie Cabrio!
Niestety bardzo ciężko je dostać, bo były oferowane tak jak mój - tylko Ameryka i Japonia, czyli private-import się kłania...

benzyniak w V6 sympatyczny, ale w wersji 3.0 straszny muł, dopiero ten 3,4 to chodzi jak trza, a w najnowszym (w USA) powiększono go 4.0 i ma jakies 7 sek. z groszami do setki, ech...
ceny - totalna niewiadoma, bo zależy od egzemplarza - są '93 za 23.000 (nędza), a równocześnie '91 za 20.000,
kiedy indziej '96 (ostatnia faza produkcji, czyliwciaż II generacja z 3.0 V6) w dobrym stanie za 50.000 , a ostatnio za tyle widziałem z... '94 roku!!!!
naprawdę nie wiadomo jak się do tych cen ustosunkować...
jak masz więcej pytań to wal na priv, a najlepiej to na spocie pogadać...

Oki postaram sie w czw przyjechac.

a ile kosztuje sprwoadzenie takiego auta z USA lub Japonii (chodzi mi o same opłaty )

dzieki Macku za pomoc i do zobaczyska

Hej!

Oj Maciek jak zawsze przesadza 4runner w terenie bardzo przyzwoicie sie spisuje - szczegolnie jesli myslisz tylko w weekendowych wypadach. A tak pozatym to wpadnij na zlot to sobie masz "landary" poogladasz

no jak łikendowe wypady to tak, ale to SUV - czyli takie cóś robione na bazie pick-up'a, takie duże kombi,
a terenówką jest np. LC 70, 90....

chodzi mi jeszcze o to że POWAŻNA jazda w terenie japońcem będzie Cie kosztować straszą kasę - przecież ciągle coś urywasz, łamiesz etc.
na polskie realia to UAZ, GAZ etc.
no ostatecznieLC70 bo już jest b. tani, ale części to chyba tylko w ASO...

sprowadzać z Japonii??? z kierownicą po prawej stronie?!

na stan dzisiejszy z USA jak używkę ściągniesz, to zapłacisz DUBLETA - cło, VAT, akcyza - prawie 170% wartości - wychodzi np. że zamiast dwulatka lepiej ściągnąć... nowy!

tym bardziej że jeszcze wymagają normy Euro2 - a jaki samochód ze Stanów ma takową?
a po 1 maja to jeszcze nie jest nic pewnego jak to będzie, ale na pewno warto poczekać...