MotoNews.pl

Prośba do ludzi z Krakowa odnośnie koła zamachowego:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam:0 Mam prośbę do ludzi z krakowa, czy mogliby się dowiedzieć Gdzie w Krakowie wyważają i za ile koła zamachowe? Ewentualnie jakiś telefon do zakłądu podać czy cóś

Kuś J. i W. Warsztat Samochodowy
32-004 Staniątki 503 gm. Niepołomice,
woj. małopolskie, pow. Wieliczka
tel. (012) 281-88-81 fax. (012) 281-88-81

jest to trochę za Krakowem, ale to najlepszy znany mi zakład z małopolski robiący takie rzeczy..

zna ktos moze taki zaklad, w okolicach Katowic, Gliwic, Bytomia? bo szukam od dluzszego czasu i jakos mi to nie idzie

znalazlem firme ktora zajmuje sie toczeniem i wywazaniem kol zamachowych oto tres maila ktorego od nich dostalem:
"Witam

Informuję iż stoczenie i wywarzenie twojego koła zamachowego

kosztuje od 300,- do 700,- PLN ( nowe jest nieosiągalne ),

w zależności od stopnia skomplikowania obróbki ( odciążenia ).

Zapraszam do firmy:

CTC TUNING

ul. Armii Krajowej 18

95-100 Zgierz"
ceny powalajace
znacie cos tanszego, bo ta oferta jest smieszna

zapytaj w firmach, które zajmują się szlifowaniem wałów itp. ew. u jakiegoś tokarza, ale może być różnie z wyważeniem.

A pytałeś się w Ireco albo w TM Motorsporcie w Ustroniu? Tam rzekomo wyważają. Ewentualnie jest jeszcze Papla Szlif i jeszcze jeden zakład w Jaworzu ale tam bez kompasu trafić

Cytat:
2004-02-29 10:37:54, Krzemowy pisze:
A pytałeś się w Ireco albo w TM Motorsporcie w Ustroniu? Tam rzekomo wyważają. Ewentualnie jest jeszcze Papla Szlif i jeszcze jeden zakład w Jaworzu ale tam bez kompasu trafić

Krzemowy, moglbys podac jakies dokladniejsze namiary na te firmy?
a moze by tak niewywazac tego kola? moze sie urwac?
co o tym myslicie?

U mnie po odchudzeniu i wyważeniu koła zyskałem na obrotach maksymalnych jakiś 1000 (6000=>7000). Tyle, że w trakcie wyważania okazało się, iż jedna ze sprężyn centrujących tarczę oporową docisku była pęknięta i cała tarcza oporowa była niecentrycznie. Oczywiście docisk musiałem wymienić przy tej okazji.

Robiłem u Kusia - POLECAM

Cytat:
Informuję iż stoczenie i wywarzenie twojego koła zamachowego

kosztuje od 300,- do 700,- PLN ( nowe jest nieosiągalne ),

w zależności od stopnia skomplikowania obróbki ( odciążenia ).

Taka cena wydaje mi sie troche wysoka, zakład sie mocno ceni, chyba że licza sobie domontarz i montarz koła z auta. Bo mnie zrobienie koła wyniosło 40 zł (stoczenie+wywazenie dynamiczne) koło ma 3.5 kg!!
sorki za małe O.T

[ wiadomość edytowana przez: rutkus dnia 2004-02-29 18:38:57 ]

a probowaliscie w ANDORIA -andrychow.