MotoNews.pl

LOVE PARADE BERLIN 10-07-2004

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
składam propozycje wspólnego wyjazdu na wykręconą imprezę !!! sam jezdze od 97 roku i naprawde goraco polecam. nie ukrywam ze impreza jest raczej dla tych ktorzy lubia muze techno (my love) i maja stalowe nerwy (głosna muza). moze zebrala by sie grupka chetnych na wyjazd na 3,4 dni tj 08-11.07 ... fajnie by bylo pojechac w wiecej niz 5 osob jak co roku ...

hmm szczerze nigdy nie bylem a sie lakomie na ta impreze co roku, moze w tym roku wypali w kazdym badz razie ja bym sie pisal, zobaczymy co z tego wyjdzie

Cze
Zawsze chciałem pojechać na taką imprezke - jestem maniakem muzyki elektronicznej a w szczególności Techno - pożyjemy zobaczymy. Jak bedzie kasa to jade

Potwierdzam słowa Czerwonego zajebista impreza warto jechać.

Bylem 2 razy - jesli ktos lubi klimaty techno - zajefajna impreza.
Jak tylko uda mi sie zmontowac w tym roku ekipe ( i oczywiscie jak czas i fundusze pozwola) na pewno pojade.
Mozna sie umowic na konkreta godzine na ktoryms z przejsc (bo na miejscu jest nikla szansa aby sie odnalezc ) , ale to jeszcze kwestia przyszlosci. Pozyjemy - zobaczymy.

Od 3 lat mam taki plan, ale jeszcze nie wykonany - ogolnie az tak bardzo nie przepadam za techno, ale chcialbym poczuc ten klimat. ZObaczymy jak sie bedzie zblizac parada to wtedy sie zdeklarujemy na stówe

Od kilku lat próbuje dojechac na w/w imprezę, ale zawsze budze się za późno z tym pomyslem.
Moze w tym roku?!

Cytat:
2004-02-26 08:38:41, Marcel pisze:
....- ogolnie az tak bardzo nie przepadam za techno, ale chcialbym poczuc ten klimat. ZObaczymy jak sie bedzie zblizac parada to wtedy sie zdeklarujemy na stówe

heh wiec ja tez za techno nie przepadam, raczej nie lubie - choc po wiezycy - znaczy wycieczce - muza do dzisiaj dudni mi w aucie, wiec moze....moze

heh - zrobimy zlot OKP w berlinie

mam ten sam problem jak inni.
chęci są - ale brak motywacji.
może w tym roku bym się przejechał do Berlina, tym bardziej jeśli by się zebrała ekipa z OKP, to było by raźniej razem jechać na paradę.

Pozdrawiam: Bufi.

widze że ekipa by sie zebrała... ja jade na 100 % ... chocbym mial swoj pokoj sprzedac. z tego co wiem to inne kluby tez sie wybieraja a bracki na forum loveparade organiizuje spotkanie z innymi klubami niemieckimi. takze sama parada nie bedzie jedyna atrakcja...

o oto oficjalna stronka imprezy :

loveparade

Drodzy koledzy !
Szczerze polecam w tamtym roku wróciłem w sobote z pracy koleś zadzwonił że szuka kogoś do berlina itak po pół godzinie siedziałem w busie z ekipą technomaniaków. W gorzowie już wypadałem zautaalenie puścili busa przez granice dla osobówek i tak przez 2 kolejne w końcu dojechalismy przed 22.
Klimat ze mucha nie siada nawet z POLIZEI mamy zdjęcia.
SZCZERZE POLECAM aspac można wszędzie pod namotem w parku

Nie wiem jakwstawiac zdjecia ale mam pare
A po paradzie polecamklub tresor zabawa do nocyw poniedziałek
www.tresorberlin.de

to nie jest glupi pomysl ... mozna jechac na wiecej niz na 3 dni... tylko ile wejsciowka do tego klubu kosztuje - bo z tego co pamietam na LOVESTERN GALACTIKE cos kolo 30 oiro

Ja sie już szykuje na tegorocznaparadenie wiem tylko z kim pojade.
Wstęp... to fakt 20-30 oiro aleza 3 DNIwstepu do lokalu!!! Czyli warto.
Napiszciemijak wstawić zdjęcia PA

ZALÓŻ JAKIEŚ KONTO www IWRZUC TAM FOTY - POŹNIEJ KLIKASZ"OBRAZEK" I WSZYSTKO JASNE.

Love parade to od 1998 muss .. , , . mój problem polega tylko na tym czy jechac busem czy autem, bus kosztuje 120 zł z Poznania w 2 strony no i jest fajny klimat, , , autem wiadomo tez frajda ale biorac pod uwage ile oma ciagnie beny to thx, no moge jeszcze pozyczyc od kuzyna ibizke (disel) ale małe to jak cholera ,, skonczy sie zapewne na busie no i chyba dobrze. Pewne jest to że bede. Imprezy 25-30 € chyba ze umiesz sie ładnie usmiechac i masz ........ ale ja raczej nie chodze bo ile mozna jeść ?

Pozdrawiam DECA

NO TO POJECHALISMY :

Cytat:
Organizatorzy "Love Parade" odwołali w tym roku największe światowe spotkanie fanów muzyki techno w Berlinie.

Negocjacje z władzami Berlina, dotyczące wysokości dotacji z miejskiego budżetu, zakończyły się fiaskiem - podała dzisiaj agencja DPA, powołując się na rzeczniczkę organizatora, Love Parade Berlin GmbH. Tegoroczna "Love Parade" miała się odbyć 10 lipca.

Natomiast zdaniem cytowanej przez telewizję n-tv rzeczniczki berlińskiego ministra gospodarki, Haralda Wolfa, rozmowy jeszcze się nie zakończyły, a ostateczne spotkanie odbędzie się w piątek.

Należąca do miasta spółka Messe Berlin, która w ubiegłym roku współfinansowała imprezę, poniosła straty w wysokości pół miliona euro. Pieniądze wydano m.in. na wynajęcie ochroniarzy, budowę płotu chroniącego park Tiergarten przed tłumem oraz posprzątanie terenu.

Zadłużone władze Berlina odmawiają w tym roku pokrycia przewidywanych strat. Organizatorzy "Love Parade" twierdzą natomiast, że Berlin powinien pokryć część kosztów, ponieważ impreza ma pozytywny wpływ na obroty branży hotelarskiej i gastronomicznej.

Liczba uczestników parad systematycznie się zmniejsza. W 1999 r. w rytm muzyki techno tańczyło w Berlinie 1,5 mln ludzi. W roku ubiegłym liczba uczestników spadła do 500 tysięcy. Największą grupę zagranicznych gości stanowili od lat Polacy.

"Love Parade" organizowano od 1989 r. Od 2001 parady nie były uznawane przez władze Berlina za demonstrację polityczną, dlatego organizatorzy musieli sami pokrywać wszystkie koszty.