Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2004-02-25 22:10:11 Ja bym obstawial liscie.. to samo m ialem w Volvo ![]() W ES ciezko zlapac lisci do nawiewu ale zawsze jest to mozliwe... |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-02-25 22:14:13 Mozliwe, bo jak włączam dmuchawę, to czasem coś furkocze w kratkach...
Spróbuję sie do nich dobrać.... ![]() |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-02-26 08:50:44 hhhmmm z tego co czytam to ja bym obstawiał na zapchaną nagrzewnice mówisz że masz LPG tak .. to naczy że masz rozgałęźniki węzy wodnych przed nagrzewnicą zawsze LPGowcy tak podłaczają parownik w Espero. Skoro na wolnych obrotach grzeje słabo a jak mu podwyższysz obryty to lepiej to ja bym obstawiał zapchanie nagrzewnicy syfami z układy chłodzenia..
Kiedy ostatni raz wymieniałeś płyn w układzie Chłodniczym.???? Oczywiście zawsze może być coś innego nienapisałeś czy słabo ci dmucha powietrze z kratek tylko że słabo brzeje przy zapchanym wentylatorze czy wolne obroty czy wysokie i tak by niedmuchało.. |
![]() Zabol BMW 318i Touring Łódź | 2004-02-26 09:52:46 Miałem podobne objawy. Pomogło odpowietrzenie układu. |
![]() kobar Klubowy Weteran Ford Mondeo Warszawa-Bemowo | 2004-02-26 17:33:02 Witam.
Miałem identyczne objawy. Okazało sie, że to termostat. Był cały czas otwarty. Mechanik założył termostat od Opla i wszystko było już OK. Kobar |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-02-27 23:03:38 No i co Wy na to...? |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-03-01 09:04:50 układ w Espero może i jest samoodpowietrzający ale czy jest taki po załorzeniu gazu.??????? jeśli słyszysz przelewanie to jasna sprawa masz zapowietrzony układ ... doagnoza chyba niemoże być inna no nie... |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2004-03-01 10:24:15
Wymaga - u teścia od nowości samochód był niedogrzany. Po wymianie było miodzio ![]() |
piotr-ek | 2004-03-01 10:28:51
To chyba musiał być skopany. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-03-01 23:35:42 no to już trochę jaśniej...
Zadzwonię jutro do p. Sławka. Dzięki i pozdr. P. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-03-03 19:14:25 ![]() ![]() ![]() ![]() Zadzwoniłem dziś do p. Sławka i powiedział mi, że nawet z instalacją lpg musi się sam odpowietrzać... Nic z tego nie rozumiem ![]() Jak to jest z tym odpowietrzaniem w 1.5??? ![]() Pozdr. P. |
Krzysztof_L Warszawa | 2004-03-04 08:11:05 Z tym termostatem od Opla proponuję dosyć ostrożnie - jak u siebie wymieniłem, to w korkach wentylator nie chciał się wyłączać, a to oznacza, że nie pasuje do Espero z zakresem temperatur. Wymieniłem na oryginalny i jest bardzo dobrze. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-03-04 21:41:44 ale co z tym odpowietrzaniem...? |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-03-04 21:59:31 Coś mi sie nie chce wierzyć, że jesteś w stanie usłyszeć przepływ cieczy w układzie w czasie pracy silnika.
Skoro temperatura na wskaźniku jest optymalna, a z kratki nawiewu ulatuje chłodnawe powietrze być może jest coś nie tak ze sterowaniem powietrza przez nagrzewnicę. Mimo tego,że pokrętło zimno-ciepło działa ,w praktyce nie jest załączany obwód obiegu powietrza przez nagrzewnicę i od tego najpierw trzeba zacząć. |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2004-03-04 22:14:53 tzn. ...? |
![]() DENWER Klubowy Weteran Škoda Octavia III mazowieckie | 2004-03-04 22:42:36 Przykładowo w polonezie nagrzewnica jest ciepła bo pokrętłem otwiera sie zawór dopływu cieczy chłodzącej z silnika. W espero nagrzewnica jest na stałe wpięta w układ chłodzenia silnika, a regulacji ciepło zimno dokonuje sie pokrętłem, ale ono steruje tylko klapką, która tak się ustawia, że albo przepuszcza powietrze przez wkład nagrzewnicy lub po przestawieniu klapki omija wkład nagrzwnicy podając powietrze nieogrzane. |