Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() piotrekdj Miłośnik FSO FSO POLONEZ ANALOG S ... Warszawa | 2002-10-29 17:03:51 dociagnij cybanty na przewodach dolej plynu klasy dextron II do przekladni automatycznych spokojnie moze byc orlenu sprawdz jeszcze wzystkie polaczenia czy niema wyciekow i czy niecieknie zimering na pompie i przekladni jesli nie dolej plynu i co jakis czas sprawdzaj go delikatne pocenie sie przy zbiorniczku iest sprawa prawie normalna i wystepuje w karzdym samochodzie |
Konrad Miłośnik FSO MB 190 Warszawa | 2002-10-29 17:17:31 Cześć,
Niedawno zamontowałem wspomaganie u siebie. Po pierwszej przejażdżce zauważyłem że mi trochę płynu uciekło, tak jak u Ciebie poniżej min. Okazało się że jeden przewód nie był do końca dokręcony. Po dokręceniu wszystko jest ok i płyn nie schodzi. Podejrzewam że musisz tylko dokręcić cybanty na przewodach. Jeżeli chcesz wymienić olej (ale po co?!?!) to odkręć przewód w najniższym położeniu. Przy napełnianiu nie zapomnij o odpowietrzeniu układu. (odpowietrznik na przekładni). Olej musi być typu Dexron II np. Shell, lub tańszy Orlen. |
damco Polonez Caro Plus + ... Sosnowiec | 2002-10-30 08:43:34 Wielkie dzięki ![]() -- pozdrawiam Damian |
damco Polonez Caro Plus + ... Sosnowiec | 2002-10-31 08:47:34 Faktycznie cybanty były troche poluzowane, dociągnąłem je, dzisiaj mam zamiar dolać płynu, zobaczymy czy nie bedzie ubywac ![]() -- pozdrawiam Damian |