Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-02-26 10:52:53 Przede wszystkim chcę się przywitać, jestem tu nowy a to mój pierwszy post..
pytanie: podciśnieniowy regulator kąta wyprzedzenia zapłonu (PRKWZ) w 125p - ma byc czy ma nie być ???... był, działał, pekła przepona, znalazłem na szrocie inny, nie wiem czy do mojego (1500ccm 115c - odpręzony).... mechanik mnie wyśmiał :-X bo to nie ma wpływu na prace silnika..... poczytałem, wiem ze ma ![]() [ wiadomość edytowana przez: sFiatowiec dnia 2004-02-26 10:57:52 ] |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-02-26 12:42:39 aparatow na szrocie znajdziesz tony
kup jakiegos i wymien przeponke przeponka musi byc.Dziala ona przy srednich i calkowitych obciazaneniach. Sprob test jadac na 1 i 2 biegu bez dodawania gazu jesli auto jedzie i nie szarpie to masz dobrze ustawion zaplon. Chociaz to nie regula (moje 2.0) ale to inna bajka. Na poczatku odlacz w cholere ten regulator. Zalep otwor gazniku i sie przejedz jesli bedzie tak samo tzn ze jest niesprawny.... |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-02-26 13:07:32 w tym własnie sęk ze jest zrypany na bank bo nie ściąga płytki przerywacza jak zamknięta jest całkiem przepustnica, mam drugi, założe, ale czy one sie nie różnią partametrami bo do 1300 powinny być słabsze (na mój chłopski rozum) tam jest przecież mniejsze podcisnienie, bo mniejszy przepływ... |
![]() BARRY F&F Sympatyk zalezy od dnia Stalowa Wola | 2004-02-26 14:43:09 Jego sie reguluje plytkami
wiec mozesz sobie dobrac charakterystyke... Przy zamknietej przepustnicy ma byc w spoczynku dopiero jak otworzysz przepustnice ma pociagnac plytke tylko teraz ta ma zostaw w takiej pozyci ? czy ma pociagnc i opuscic ? oczytwiscie przepustnica max otworta nikt mi nie umial odpowiedziec na to pytanie ale sam sprawdzilem w 3 kantach bylo tak jak mowie gaz do dechy sciaga plytke i zaraz wraca do pozycji bazowej czyli przyjmuje to za poprawnosc dzialania. |
![]() sFiatowiec F&F Sympatyk 125p; 126p Częstochowa | 2004-02-27 09:36:12 dzięki... |