Tor kajakowy w Krakowie - jak to tam jest?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kraqsy -> wyczytałem, że macie w swoim pięknym mieście wspaniały sztuczny tor do zabawy kajakami górskimi. Czy ktos z Was się orientuje jakie są zasady korzystania z w/w? Czy gość z ulicy może sobie wypożyczyć kajak i się pobawić, czy trzeba spełniać jakies wymagania, ile toto kosztuje, etc.? Jesli ktoś z Was zna ten temat to byłbym dźwięczny za jakieś info.

A może by tak... wspólne spotkanko i zabawa na tym torze (oczywiście jak zrobi się cieplej ), jeśli jest on dostępny dla nieprofesjonalnych "kajakistów"

A ja zapraszam do nas - Wietrznice kolo Łącka jakies 20 km od Nowego Sacza - jeden z najlepszych torow w Polsce, byly tu miedzy innymi Mistrzostwa Europy i Swiata w kajakarstwie Jak cos to pisac, moge udzielic jakiegos info jak dojechac itp.

Dzięki MiśqNS
Ja myślę o czymś takim dla totalnego amotora, który z kajakarswem górskim jeszcze nie miał nigdy do czynienia ("spłynął" sobie kawałek jakąś małą nizinną rzeczką tylko), a chętnie by spróbował. I to taki full-service (z wypożyczeniem kajaka i... opieką medyczną ).

Wstyd powiedzieć ale jeszcze na nim nie byłem. A co do Twojego pytania Mariusznia, to najpierw pasowałoby poćwiczyć na kajaku górskim na stojącej wodzie. Wiem o czym piszę bo dwa lata bawiłem się w kajaki górskie, jakkolwiek orłem to nie byłem. Natomiast Wietrznica jest fajniutka. Co do pytania o możliwość wypożyczenia sprzętu to wątpię, trochę drogawe to a i nie podejrzewam żeby ktoś zaryzykował i wypożyczył sprzęt osobie która nie ma pojęcia o górskim pływaniu (chodzi tu o bezpieczeństwo delikwenta).
Pozdrawiam
Andrzej

Słyszałem gdzieś o takim komercyjnym torze kajakarskim o zróżnicowanym poziomie trudności (startujesz z różnych punktów), który jest chyba we Włoszech. Takim, gdzie każdy chętny może sobie spróbować (pewnie ciężko to nazwać torem , ale taką szybszą rzeczką z bramkami itd. ). Myślałem, że tutaj - Gród Kraka - też coś takiego powstało Znam tylko hasło (kajaki i sztuczny tor w Krakowie).

Qrczę -> jak to fajnie, że LKP ma swoich AGENTÓW w całym kraju; dobrze, że jestem w tej ORGANIZACJI

Skoro tak ładnie prosisz - to masz tu opis dojazdu i kilka fotek:
TOR KAJAKOWY KRAKÓW

Jak coś się dowiem - dam Ci znać...

PS
Widzę, że nie odpuściłeś sportów X-tremalnych Ci się zachciewa

Tu masz taki bardzo ogolny opis, ale zawsze cos
Wietrznice

Ale czad! Może być fajnie
Tylko to chyba faktycznie dla zawodowców... Ale pożyjemy, zobaczymy

Dzięqję Wam bardzo Naprawdę chłopaki -> na Was można zawsze liczyć (Wy moje Zawisze)

Tak swoją drogą, to zazdroszczę Wam trochę, że macie tego typu obiekty obok siebie. Nie dość, że miejscowości sympatyczne, to i w/w atrakcje .

To nic Mariusz najwyzej przyjedziesz do nas po gorach polazic albo cos w tym stylu No i oczywiscie na jakis browar do mnie zapraszam Pozdrawiam !