Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() NoBo SC Sporting 1.1 SEICENTOMANIA! | 2004-02-27 12:34:53 Czy znacie jakiś zakład przyciemniający szyby w samochodach?
Najlepiej Warszawa lub okolice Piaseczna. P.S. szukałem w wyszukiwarce ale nic nie znalazłem ![]() |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2004-02-27 12:41:01 siedziba glowna JAAN w Warszawie!!
WARSZAWA, ul. Wolińska 6 tel. (022) 678 30 87, fax (022) 678 57 88 |
![]() FIACIOR Miłośnik FSO Fiat 125p Warszawa - Bemowo | 2004-02-27 12:46:20 AUTO FOLSZYB
Sprzedaż i montaż szyb samochodowych Profesjonalny montaż folii samochodowych Atest polski I. Sz i C Warszawa, ul. Wólczyńska 55 (róg Conrada) tel. (22) 834 96 92 com. 0 602 369 997 |
![]() JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2004-02-27 12:51:08 Moze na temat atestów - tył mozesz nawet zaspawać i nikt sie o atest nie zapyta ale nie znalazłem jeszcze firmy która by dawała atest na szyby w dniach przednich |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-02-27 12:52:11 i nikt Ci nie da, bo nie mozna miec przyciemnionych przednich |
![]() NoBo SC Sporting 1.1 SEICENTOMANIA! | 2004-02-27 12:55:45 czyli lepiej bocznych przednich nieoklejać?? |
![]() Jojo Miłośnik FSO SI /PF 125 '77 Warszawa-Bemowo | 2004-02-27 12:57:10
jeśłi już przednie boczne to tak tylko tylko ale jest pewne ryzyko że zabiorą dowód, |
![]() FIACIOR Miłośnik FSO Fiat 125p Warszawa - Bemowo | 2004-02-27 13:06:42 Jest zakład, który daje certyfikat na przyciemnione szyby przednie (chyba jedyny w Polsce). Jego reklama znajduje się w gazecie GT.
Piszą tak : Po zakończonym procesie przyciemniania każdy z naszych klientów otrzymuje CERTYFIKAT, pozwalający na poruszanie się pojazdem, bez obaw o utratę dowodu rejestracyjnego, a przyciemnione szyby zostają oznaczone numerem atestu. Szyby są przyciemniane piecowo!!!! TECHNICOLOR studio Kiełpin koło Zielonej Góry www.technicolor.pl pn.-pt. 9:00-16:00 tel. 068 321 44 61 infolinia 0 603 29 39 91 |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2004-02-27 13:11:05 Ale piecowka to nie folia i jest duuuuuzo drozsza. Poza tym przez takie szyby doskonale widac od srodka, a od zewnatrz juz nie, tylko ta cena.... |
![]() Lechu Miłośnik FSO Karolina Gdańsk/Warszawa | 2004-02-27 16:09:41
oglądałem kiedyś program o drogówce, zatrzymali kolesia z ciemnymi szybami z przodu i pytali o atest. ten miał tam jakiś świstek a oni mu na to że to nie jest atest bo atest powinien wygladac tak i tak,, powienien miec to i to, itd. czyli jednak istnieja te atesty i musza tez byc firmy ktore je wystawiaja (jakos nie chce mi sie wierzyc zeby to byla tylko jedna firma w polsce...) |
![]() JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2004-02-27 16:26:55 Jedyna firma która wyda atest i policja go zaakceptuje to instytut szkła i ceramiki w krakowie, i jest to metoda piecowa jak juz ktoś napisał. Szyby przednich drzwi mogą zatrzymywać 30% światła czyli muszą przepuszczać 70 %. I tu jest cały problem, szyba sama w sobie juz zatrzymuje swiatło + folia nawet ta z atestem na 30% nie załatwia sprawy. Po oklejeniu szyby jest to więcej niż 30% i zaden atest nie pomoze. Poza tym - atest jest tylko na folię a nie na szybę z folia, do pełnego atestu trzeba by przeprowadzić badania szyb - a tego nikt nie zrobi poza firma wymienioną na początku. Moja prozycja co do oklejania szyb jest taka (pierwszą folie zalozyłem na szyby w poldku w 1990r) okleić szyby w drzwiach tylnych folią super czarną a w przednich czarna. W tylnia szybę zaluzja i efekt jest do zniesienianawet przez policję, zarówno jadąc z naprzeciwka jak i gdy jada za tobą jest delikatny prześwit przez autko i jest spoxik. Jezdzę tak od kilku lat i zadna kontrola drogowa szyb nie dotyczyła a o atest to juz nikt nie pytał. Wszystkie atesty inne niz te z ISiC to lipa i kazdy policjani o tym wie. |
![]() GT Miłośnik FSO Żaba Hindenburg | 2004-02-27 17:27:33 Mebig ,co to za piecowka w 6-8 godz???
z tego co czytalem w ofercie firmy z Dabrowy Gorniczej,to na zrobienie piecowki maja do 5 dni,bo to trzeba kilka razy,zeby bylo ok.W 6-8 godz to ci moga folią okleić. A poza tym szyby przyciemniane piecowo sa jak FOTOCHROMY,noca jasne,a w sloncu ciemne. tylko maja 2 wady: 1.strasznie sie elektryzuja i nawet jak masz swiezo umytą fure to kurz siada na szybach 2.przy ostrym słoncu to nawet od srodka nic nie widzisz,bo sie sciemnaja na maxa |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2004-02-27 19:20:56
Informacje taką uzyskałem w firmie Techicolor, wysłałem do nich maila i mi odpowiedzieli. Jak mają porządny sprzęt i znają się na tym co robią to ja nie widze przeciwskazań ze to trwa tylko tyle.
To i tak wychodzi lepiej niż przy foliach, bo w dzień rzyciemnią tak samo, a przynajmniej w nocy bedzie widać, wiem jak sie cofa z folią na tylnej szybie przyciemniającą o 70% i w nocy wygląda to niezaprzyjemnie, nawet jak się cofa na oświetlonej drodze. |
![]() krolik polonez caro + stalowa wola | 2004-02-27 21:32:25 Za jakieś 2-3 tygodnie wysyłam szyby do firmy Technicolor.
Koszt do Caro + to 550 zł. za wszystkie poza przednią. Są to fotochromy i POLICJAŃSKIE nic nie mogą zrobić ponieważ zachodnie auta mają właśnie piecówki w większości przypadków (niektóre nawet fotochromy) jest to bezpieczne i ma ATEST. http://www.technicolor.pl/main.html wysylam linka do tej strony ![]() |
![]() JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2004-02-27 22:51:54 Krolik coś mi tu nie pasi, jak otwieram ten atest który mają na stronie do nie wyświetla sie do końca - po pierwsze a ten tekst czerwony na górze to tylko nałozony na orginalny atest?????????. Popatrzcie i opiszcie co o tym sądzicie?????????????????????????? |
![]() GT Miłośnik FSO Żaba Hindenburg | 2004-02-27 23:16:39 dziwnie mi wyglada ten atest,zwlaszcza te szare pola na ktorych pojawily sie napisy |
![]() JACU626 Miłośnik FSO BIAŁY CZARNY SREBRNY ... TSA - RTA | 2004-02-27 23:34:05 Podrążyłem temat do końca i zapodaje link do ISiC KRAKÓW. Firma moze napylać przednie szyby ale to czego nie widać na atescie to czas napylania, jezeli isic wydał im pozwolenie to pewnie dla konkretnych warunków a szyba posiadająca ponad 70% przepuszczalnosci nie rozni sie niewiele od normalnej, zresztą poczytajcie. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-02-28 00:44:53
Raczej nie zaliczysz wtopy bo skoro piszą, że mają atest od ISiC i wystawiają zaświadczenia o zgodności takiej modyfikacji z prawem to na tej podstawie chyba możesz dochodzić odszkodowania (zwrot poniesionych kosztów) jeżeli okaże sie że jest inaczej. Ten czerwony text na pewno jest nałożony na atest (jako opis, żeby było wiadomo co to jest i do czego) i pod nim na pewno nic ukryte nie zostało. Ponadto na pewno można poprosić (i otrzymać) potwierdzenie z ISiC, np. ksero/skan/odpis oryginalnego certyfikatu który chyba musi u nich też zostać. Mozna temat podrążyć... |