| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marcinekzoliborz Espero Warszawa | 2004-02-27 15:30:19 linke dostaniesz w punkcie przed skrętem na łomianki od strony żoliborza
pierwszy skręt z trasy na światłach w prawo |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-10-18 15:18:36 Witam
Ja mam dokladnie to samo. Na drugim biegu strasznie szarpie. Nie mam pojecia co to jest i tez jestem ciekaw Waszych opinii. Moze to chodzi o sklad mieszanki lub jej dobor. Jednak zspotkale sie z opinia ze tak ma byc bo auto hamuje silnikiem. Ale mnie to nie przekonuje. A nawet uwazam to za bzdure. Tak sytuacja powoduje to, ze bardzo ciezko jezdzi sie powoli na dwojce - np. po dziurach. Ja czasem musze nawet uzyc sprzegla zeby przestalo szarpac. Na wyzszych biegach jest lepiej. Na 5 jest zupelnie OK. A tak na marginesie - swoje autko zawsze parkuje w garazu. Przez ostatni weekend postal przed domem (bylo zimno) i po odpaleniu autko zaczelo wydawac sporo wyzszy dzwiek pracy silnika. W sumie to jest on przyjemniejszy ale dla mnie nowy. Ciekawe co to moze byc- moze to zapowiedz jego konca? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-10-18 18:56:58 Mam dokładnie tak samo...
przypuszczam, że to wina sprzęgła, a raczej tłumika drgań skrętnych tarczy sprzęgłowej lub luzów w skrzyni biegów. Ale to tylko przypuszczenie. [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2004-10-18 18:58:27 ] |
Hornblower Ford Focus Krosno Odrzańskie | 2004-10-20 08:22:06 Byc moze faktycznie jest tak jak mowisz (piszesz). Odczuwam dosc spore drzenie drazka od biegow podczas przyspieszania i gdy zdejmuje noge z gazu. Moze to wlasnie jest to. Chyba bede sie musial temu przyjzec. |