Klamka Yaris

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak jest przymocowana klamka w Yarisie 5D??
na jakieś wkręty czy jest przyklejona bo jedna klamka tak jakby mi sie poluzowała. przy otwieraniu drzwi tylnych pasażera odchywa się ta częśc co powinna być nieruchomo przyczepiona do drzwi ta otoczka

klamka jest przykręcona

thx
no to musze podjechać do aso bo mi klamka "chodzi"

Krasnoludek - zobaczysz po pol roku CI przejdzie - matko a co to bedzie jak ktos cie rabnie na prakingu? porysuje auto? ajajajajaja j

A czy tylna klamka pasuje do przednich drzwi??? Tak mysle... glosno mysle... a moze ktos wie...

a czy tylne drzwi pasuja zamiast przednich ?

tak samo jest z klamka (zastanow sie gdzie bedzie zamek)

w najnowszych samochodach na liście wyposażenia jest napisane "brak zamka w drzwiach od strony pasażera", np. nowe Volvo.
sam mam zmielone wszystkie zamki - drzwi kierowcy, pasażera, w klapie bagażnika więc przy wymianie myślę by dwa z nich sobie sobie darować - w życiu z nich nie korzystałem, a gnojki mają rozrywkę jak masz centralny zamek z pilotem to od strony pasażera jest już zupełnie niepotrzebny - dla większości z nas

Po co wsiadałeś do tyłu ? No, przyznaj się
A może dobierali Ci się do autka ?
Ja mam 3 door czyli "dwa" drzwi mniej, czyli połowę mniej ryzyka i kłopotu.
Pewnie go jeszcze nie oblałeś. Napraw to szybko.
Pozdrawiam

no wlasnei wystarczy jeden zamek wrazie awarii centralnego

Cytat:
2004-03-03 07:03:08, marcos pisze:
no wlasnei wystarczy jeden zamek wrazie awarii centralnego

Wchodziłes juz przez bagażnik Marcusie ?

jako że zamknięty został mój temat o problemie zapytam tutaj

jak rano wyjeżdzam z garażu tyłem odbijam w prawo a nastąpnie aby ruszyć prostuje koła i w tym momencie dochodzi mnie takie 2-3 sekudnowe harczenie chyba wspomagania co to może być??

nie wchodzilem przez bagaznik ale jechalem raz w bagazniku

Grzybek!!

Zerknij na klamki, one sa identyczne tylko zamka nie maja (a to mi wlasnie chodzi zeby nie mialy!!) Nie wiem co ma do tego ksztalt drzwi Utrudnie zycie jak pozbede sie zamkow (wandalowi/zlodziejowi)*

* niepotzrebne skreslic

Pozbycie sie zamków staje sie stresujące szczegulnie zimą, brak prądu może sie wiązać z koniecznością włażenia przez bagażnik albo wywalania szyby.
W e10 klamki od tylnych drzwi po nie wielkich modyfikacjach idealnie pasują do przednich i wyglądają całkiem fajnie.

Cytat:
(a to mi wlasnie chodzi zeby nie mialy!!)

zwracam honor... nie wiedzialem ze nie chcesz miec zamka

Cytat:
2004-03-03 08:01:11, Krasnoludek pisze:
jako że zamknięty został mój temat o problemie zapytam tutaj

jak rano wyjeżdzam z garażu tyłem odbijam w prawo a nastąpnie aby ruszyć prostuje koła i w tym momencie dochodzi mnie takie 2-3 sekudnowe harczenie chyba wspomagania co to może być??

Nie pomogę, bo nie wiem, ale trzymam kciuki, żeby Ci się ta passa odwróciła. Koniecznie oblej nowy zakup. Mówię jak czarownica, ale oblanie na pewno nie zaszkodzi
Trzymaj się