MotoNews.pl

Tarcze Brembo + klocki Ferodo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myślicie o takiej kombinacji??
Tarcze są wentylowane a klocki z linii Premium.

hmmm ciekawe polaczenie
warto sprobowac

Ferrodo strasznie pyla. Felgi wiecznie usyfione.

Objezdzilem zestawy Brembo + Ferrodo i Brembo + Textar. Polecam to drugie zestawienie. Nieco lepsze hamowanie, nie pyla i wiekszy przebieg niz na Ferrodo zanim sie skoncza.

Widzialem na necie test klockow i tacz hamulcowych. PRzetestowali ze4 tarcze i 12 typow klowcko (Ferrodo, EBS, itp).
Z testu wynikalo ze nie ma co zmieniac tarcz. Efekty nie sa az tak duzo. Jesli masz zuzyte tarcze i tak musisz mienic to wtedy tak, ma to sens. Ale zeby specjalnie to nie.

Klocki EBS wypadly najlepiej (wersje tuningowe) , potem byly Ferroodo i cos tam.

Klocki sportowe nie zdaly egzaminu w ogole. Chodzi oto ze one pracuja w wysokiej temperaturze i w warunkach dorgowych nie da sie ich tak rozgrzac.

wymien sobie za to plyn na np. dot.4, wbrew pozorm ma on duze znaczenie.

Aha, test polegal na rozpedniu do 120km/h i "po hantlach". i tak 10 razy pod rzad na kazdych klockach/tarczach.

Testowane bez ABS i przez kierowce rajdowego.

może i Ferrodo pylą ale przynajmniej sie nie spalą przy ostrej i dynamicznej jeździe, ==>klocki Brembo dla przykładu,miałem w mancie 2.0 i wybrałem się na mały rajdzik nią,w trakcie sie spaliły....

tak to test z GT bodajże z przed 3 miesięcy.

Cytat:
klocki Brembo

Moze Lego to byly ?? Klocki...

Jak szalec to na całego : poczytaj TU

A ja jestem zwolennikiem tarcz Zimmermana + klocki Lukasa.Miałem to w astrze i sprawowało sie bez zarzutu!!! Brembo były dobre do rozbicia firmy, ale teraz to bracia właściciele firmy rozeszli sie i obie już firemki produkuja byle co!!!W Vectrze na razie jeżdżę na firmowych,ale jak będzie trzeba wymienić to tylko na Zimmermana!!!Pozdrawiam

seryjne hamulce seja sa świetne...ale ten conversion kit to cosmos, auto staje dęba, a ja wbijam sie kłami w przednią szybe...

klocki tylko EBC.. ja mam zestaw Brembo + Ferodo Premium i... jak Dramar stwierdził pylą niemiłosiernie.. pozatym czasami sobie potrafią zapiszczeć co doprowadza mnie do pasji.

Ja mam zestaw tarcze OMP (wiercone i nacinane) bo innych do KadeCika nie produkują już + klocki Ferrodo DS2000 - efekt spowalniania auta bardzo przyjemny... ale rzeczywiście klocki pylą niemiłosienie - może to być też przyczyna tych otworów i nacięć w tarczy że więcej zbiera z klocków...

pozdrówka
Bartek

Cytat:
2004-03-03 22:48:21, _Bartek_ pisze:
Ja mam zestaw tarcze OMP (wiercone i nacinane) bo innych do KadeCika nie produkują już

a Ty dłubałeś też w hamulcach? czy serię masz... bo jeśli masz serię od 1.6/1.9/2.0 (246x12.7), to z Zimmermanna dostaniesz spokojnie...

Cytat:
2004-03-03 21:33:42, Bono pisze:
seryjne hamulce seja sa świetne...ale ten conversion kit to cosmos, auto staje dęba, a ja wbijam sie kłami w przednią szybe...

W takim razie zasadź sobie komplet tarcze+klocki OMP do Seja, ja je porównuje do kotwicy