Czy silnik C20NE ma ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy silnik C20NE ma samoczynne kasowanie luzów zaworowych ?

I jak ten silnik radzi sobie w Omedze A ?

Silnik ten ma napewno ma rozarząd hydrauliczny wiec nie ma recznej regulacji. A w omedze jak na moje gusta to trochu za mały jest, ale o gustach sie nie dyskutuje.

też uważam, jako były posiadacz C20NE, że 115KM jest przymało...
Jak dojdzie gaz, to już prawdziwy krążownik się robi.

Cytat:
2004-03-02 10:09:12, jedreek pisze:
Czy silnik C20NE ma samoczynne kasowanie luzów zaworowych ?

I jak ten silnik radzi sobie w Omedze A ?

Witam

hmm wedlug mnie jest to najbardziej optymalny motor do tego auta tzn silnik dobrze sobie radzi z tym autem a za razem nie jest paliwozerny a oprocz tego jest niezawodny

pozdr

ma zawory hydrauliczne i ustawiaja sie same ale jak wszystko i one czasem sie wyklepia,silnik ogolnie sprawuje sie dobrze ale wiadomo ze do tej masy nie ma takiego przyspieszenia,niewarto zatem katowac i wyciskac niewiadomo co,jesli masz wybor to chyba lepszy byl by 2.6 dual ram

wszystkie silniki benzynowe (Wtryskowe i nowsze gaźniki) i diesle (prócz ISUZU) , mają automatyczną kasację luzu zaworów....
pozdro papa

Cytat:
hmm wedlug mnie jest to najbardziej optymalny motor do tego auta tzn silnik dobrze sobie radzi z tym autem

powiem raczej ,ze omega z tym motorkiem jest niemrawa...a juz na gazie to jest strasznie powolona, żeby nie powiedziec mułowata...ja swoją aśką wycinam juz na 2 biegu kolegi ome a na gazie... to jest autko to POMu (czyt.powolne objeżdżanie miasta

Cytat:
2004-03-02 12:50:40, Bono pisze:
powiem raczej ,ze omega z tym motorkiem jest niemrawa...a juz na gazie to jest strasznie powolona, żeby nie powiedziec mułowata...ja swoją aśką wycinam juz na 2 biegu kolegi ome a na gazie... to jest autko to POMu (czyt.powolne objeżdżanie miasta

W tym sie z toba zgodzic nie moge chyba ze porownujesz ome swojego kolegi(byc moze ma cos nie tak z instalka lub z silnikiem)bo na swoja nie moge powiedzie ze jest "mulowata" no chyba ze owe 10.7 do setki (mierzone g-techem kolegi ktorego notabene serdecznie pozdrawiam z tego miejsca) i 20.89s 40-150(oczywiscie na gazie ) wg. ciebie to "powolne objeżdanie miasta"

[ wiadomość edytowana przez: GEPARD1 dnia 2004-03-02 13:11:06 ]

hmmm. koleś ma c20ne zagazowane, i naprawde jest mułowate, jak to ma ze 13 s do setki to sukces...a ty widzę masz 122KM to juz wiecej i dlatego lepsze są osiagi.

ale pomijajac to ze mam SE to C20NE jesli jest w dobrym stanie technicznym nie powinien byc mulowaty zreszta znam niektore c20ne ktore calkiem niezle radza sobie z masa auta

pozdr

jest troche za slaby,ale dlamnie narazie moze byc.przyklad ci podam,otoz miesiac temu na swiatlach stanol kolo mnie polonez z silnikiem 1.4 rovera i kiwnol glowa zeby sie sprobowac na kopa do nastepnych swiatatel-300m i dostalem smary ze hej.

heh poldek 1.4 i 2.0 to mają po 10 s do setki, wiec nie ma sie co scigacale fakt ze prawdziwa omega to jest od 2.6i w góre, bo wtedy czuć ze to autko smiga...a nie sie toczy...

Moja Omą C20NE bez problemu biorę na przyśpiech PUNTO 1.4 mojego szwagra,a jest one dużo lżejsze od Omy.Na 2 biegu macham mu ręką i oddalam się. Jeżdże na gazie.

hehehehe zwykły punciak 1.4 8v ma 13 do setki więc nie ma sie czym chwalić

Ciekawe jak te wszystkie jeździdła 1.4 i 1.6 spisują się powyżej 160 km/h bo Omesia C20ne jeszcze ciśnie

do 170 polecą, ale to fakt omesią 2.0 na autostradzie 200 km/h polecieliśmy

Cytat:
2004-03-02 17:05:59, Skee pisze:
Ciekawe jak te wszystkie jeździdła 1.4 i 1.6 spisują się powyżej 160 km/h bo Omesia C20ne jeszcze ciśnie

Taa przy tej predkosci to juz im sie woda w chlodnicy gotuje i tloki chca wyskoczyc z bloku silnika

pozdr

hmmm tak czytam i dozuce pare slow mam kadetta 2.0Ne 8v ale ja mam 130 koni (chip 15) i powiem wam ze jest ok i ja bym sie nie zamienil na nic 8.5 do setki

[ wiadomość edytowana przez: Pawel88 dnia 2004-03-02 19:06:30 ]

Hehe Pawel co tu porownywac - Kadetcik wazy jakies 900 z kawalkiem,
a Oma pewnie z 1400, wiec sam rozumiesz...

masz racje Slawku he

[ wiadomość edytowana przez: Pawel88 dnia 2004-03-02 20:41:03 ]