| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-03-03 13:46:03 Mam takie pytanko, a nawet kilka:
1) czy w gaźnikowcach zakłada się TURBO?? 2) czy ma to sens?? 3) koszty?? 4) efekt?? z góry thx za info |
paq Accent Sportive Sosnowiec | 2004-03-06 03:20:05 Oj Speed Speed ty powinienes bardziej pamietac nasze rozmowy 1). Z natury sie nie zaklada. Skupie sie na POnym. Odradzaja bo moze ci ten silnik pasc. Wez pod uwage ze POny nie mialo byc bolidem na turbinie a tym bardziej nie na poczatku lat 90. Trwalosc podzespolow ograniczona. 2). Calkowicie to bez sensu. Lepiej juz zrobic SWAP jak sie tak upierasz. Dowiadywalem sie i podejdzie ci silnik ze Scoupe'a po malej przebudowie. 3).Koszty wsadzenia Turbo do N/A z gaznikiem sa hmm Kur...sko wysokie. Taniej wyjdzie SWAP silnika i skrzyni. 4). Efekt? SWAP-->chyba ci nie musze tlumaczyc. N/A Gaznik + TURBO hmm moze jezdzic a moze sie rozpieprzyc na czesci. Moze wtedy poleciec wszystko. Zepsujesz silnik i swoje nerwy. A poza tym to nie wiem kto ci sie podejmie uturbiania starego typu gaznikowca. Ps. Podzwon tutaj i zapytaj www.silniki.com.pl (firma z Sosnowca heheh |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-03-07 00:57:02 byłem dziś (tzn. już wczoraj w pewnej znanej firmie tuningowej |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-03-08 13:28:32 to by było oczywiścei niesamowicie ciekawe...ale też niesamowicie ryzykowne, kosztowne i mało efektywne.... zdecydowanie polecam powyższe rozwiązania jeśłi już, a najlepiej zrobić tzw "Arturo SWAP" - czyli przekładasz własną osobe do szybszego auta Pozdrawiam, |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-03-08 14:57:45 powiedzieli mi to samo ze jest to do zrobienia tylko koszta są bardzo wysokie |