MotoNews.pl

FOTORADARY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
słuchajcie poniewaz na naszych dziurawych drogach pojawiły sie takie zabaweczki to proponuje zebysmy wpisywali gdzie widzielismy i jestesmy pewni ze sa to videoradary.

Tam je widziałem i wiem ze sa czynne:
Kowal (droga na Wloclawek ) na obwodnicy Ozorkowa i w Słowiku , w Strykowie jadac od Łodzi na przeciwko Hotelu 500 oraz na gierkowce przy zjezdzie na Keszczów.
okolice Sokolnik przy stacji Petrochemi skierowany na niktę w kierunku Gdańska
Trasa Łódź – Katowice: - Stobiecko Szlacheckie (skrzyżowanie z drogą P-466), - Kamieńsk (skrzyżowanie z drogą W-484 do Bełchatowa), - Radomsko (skrzyżowanie ul. Brzeźnickiej z drogą K-1)
to sa okolice Łodzi i to sa pewne informacje

Długołęka koło Wrocławia - w obie strony.

W województwie Śląskim, na dwupasmówce Katowice - Bielsko-Biała w miejscowości Piasek stoi sobie taka "budka dla ptaków" . Dokładniej jest przed Pszczyną, jakiś kilometr za takimi żółtymi tablicami "Kierowco zwolnij", przy niewielkim skrzyżowaniu. Jest tam ograniczenie do 70 km/h... Jadąc od strony Bielska też warto tutaj uważać bo Miśki często sie w tej okolicy czają za takim płotem...

Poza tym z tego co wyczytałem na p.m.s fotoradary są na tzw. wiślance między Katowicami a Wisłą, kilkaset kilometrów przed skrzyżowaniem w Skoczowie.i gdzieś w okolicach Łazów...

No a poza tym tradycyjnie przenośne... Z autopsji wiem, że niekiedy stoi to ustrojstwo na ostatniej prostej przed pierwszymi światłami w Tychach (jadąc od Katowic) - ograniczenie do 80 km/h..

Cytat:
słuchajcie poniewaz na naszych dziurawych drogach pojawiły sie takie zabaweczki to proponuje zebysmy wpisywali gdzie widzielismy i jestesmy pewni ze sa to videoradary.

Jeszcze raz przeczytałem i chyba drobna nieścisłość tu jest z tymi videoradarami?

Co do fotoradarów to wiem jeszcze, że w samym Bielsku są na dwupasmówce gdzieś w okolicach hotelu Vienna (nie wiem czy stałe czy przenośne) ale czytałem o tym na jakiejś grupie dyskusyjnej, a poza tym osobiście spotkałem na komisariacie gościa, który przyszedł pooglądać zdjęcie z tamtego miejsca więc jeśli przenośne to dość często tam stoją... Ogólnie zalecałbym także ostrożność na następnych skrzyżowaniach za Vienną...
Dla mniej zorientowanych dodam, że opisana dwupasmówka to droga, którą jedzie się, np. ze Szczyrku/Bystrej przez Bielsko na Katowice więc ostrożnie przy powrotach z narciarskich stoków.

Cytat:
2004-03-03 20:30:51, darekz13 pisze:
Długołęka koło Wrocławia - w obie strony.

gdzie one są??? ja dzisiaj przejechałem przez Długołękę z dość dużą prędkością, mam nadzieję że jest tam tylko montowany od czasu do czasu

W Białymstoku wyczaiłam jedną taką skrzyneczkę na Obwodnicy Białegostoku za Auchanem jak się jedzie od szosy warszawskiej (z tego co wiem jest on przenoszony jeszcze w inne miejsca więc nigdy nie wiadomo)

W Siedlcach mają 1 fotoradar, ale są na niego 3 stacjonarne lokalizacje (takie słupy ze skrzynką)
ul. Monte-Cassino
ul. Garwolińska
i trzecia na ulicy którą się wyjeżdża na Sokołów Podlaski

Płock podobnie tylko są dwie takie lokalizacje
ul. Kolegialna bądź jej przedłużenie w stronę Warszawy
drugiej nie znam

Cytat:
2004-03-04 09:36:10, gosiek pisze:
W Białymstoku wyczaiłam jedną taką skrzyneczkę na Obwodnicy Białegostoku za Auchanem jak się jedzie od szosy warszawskiej (z tego co wiem jest on przenoszony jeszcze w inne miejsca więc nigdy nie wiadomo)

Potwierdzam, a przenoszą na Branickiego, na wysokości elektrowni w kierunku do centrum, tam gdzie jest ograniczenie do 40 czy 50.

Mają jeszcze trzecie miejsce, ale nie pamiętam miejsca.

Wczoraj dzieki szcześliwemu zbiegowi okoliczności udało mi sie uniknąć nakrecena na wideoradarze. Jakie było moje zdziwienie jak sie okazało ze wideoradar podróżuje zółtym cieniaskiem po tuning, bad look centralnie umieszczony wydech niska zawiecha i szerokie gumy. Nie wiem jaką miał rejestracje. Na przedniej szybie ma u góry szeroki ciemny pasek.

Uważać na niego. Widziałem go na Puławskiej.

Cytat:
2004-03-04 12:29:15, Iceman pisze:
.... sie okazało ze wideoradar podróżuje zółtym cieniaskiem po tuning, bad look centralnie umieszczony wydech niska zawiecha i szerokie gumy. Nie wiem jaką miał rejestracje. Na przedniej szybie ma u góry szeroki ciemny pasek.
Uważać na niego. Widziałem go na Puławskiej.

W zyciu bym nie pomyslał że Policja wpadnie na taki pomysł - ktoś tam ma niezłą fantazję, słyszałem że po Warszawie juz jeżdzi srebna Corolla z videoradarem ale na CC to bym nie wpadł

Aha i uwaga na Modlińskiej za wiaduktem naprzeciwko salonu Opla, od tygodnia wracając z pracy w godz. 16-18-ta widzę dyskretny radiowozik z boku i "czarodziejską" skrzyneczke która sto bezpośrednio za wiaduktem (tak że jej nie widać jak się wjeżdża pod górę a jak się zobaczy to juz jest za późno ) i co ciekawe ustawione jest w kierunku ==>do Centrum

dodam jeszcze ze fotoradar stoi jak sie jedzie od katowic mija sie M1 i na dołku jest po lewej petrochemia to wlasnie na tych swiatlach jest ustawiony w strone jadacych z katowic,nastepnie przy salonie Opla "Polaczek" w miejscowości Poczesna

nastepny jak sie jedzie od czestochowy ok 23 km jak sie minie na gorce taki duzy krzyz po prawej to od razu za nim ok 300 w dolku przy swiatlach tez jest zamontowany rowniez

Tutaj jest mapka warszawy z zaznaczonymi regularnymi punktami kontroli drogowych:Punkty kontroli drogowych - mapa Warszawy

Cytat:
2004-03-05 09:59:39, mandes pisze:
Tutaj jest mapka warszawy z zaznaczonymi regularnymi punktami kontroli drogowych:Punkty kontroli drogowych - mapa Warszawy

O moście Siekierkowskim zapomnieli

Panowie jest foto radar przy wyjezdzie z Nowego Sacza na Krynice Gorska przed miejscowoscia Nawojowa. Jak na nartki jechalem to dostrzeglem ale mam nadzieje ze nie zrobili mi pamiatkowej fotki.

wlasnie zadzwonil do mnie dzielnicowy ze zlapano mnie na fotoradar musze sie stawic za godzine na policji w celu wyjasnienia
FUCKen zbieram sie (ciekawe ile bedzie )

Fotoradar stoi w Opolu na ul.Ozimskiej ,jak się jedzie z Mc'donalds'a w kierunku rynkuprzy zjeżdzie z wiaduktu na przejściu dla pieszych(takie które miga dwoma żółtymi lampkami) i nad nim wisi radar.Jest to od strony mc'donalds przed skrzyżowaniem za którym jest Opolanin.Uważajcie

Z p.m.s - dla zainteresowanych tym jak wyglądają fotki z fotoradarów: http://www.katowice.kwp.gov.pl/drog-zaw_pliki/Fotoradar.htm

na stronce jest opisane ze widac twarz kierujacego
niestety w moim przypadku nie bylo widac nic co jest w srodku auta
wszystkie detale z zewnatrz sa nawet bardziej wyraziste ale ze srodka nie ma NIC

Grzybek, a gdzie Ci zrobili zdjęcie???

poza miastem (niedaleko Bielska Podlaskiego jesli wiesz gdzie to jest)... 50km od Bialegostoku na trasce ktora jezdze co weekend. a konkretnie w wiosce w ktorej jest zaledwie kilkanascie domow i mierzy ona 600 moze 800m dlugosci PECH poprostu ale z drugiej strony dobrze ze tego dnia zwolnilem do 81km/h a nigdy tam nie zwalnialem