Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() danielewicz LPG User 3BG Gdynia | 2004-03-07 16:33:22 No to jak jesteśmy już przy Lovato ![]() Membrany niedawno były wymieniane. |
![]() OLO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-03-08 12:53:13 Tak jest ![]() BTW nie wiedziałem że w lovato jest regulowany przelot między I a II stopniem??? Aż obejżę swój reduktor! ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
![]() WilK Black Magic Prowansja | 2004-03-08 18:25:56
Przyczyną jest brud w kanale rozprężnym parownika. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-08 20:46:35 Z tego co znalazłem to śrubą plastikową reguluje się wstępne napięcie sprężyny zespołu regulacji drugiego stopnia, czyli ona odpowiada za przejście gazu z komory 1 stopnia do komory 2 stopnia. A jeśli tak rzeczywiście jest, to dalej nie mam odpowiedzi na pytanie do czego służy to mniejsze pokrętło mosiężne na reduktorze. Domyślam się, że jest to ogranicznik otwarcia zaworu 2 stopnia, czyli element którego się nie rusza przy regulacji. Czy może ktoś to potwierdzić?? |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-10 21:15:05 wiciu odpisałem ci,że ta mosiężna śruba puszcza gaz w stałej ilości pomieędzy 1 i 2 komorą . |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-11 20:30:10 OK. Wobec tego co się reguluje tą szarą śrubą? Czy kręcąc w prawo tą mosiężną śrubą zmniejszam przepływ gazu pomiędzy komorami czy zwiększam? Croma1 mógłbyś opisać cały proces regulacji instalki "na śrubę" z reduktorem Lovato tak, żebym mógł spróbować sam ją sobie wyregulować?? |
MacMaciek Peugeot 407 Warszawa | 2004-03-13 18:36:53 Dzisiaj się zebrałem i za poradami kolegów:
- rozebrałem i przeczyściełem parownik Lovato - wyreguloawłem gaz I co z tego mam? Na razie nie śmierdzi z czego jestem bardzo zadowolony. Po drugie wiem już jak działa parownik, mosiężna i plastikowa śrubka. Inna sprawa czy samochód mam dobrze wyregulowany.... mimo, że starałem się postępować zgodnie z poradami dzięki i pzdr Maciek |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-16 22:36:52 Czy kręcąc w prawo tą mosiężną śrubą zmniejszam przepływ gazu pomiędzy komorami czy zwiększam? Croma1 mógłbyś opisać cały proces regulacji instalki "na śrubę" z reduktorem Lovato ( z uwzględnieniem obydwu śrub w nim występujących) tak, żebym mógł spróbować sam ją sobie wyregulować??
|
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-16 23:49:28 JUŻ KILKA RAZY NA TEN TEMAT PISAŁEM. wkręcając zubażacz a wykręcając wzbogacasz.jak każdą śrubecke. |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-17 15:37:16 JUŻ KILKA RAZY PYTAŁEM: i nadal nie mam odpowiedzi odnośnie regulacji, DZIĘKI !!! ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-19 19:08:52 popatrz się na moją odpowiedź z 5 marca |
![]() wiciu C+ 1,6GSI+lpg Gliwice | 2004-03-19 19:50:48 OK. To jeszcze raz. Mój post z 16-03-2004. Chodzi mi o wyregulowanie całej instalki, czyli np. jak i czy w ogóle da sie wyregulować poprawnie bez użycia analizatora ta śrubę na przewodzie pomiędzy reduktorem i mikserem oraz na czym polega poprawne wyregulowanie plastikowej śruby na reduktorze ( np. czy jest to środkowa pozycja mierząc od spadku obrotów przy kręceniu w lewo i prawo)?? Chodzi mi o przyzwoite osiągi samochodu przy zachowaniu normalnego dla gazu spalania, czyli nie koniecznie na osiąganie mocy maksymalnej ale też nie zupełna kapa.
[ wiadomość edytowana przez: wiciu dnia 2004-03-19 19:53:59 ] |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2004-03-19 20:56:48 najpierw trzeba rozlegulować całą instalację. i wszystko od nowa.
tą srubę plastikową dość mocno wykręcić . następnie dać autko na gaz i od razu na ok.4000 obrotów i wkręcać śrubę regulacji wysokich obrotów(mocy silnika) do momentu słyszalnego spadku obrotów i powrót do właściwego klanku sinika. zwolnić obroty a przy gaśnięciu silnika szukać je regulacją śruby wolnych obrotów na reduktorze. tj. tą plastikową. całą procedurę powturzyć kilka razy. później można regulować sam reduktor. ale to znowu cała skomplikowana procedura. |
![]() doogas LPG User VW Corrado VR6 Gdynia | 2004-03-19 21:00:48 a to mozliwe zeby to sie samo 'rozregulowywało'? jest jakis okreslony czas pojakim znowu trzeba regulować? ..ja miałem z tym problem zawsze.. ale sprzedałem auto wiec problemu ni ma już.. ale tak na przyszłośc ![]() |