Jaki kolor dla ladzianki ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
podpowiedzcie na jaki kolor przemalować ladzianke ? żeby wyglądała extra

co sadzicie o czarnym ? może ktos ma w takim kolorze i może przedstawić swoje opinie !

samochód ma raczej wyglądać nietuzinkowo ale nie ma równiez razić w oczy

Tylko czerwony!!!!

ps. Czarną 2107 ma OSS - zobacz zdjecia w jego profilu.

Mnie się bardzo podoba granatowa (jak mkee) oraz...żołta
Granat ma oczywiście swoje wady- nie jest widoczny na drodze i widać na nim kązdy pyłek-ale jest elegancka
Żoltych nie widziałem zbyt wiele - ale tez mi się podoba
Paweł

W tym roku będę remontował blachę oraz lakierował całą ładę i obecnie najbardziej mi się podoba złoty. W kolorach np. opla, seata,VW i nissana jest taki jasny złoty , "białe złoto" . Nie będzie się bardzo różnił od dotychczasowego beżowego.
Myślałem o pomarańczowym -modne ostatnio odcienie w nissanie 350Z i Lamborghini...Ale po konsultacjach z kobietami mojego życia wyszło, że złoty jest im bliższy.

Cytat:
2004-03-04 22:30:47, olo24 pisze:
podpowiedzcie na jaki kolor przemalować ladzianke ? żeby wyglądała extra

odpowiedz znajdziesz w moim profilu.
i sprobuj sie ktorys nie zgodzic

Zółty to strasznie wpadajacy kolor w oczy niewiem czy jest taka w moim mieście ( ale wadą chyba bedzie to ze jak zacznie wychodzic korozja to na takim kolorze bedzie odrazu widac )

pomyslcie jeszcze nad tymi kolorami !!!!!

Tylko zielony metalic tylkoooooo

Każdy oprócz białego 3 minuty po umyciu samochód jest znowu brudny
Moja pierwsza samara była wiśniowa, szkoda, że nowa jest biała.

W Białymstoku jest żólta 2106,z czarnym dachem.na słonecznym stoku kiedys jak do szkoły jeździem to stała,tylko troche dobita

Po obejrzeniu filmiku " Lotuslada " nakręciłem sie na czarny kolor ale podobno czarna to zawsze jest brudna bo wszystko odrazu na niej widać wszystko

a ja podzielamzdanie adasco - niebieski.

Ja mam białą i czrwoną, i jeden i drugi kolor mają wady i zalety. Niebieski jak jest nowy jest ładny ale jak się zaniedba to już dupa, czarna ŁAda jest brzydka - mamy w Łodzi taką jedną czarną - może jak by to jakiś profesjonalny lakiernik malował to jeszcze ale, chyba że by dać czarny półmat. Ja póki co nowej czerwonej nie mam zamiaru malować bo lakier jest idealny.

RÓŻOWY!!!!! heheheheh i duuzo chromu.

i miałbyś różowego elvisovego CadiLADAca!!!

[ wiadomość edytowana przez: raski dnia 2004-03-05 10:01:44 ]

Zdecydowanie czerwony moja ma bordowy i tez jest nieźle, ale jakbym miał malowac to tylko czerwony i najlepiej odmiana "racing"

Ps. jesli juz czarny to podoba mi sie "czarny perłowy" ale z tego co sie kiedys pytałem to malowanie jest dosc drogie.

[ wiadomość edytowana przez: Arczi1982 dnia 2004-03-05 11:22:32 ]

Witam
zobacz temat spoty dla Trójmiasta, masz tam na fotkach kilka odmian niebieskiego, czerwony i biały, pełen wybór

Widziałem kiedyś filmik w którym była fajna furka kolor czarny mat,przyciemnione szyby i dodatki chromik np klamki itp.Myśle ze samarka wyglądałaby spoko.Widziałem żółtą samarkę wybaczcie nie jest to kolor dla tego samochodu.Zresztą jak wszystkie jaskrawe kolorki, fakt wtedy jesteś łakomym kąskiem dla misiów niebieskich.Im podobają się takie nietypowe kolory.A do matu pierdzielną bym szachownice np na części maski,pewnie mandat za mandatem.

Cytat:
2004-03-05 13:05:03, Golem pisze:
Widziałem kiedyś filmik w którym była fajna furka kolor czarny mat,przyciemnione szyby i dodatki chromik np klamki itp.Myśle ze samarka wyglądałaby spoko.
(...)
A do matu pierdzielną bym szachownice np na części maski,pewnie mandat za mandatem.

Taaak, i wówczas masz gwarantowaną bezpłatną reklamę na stronie WT, zwłaszcza za "Kasparowa"

Nie proponuje granatowego koloru mam granatowa Łajdaczke i wiecznie brudna jest ostatnio ktos napisal mi brudas wzielem przyklad z franca pojechalem na myjnie dojechalem do domu i juz byla uswiniona w lato pewnie tez bedzie ten sam problem nie polecam w lato moze na zolto pomaluje swoja

ja piszę z perspektywy posiadacza 2107.
moim zdaniem najpierw powinno się podzielić kolory na takie które dają autu charakter, nazwijmy to sportowy lub agresywniejszy oraz na takie które kreują wizerunek bardziej elegancko wystylizowanego klasyka.
Oczywiście ważną rzeczą są wszelkiego rodzaju dodatki wykończenia samochodu, niemniej jednak (moim zdaniem) takie kolory jak czerwony, żółty itp bardziej nawiązują do sportu podczas gdy beżowa perła (mój faworyt), ciemna zieleń, czerń raczej będą oscylowały w okolicach elegancji i będa dobrze oddawały klimat klasyka.

Są to moje osobiste odczucia na temat kolorów nadwozia i przepraszam jeżeli jakkolwiek kogoś uraziłem

osobiście dla mojego auta docelowo wybrałem drugie rozwiązanie.

pozdrawiam

Witam witam może ja wstawie kawłek koloru swojej samarki (srebrny metaliki) brudu niewidać mocno a pomalowana w całości ze zderzakami mnie się podoba zdjęcia w moim profilu i na zlocie górnego śląska- cerfur proponuje jest super i łatwy w utrzymaniu
panoni