MotoNews.pl
7 Zwrotnice, regeneracja [126p] (41243/0)

Zwrotnice, regeneracja [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kierownica od jakiegos czasu chodzi coraz ciezej, normalnie w tym momenci jak w jelczu prawdopodobnie zwrotnice sie zatarly... no chyba ze cos z listwa albo przegubami pod kierownica, ale watpie Gdzie w krakowie mozna dostac takie regenerowane zwrotnice? Zawsze trzeba oddawac stare? Jaki jest mniej wiecej koszt? Nie chce mi sie samemu bawic w zestawy do regeneracji bo strasznie to upierdliwe jest...

Krzemowy ci zregeneruje i wyśle pocztą da gwarancje .

to numer gg chłopa który zregeneruje co zwrotnice za około 65zł

1649566 paweł

takze zrezygnowalem z wlasnorecznej regeneracji. dzis odbieram "gotowce". zaloze i napisze jak to finalnie wyglada i ile kosztuje.

THX for all Najgorsze jest to ze w kazdym przypadku trzeba samemu meczyc sie z wyciaganiem tego szmelcu z auta Co przy obecnej pogodzie nie jest specjalna przyjemnoscia

@ lukaszc

wyciagasz z bolida, oddajesz, czekasz, odbierasz, tak?

@mountez

czekam na dalsze info

No mnie też czeka zrobienie zwrotnic Pogoda nie jest tragiczne pomimo, że śnieg pada. Ważnie, że nie ma mrozu -15*C!! Wczoraj wkłądaliśmy kumplowi skrzynkę na dworzu, na podwórku, na śniegu i jest OK No oprócz pociągającego nosa

Cytat:
2004-03-05 08:00:15, lukaszc pisze:
to numer gg chłopa który zregeneruje co zwrotnice za około 65zł

1649566 paweł

Dla klubu po kosztach części Ok. 40 zł. Co do jakości, to sobie zrobiłem i DamianSowi i jak na razie jeżdżę i żadnych kłopotów nie stwierdziłem. Mógłbym kupić ze 2 na złomie, zrobić i wysłać, ale to koszt Ale moment, mam w domu 2 zwrotnice! Mogę te zrobić i wysłać, a kiedyś tam byś mi dostarczył swoje stare. Zresztą zdobyłem je w bardzo nieprzyjemny sposób: kupiłem 2 "regenerowane" w Gliwicach w "promocyjnej" cenie i już w chwili montażu nadawały się do remontu

OK, Krzemowy, jestem jak najbardziej chetny Wg cennika poczty polskiej cennik paczka 2-5kg (chyba nie bedzie to wiecej wazyc to koszt 8zl ekonomiczna) Po demontarzu przeslal bym Ci moje. Oczywiscie odwdzieczyl bym sie

[ wiadomość edytowana przez: lunatyk dnia 2004-03-05 19:53:28 ]

Krzemowy!! Oczekuj takze paczuszki z Gdańska Dam znać wcześniej, że coś idzie do Ciebie Co do kasy to sie dogadamy

Jak tylko ustalę miejsce pobytu zwrotnic(jak nie znajdę to się kopsnę do DamianSa pożyczyć) to je zrobię jak będzie nieco czasu i później się ugadamy. Niestety ciężar swój to ma, ojciec żeliwa nie żałował tudzież stali w Kuźni też nie oszczędzali(nowsze wersje były odkuwane w Skoczowie przy ulicy Góreckiej) Zważę dokładnie ile to wychodzi.

Ok, czekam na dalsze wiadomosci z pola bitwy

Tak nawiasem, zamiast tworzyć własne Allegro i inne takie może lepiej stwórzmy swoją własną pocztę klubową? W końcu Poczta Polska na nas majątek zbija. Przy okazji: wysłanie paczuszki do Anglii zawierającej białe boczne kierunki do 126 jako paczka kosztuje OSIEM razy więcej(56 zł) niż wysłanie tej samej paczuszki jako list(7.20)! I nawet prędzej doszło niż jako paczka.

@ lunatyk

dokładnie zdejmujesz zawozisz odbierasz

ale widze że krzemowy działa

wiec mam pierwsze wiesci;).
zwrotnice dostalem w piatek. normalnie daje sie swoje na zamiane ale dzieki "znajomoscia" umowilem sie tak, ze oddam swoje po zalozeniu nowych. kosztowalo mnie to 60zl. jesli chodzi o wykonanie - poki co nie mam zastrzezen. nie ma luzow i kreci sie lekko, ale jasne jest, ze zbyt wczesna pora zeby oceniac - zobaczymy ile wytrzymaja.

ps: kontakt dostalem od widynka i zwrotnice robil mi pawel, ten sam ktorego namiary wrzucil lukaszc;)
pss: jeszcze reszta zawieszenia, blacharka, remont silnika i maluch bedzie sprawny

psss: krzemowy, szkoda ze wczesniej nie widzialem ze sie tym zajmujesz... nastepnym razem zwroce sie do ciebie, a nie do konkurencji;)

[ wiadomość edytowana przez: mountez dnia 2004-03-08 09:25:08 ]

60zl komplet tak? czy cos jeszcze trzeba kupowac?

proponuje zlecić to fachowcom lub tym co mają na to dobry sposób! ja u siebie w trzy osoby na prasie wahadłowej nie mogłem wycisną sworzni ze zwrotnic w końcu się odało, ale i tak z podkładkami pochrzaniłem i po niedługim czasie znowu była lipa...

60 zl komplet, doliczyc trzeba paliwo na dojazd;)

co do regenerowania samemu, juz przez to przeszedlem i wystarczy mi:). w moim przypadku zbyt mala oszczednosc pieniazkow, a czasu i pracy pochalnia duzo...

Zwrotnice są rozebrane, zostało tylko wyczyścić, pomalować i złożyć.

Witam jezeli ktos bylby zainteresowany to posiadam dwa komplety zwrotnic szczegoly jak nizej

A tak nawiasem mowiac to jak juz bedziecie mieli zrobione zwrotnice to pamietajcie o smarowaniu,raz na 2 miesiace znajdzcie sobie jakiegos stalego klienta ktory za grosze wam przesmaruje.Ze zwrotnicami to jest zagadka,chodzi dobrze przez dlugi okres az jednego dnia rano pojdziesz do bobka i nie bedziesz mogl przekrecic kierownica.
Wlasnie jestem po regeneracji i teraz bede dbał!!!