| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
panoni opel omega A 2,6 zabrze | 2004-03-05 20:26:17 Witam najprawdo odobnie to pompka , mam nadzieje że tylko to
powodzenia panoni |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-03-05 20:26:35 lepiej nowa. Zestaw naprawczy nie zawsze pomoze....
|
Dark_Rider SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Katowice | 2004-03-05 20:41:14 Mnie też się wydaje, że to pompka. Lepiej kup nową. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-03-05 22:28:17 z racji tego, ze sie z tym paprałem pare razy jesienią to podpowiem - zestawy naprawcze odpadają!!! Naprawisz, pochodzi ze 2 dni i znowu sie popsuje.
Kup nową pompe, wysprzeglnik, przewód aluminiowy i ten elastyczny. Nie jest to drogie w sumie, a bedziesz miał 100%, ze nic ci nie padnie po 3 dniach. |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2006-05-13 19:39:22 Dzisiaj gdy grzebałem przy autku krzyknąłem doslownie "Eureka" . A wszystko to dlatego ze znalazłem przyczynę mojego "lekkiego" sprzęgła. Dzialało dobrze a w porównaniu z innymi ładami bardzo lekko sie je wciskało. Zauważył to już Leszek w Mikorzynie jak dałem mu sie kawałek przejchać, no i niedawno Patton. Sprawdziłęm u Leszka i u Pattona że rzeczywiście jest duża różnica. Nie przejmowałem sie tym zbytnio bo sprzęgło działało
Dzisiaj przypadkiem zerknąłem do ksiazki i zobaczyłem taki obrazek:
Sprawdzilem u siebie pod łąda i okazało sie ze urwał mi sie zaczep z jednej strony i nie ma spręzynki. Na szybko zrobiłem zaczep używając do tego obejmy i wpakowałem sprężyne (troszke za mocna). Różnica ogromna...pedał teraz twardo wchodzi w podłoge, sprężyna łądnie dociaga widełki wyłączania sprzegła i czuć tez różnice podczas jazdy. 1- obejma 2 - sprężyna ![]() |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-05-13 21:08:33 Hehehe, a jednak
Ja już to wszystko przerabialem. Zaczał mi cieknąć wysprzeglnik, rozebrałem, wymieniłem gumki i .......... po tygodniu znowy siedziałem w kanale :/ Wkurzyłem się - pojechałem po nowy (fenox) i już 3 rok jezdzi bez problemy (odpukać) |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2006-05-15 20:07:10 A mi jednak padł wysprzęglik....Dzisiaj powalczyliśmy z nim razem z jędrkiem i okazuje sie ze cały czas łapie powietrze. Nawet odpowietrzanie nic nie daje bo cały czas nabiera. I to jest całkowita wina lekkiego sprzegła
Leszku czyli mam rozumieć ze Fenox podziała troszke czy tylko ty na traki dobry trafiłeś ?? ![]() |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-05-15 20:50:30 Spoko możesz kupić fenoxa - chyba że trafisz na coś bardziej renomowanego.
Ale jeżeli kupisz fenoxa to szukaj takieg w pudełku. Moze warto wymienić odrazu pompe i przewody? Mi miesiac po wymianie wysprzeglnika poszła pompa i potem plułem sobie w brode, ze wszystkiego naraz nie zrobiłem. Pompe tez kupiłem fenoxa i jak narazie (ODPUKAĆ) takie zestaw sprawuje sie bardzo poprawnie
Wymiane wysprzeglnika najlepiej przyatakowac z kanału. Reszta spokojnie jest dostepna spod maski. Ps. Odpowietrzanie sprzęgła to jest najbardziej upierdliwa rzecz na świecie |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2006-05-17 22:36:57 Jędrek (Patton) znalazł u siebie calkowicie nowy wysprzęglik, zestaw uszczelek i wężyk. Razem to dzisiaj zmontowaliśmy - sprawnie i szybko w moim garazu z kanałem . Teraz sprzęgło pięknie chodzi - twardo
Myśłe teraz nad zmianą gumek w pompie a moze i pompe cała zmienie hmmmm
aha leszek jak są dwie osoby to odpowietrzanie nie jest upierdliwe
pzdr |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-05-17 22:46:55 Tiaaaaa - u mnie odpowietrzanie bylo upierdliwe, bo pompa już tez padała, ale ja o tym nie wiedziałem.
Dowiedziałem sie o tym miesiac pozniej jak na skrzyzowaniu musiałem reka podnosić pedał sprzegła, żeby wrzusić jedynkę |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2006-05-17 22:50:13
to niestety jest wioadiome od dawien dawna sam nie odpowietrzysz ani sprzegła ani hamulców. A podejrzewam ze o upierdliwosc o której mow Leszek to strasznie beznadziejny dostep do odpowietrznika Ja jak poleciał mi wysprzeglnik to wymieniłem cały układ pompa przewody wysprzeglnik koszt raptem niecale 100zł.wysprzeglnik mam od DF i po 1,5 roku wszystko działa bez najmniejszego zarzutu |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-05-17 23:00:41 Wysprzęglnik z DF'a? Jakim cudem? |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2006-05-17 23:44:28 Witam
A takim to cudem z DFa, że najpierw były wysprzegliki takie jak jak w Ładnej, potem jakiś cymbał w ramach racjonalizacji wymyślił że można je strugać z byle czego a następnie po tym jak się na potęge sypały te "zmodernizowane", wprowadzono linkę... Historia produkcji DFa, to historia, głowni nieudanych modernizacji auta i szybkiej degrengolady modelu aż do utraty marki FIAT
Chwała radzieckim konstruktorom że nie poszli tą drogą |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2006-05-18 23:20:39 pasuje idealnie tylko ta blaszka co trzyma sprezynke powrotno trzeba wyawalic bo ona nie pasuje |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-09-03 22:06:32 Ja tez nie widzialem nieszczelnosci a jednak nie mialem sprzegla.
Ale jak sie dobrze przyjzysz to wysprzeglnik bedzie caly mokry. Musisz wybrac sie na zakupy - wysprzeglnik, pompa i komplet przewodow (elastyczny i aluminionwy) oraz plyn. Warto zaminic wszystko za jednym razem, zeby za 2 miesiace nie babrac sie dla odmiany z pompa. Jak bedziesz mial jakies pytania to sluze pomoca i radą. |