MotoNews.pl

Opel Frontera / Honda Passport

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś spotkałem na parkingu ładną Fronterę, podszedłem bliżej żeby obejrzec a tu co.... znaczek Hondy!! Pomyślałem, że ktoś sobie jajo zrobił z Opla, ale obszedłęm ją do okoła i wszędzie były takie znaczki świadczące o tym, że to jednak Honda...

Wiedziałem, że Fronterę robi Isuzu ze swoimi znaczkami, ale Honda.. to była ciekawostka..

Witam
Nauczony doświadczeniem Pontiaca Le Mans wrzuciłem to w Google i co znalazłem...
"Jeszcze kilka lat temu trudno było kojarzyć Hondę z samochodami Sport Utility. Pierwszym modelem SUV była CR-V, potem mniejsza HR-V. W ubiegłym roku na rynki amerykańskie weszła Honda Pilot, zastępując model Passport, wytwarzany przez Isuzu. Teraz kolej na pick-upa."
Czyli jednak jakiś związek z Isuzu....
W necie znalazło 650 000 stron zawierających słowa Honda Passport...

Opel frontera Long to nic innego jak Honda Passport. Wygląd zewnętrzny i wewnetrzny ten sam inne były tylko silniki i osprzęt.
Auta zbudowane sa na tej samej płycie podlogowej.

Cytat:
2004-03-06 20:48:09, PiotrS pisze:
Opel frontera Long to nic innego jak Honda Passport. Wygląd zewnętrzny i wewnetrzny ten sam inne były tylko silniki i osprzęt.
Auta zbudowane sa na tej samej płycie podlogowej.

dokuadnie - silniki mial np z Legenda. 3.2literka 211 koni

Cytat:
2004-03-08 08:50:37, Kwiatki pisze:
dokuadnie - silniki mial np z Legenda. 3.2literka 211 koni

blok chyba ten sam, ale moc trochę stłumiona - w Passport było to "tylko" 177KM - dokładnie to samo co w Oplu Monterey